Helland: – Nå skal vi sitte i en gitarring, lese i bibelen og synge «Elsker Molde By»

Pål André Helland sendte et syrlig stikk til erkerivalen etter søndagens cuptriumf.

Mike Jensen

PERLESCORING: Mike Jensen banket inn 2-0 og sikret cupgull for Rosenborg på Ullevaal.

De var store forhåndsfavoritter, og Rosenborg innfridde favorittstempelet da de møtte Sarpsborg 08 til cupfinalefest på Ullevaal søndag.

– En deilig følelse

Scoringer av Pål André Helland og Mike Jensen før hvilen sørget for at Rosenborg kunne juble for «The double». Det gjorde de også i 2003 - forrige gang Rosenborg kunne juble for cupgull.

– Det blir ikke så lenge til neste gang, sier en strålende fornøyd Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

– Det er utrolig stort å få være med på dette her med denne gjengen. Etter den jobben vi har lagt ned er det helt fantastisk å stå her som cupvinner nå, sier han.

Også kaptein og målscorer Mike Jensen var en glad mann etter at Rosenborg hadde sikret cuptriumfen.

– Det er en deilig følelse. Det er et stort øyeblikk å vinne The Double, etter en slik sesong. Det er fantastisk, sier han.

– Skal lese i bibelen og synge «Elsker Molde By»

Cuptriumfen kommer bare tre uker etter at Rosenborg kunne juble for seriegullet. Den gangen feiret de blant annet med å synge «hater Molde by» på et av Trondheims utesteder. Noe som vekte store reaksjoner i rosenes by.

Under søndagens gullfeiring passet Helland på å sende et nytt stikk til erkerivalen

– Nå skal vi sitte i en gitarring, lese i bibelen og synge «Kombaya, my lord» og «Elsker Molde By», flirer han.

Helland og Jensen tok ansvar

Sarpsborg 08 gikk ut i hundre og skapte to store sjanser før ti minutter var spilt på Ullevaal.

Men Rosenborg spilte seg sakte men sikkert inn i kampen, og halveis ut i første omgang straffet de et nølende Sarpsborg 08-forsvar som ikke fikk ryddet unna. Ballen havnet i steden i bena på Pål André Helland som banket den inn bak Duwayne Kerr.

Artikkelen fortsetter under videoen

Cupfinalen 2015

TOK LEDELSEN: Pål André Helland sendte Rosenborg-fansen til himmels med finalens første scoring.

Etter scoringen tok Rosenborg over initiativet i kampen. Alexander Søderlund hadde to store muligheter til å øke ledelsen, men lyktes ikke.

Da tok Mike Jensen ansvar. Et hjørnespark endte til slutt hos Rosenborg-kapteinen som uten å nøle banket ballen inn i mål.

– Det var en vill følelse. Rett og slett deilig, sier Jensen om scoringen i pausen.

Full kontroll

Rosenborg-dominansen roet seg etter hvilen, men de blåkledde klarte likevel aldri å sette trønderne under press. Etter en underholdende førsteomgang, var det langt mindre som skjedde de siste 45 minuttene.

Martin Wiik fikk en mulighet tolv minutter før slutt, men heller ikke han klarte å skape spenning i kampen.

Dermed kunne Rosenborg juble for «The Double». De kopierer dermed Moldes prestasjon fra 2014.

FULL JUBEL: Se Rosenborg-spillernes fantastisk feiring sammen med supporterne.

CUPMESTER: Her mottar Rosenborg beviset på de er cupmestere 2015.

– Skal sitte i en ring, lese i bibelen og synge «Elsker Molde by».