Weng avviste Østberg etter fall: – Jeg hadde ikke tatt imot trøst fra noen

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Heidi Weng lå an til å slå sammenlagtleder Ingvild Flugstad Østberg i fellesstarten, men falt i stedet like før målstreken.

For en dramatikk. Det lå an til å bli spurt mellom Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg, men Weng falt på oppløpet. Østberg gikk inn til førsteplassen.

Tour de ski 2017-2018

SKUFFET: Heidi Weng forsvant fra målområdet uten å snakke med noen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det går veldig greit (nå). Det eneste jeg tenkte da jeg kom i mål, var at det var kjempeflaut, sier Weng til pressen en drøy time etter målgang.

Etter fallet gikk Weng bort fra målområdet med ansiktet skjult i hendene - uten å snakke med verken Østberg eller pressen.

Skuffelsen var vanskelig å skjule. Fallet ødela for Weng i sammendraget og fratok henne også en mulig seier på fellesstarten.

– Jeg hadde ikke tatt imot trøst fra noen. Jeg ville være i fred og tenke meg om. Det må man få lov til der og da. Da var jeg veldig flau, og det var kjedelig, sier Weng.

Heidi Weng falt på oppløpet og ville ikke snakke med Østberg etter løpet. Det var fordi hun var flau, sier hun selv.

Weng forklarer at det islagte oppløpet spilte henne et puss.

– Det er til å le av. Neste gang må man se mer på oppløpet, smiler Weng.

– Veldig dramatisk

Da den mulige seieren glapp, kom Weng i stedet på en bitter 11.-plass.

– Det ble veldig dramatisk. Jeg er glad det ikke var jeg som gikk i veien for Heidi. Jeg prøvde å gå bort til Heidi, men jeg skjønner at hun er lei seg, sa Østberg til NRK.

– Hun tapte jo både tid og bonuspoeng på det fallet. Det var veldig uheldig for Heidi at hun skulle falle på rumpa i dag, sier landslagstrener Roar Hjelmeset til NRK.

Det ble en svært dramatisk fellesstart i Oberstdorf med flere fall og stavbrekk.

Heidi Weng var også uheldig da hun brakk staven på den første runden, men hun fikk byttet stav effektivt og tapte ikke noe særlig på det. Silje Øyre Slind falt derimot i en av bakkene (se video).

Saken fortsetter

En av russerne og Silje Øyre Slind faller. Hun kommer seg raskt på beina, men taper mye tid.

Tapte mye i sammendraget

Ingvild Flugstad Østberg holdt seg imidlertid på beina i det tettpakkede feltet, og etter hvert endte fellesstarten i spurtduell med Heidi Weng om seieren.

Det gikk mot et svært jevnt spurtoppgjør, men plutselig falt Weng om like før målstreken. Hadde Weng kommet seg i mål, ville hun vært en soleklar favoritt i Tour-sammendraget.

Hun tapte i stedet viktige bonussekunder i sammendraget.

I stedet sikret Østberg en ny distanseseier. Hun har nå 57 sekunders forsprang til Weng før de siste to etappene.

– Jeg trenger mer hvis jeg skal vinne til slutt. Men jeg tar alle sekundene jeg kan få. Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med mitt løp og har hatt en bra tour, la vinneren til.

Weng svarer «kanskje» på om Østberg trenger halvannet minutts forsprang opp «monsterbakken».

– Synd at Heidi tryner

Maiken Caspersen Falla ble toer torsdag, mens finske Krista Pärmäkoski ble nummer tre. Falla var lenge i tvil om hun skulle gå torsdagens fellesstart.

– Jeg angrer ikke. Jeg var fram og tilbake i hele går. Men jeg er glad jeg gikk. Det var gøy. Men det er synd at Heidi tryner. Heidi hadde fortjent andreplassen, sier hun.

Sammenlagttreer Jessica Diggins endte på 24.-plass torsdag og er nå hele 1.56 bak Østberg i sammendraget.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • RB: Ohi på vei til Molde

  Stabæks Ohi Omoijuanfo skal være på vei til Molde, skriver Romsdals Budstikke. Klubbene skal være enige om en overgangssum, og etter det avisen erfarer kommer spissen til Molde torsdag for å forhandle ferdig sin personlige kontrakt.

  Eliteserien fotball 2018: Odd - Stabæk (0-3).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Hegerberg og Lyon tok første stikk

  Ada Hegerbergs Lyon slo Wolfsburg og Caroline Graham Hansen 2–1 hjemme i det første oppgjøret i kvartfinalen i mesterligaen for kvinner onsdag. Eugénie Le Sommer og Wendie Renard skåret målene for Lyon, mens Nilla Fischer stod for Wolfsburgs’ mål.

  Hegerberg.
  Foto: Jeff Pachoud / AFP
 • Pedersen vant verdenscupen

  Jesper Saltvik Pedersen ble nummer tre i slalåmrennet i franske Morzine. Det betyr seier i verdenscupen sammenlagt.

  Karmøy-gutten har vært i fyr og flamme den siste tiden. 19-åringen har også vunnet slalåmcupen og super-G-cupen denne sesongen.

  Saltvik Pedersen.
  Foto: Jessica Gow/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal