Hynne om den frustrerende sesongen: – Hadde ikke kontakt med meg sjøl

BERGEN (NRK): Da hun skulle være en medaljekandidat i EM, stoppet det helt opp for Hedda Hynne.

Hedda Hynne

TILBAKE: Hedda Hynne (i midten) føler endelig hun er tilbake der hun slapp i 2017, etter en mislykket 2018-sesong.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Trine Mjålands norske bestenotering på 1.28,28 skulle kunne utfordres, ifølge forhåndsomtalen.

I stedet endte Hedda Hynne på tredjeplass med 1.29,60 på 600-meteren under Trond Mohn Games i Bergen onsdag kveld.

Likevel stråler 29-åringen etterpå. For løpet var en stor lettelse.

– Ja, det er derfor jeg er så positiv. Det er ti grader og du får ikke den tida du vil, men jeg er så sykt letta. Det smilet her er lettelse og glede, og jeg gleder meg ti å fortsette, sier hun til NRK.

Vebjørn Rodal

NRK-EKSPERT: Vebjørn Rodal mener Hedda Hynne bør slippe opp litt på treninga nå i starten av sesongen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

EM i Berlin i fjor ble en gedigen norsk suksess. Så bra gikk det med Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm at mange kanskje har glemt hvordan det gikk med Hedda Hynne.

Ikke i nærheten

Hun varmet opp til forsøket på 800-meteren. Så bestemte hun seg for ikke å stille til start.

Før sesongen var hun regnet som medaljekandidat i Berlin etter å ha løpt på 1.59,87 i et Diamond League-stevne i London året før.

Den tiden ble slått bare to ganger totalt i forsøksheat, semifinaler og finale i EM, der Natalija Prysjtsjepa fra Ukraina vant finalen på 2.00,38.

Problemet var bare at Hedda Hynne ikke var i nærheten av nivået fra året før, og ble stående med 2.01,46 fra Bislett Games som sesongbeste.

– I fjor var det en «utenfor meg sjøl»-opplevelse, jeg hadde ikke kontakt med meg sjøl, sier Hynne nå.

Inn mot fjorårssesongen slet hun med en hamstringskade – som hun dro med seg helt til janua i år. Fjorårssesongen ble også preget av pollenallergi.

– Personlig å dele

– Jeg tror alle som driver med toppidrett har vært innom en periode der det er noe som ikke stemmer og noe som ikke er riktig. Jeg har ikke gjort det før i fjor, men i fjor satt det noe helt sinnssykt. Det har vært veldig, veldig tungt, utdyper hun.

– Hva var det tyngste?

– Det er litt personlig å dele det, men det verste er at jeg ikke kjente meg selv igjen i det hele tatt. Jeg klarte aldri å overbevise meg selv om at jeg kunne gjøre noe bedre enn det jeg holdt på med. Jeg har alltid vært typen som vet når det er bra, så når jeg sier at «dette er bra», får jeg resultater. Men i fjor klarte jeg ikke å si det til meg selv.

I løpet av vinteren og våren har det altså snudd. Og løpet i Bergen var bekreftelsen hun trengte.

– Det har tatt lang tid å komme tilbake til tryggheten i meg selv, erkjenner hun, og avslører:

– Nå forventer jeg å bli bedre enn noen gang før.

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal sier han har et håp om å se Hynne stabilt under to minutter på 800-meter.

– Jeg ville ha sluppet litt opp på treninga nå, for å få noen gode svar tidlig i sesongen. Hvis det skulle bli VM-billett, kan hun heller legge inn en treningsperiode på sensommeren for å bygge seg opp igjen. Kom i gang og få gode svar tidlig i sesongen, det er inspirerende, sier den olympiske 800-metermesteren fra 1996.

Siste nytt

 • Tok seg til finalen i Polen

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for finalen i sandvolleyball i Polen, etter ein dramatisk semifinale mot russiske Vjatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij. Den norske duoen vann til slutt 2-1 i sett. Dermed er dei klare for å kjempe om sin fjerde strake siger i firestjernesturneringar.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sterk prestasjon av Hovland

  Viktor Hovland held fram med å imponere og leverte bra i tredje runde i US Open. 21-åringen ligg på 27.-plass, likt med mellom annan golflegenda Tiger Woods. Dette gjere han til den nest beste amatøren som er att i turneringa. Måndag går han over til å bli proff.

  Viktor Hovland i aksjon under andre runde av U.S. Open
  Foto: Orlando Ramirez / Reuters
 • Ukraina vant U20-VM

  Sør Korea tok en tidlig ledelse i finalen, men det var ukrainerne som kunne juble til slutt. Vladislav Suprijaga utlignet først til 1-1, før han deretter sendte Ukraina opp i ledelsen. Like før slutt punkterte Georgi Tsjtajsjvilij kampen.

  Ukraina vant U20-VM
  Foto: Janek Skarzynski / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal