- Dette skal bli kult

Målvakt Pål Grotnes spiller ikke Norges åpningskamp mot Sverige i ishockey-VM lørdag. Lars Haugen vokter dermed målet.

Lars Haugen

Lars Haugen får sin VM-debut mot Sverige lørdag

Foto: INTS KALNINS / Reuters

- Dette blir kult, og jeg gleder meg. Jeg er klar, for jeg visste at jeg skulle spille hvis Pål ikke kunne, sier Lars Haugen til hockeymagasinet.no.

Grotnes ble skadd på treningen i går, og i formiddag ble det bestemt at han ikke spiller mot Sverige.

 • Les:

VM-debut

- Pål fikk en liten strekk på treningen fredag. Det er ikke alvorlig, men vi har bestemt at han skal stå over kampen lørdag, sier landslagets mediekontakt Bjørn Mathisrud til NRK.

Grotnes (34) fikk kjenning med en gammel lyskeskade på fredagens treningsøkt i Slovakia. Han trente ikke sammen med resten av laget lørdag morgen.

- Dermed skal Lars spille, sier Mathisrud.

Det blir Haugens VM-debut. Han spilte siste halvdel av sesongen for Manglerud Star.

Svenske medier mener Norge blir knust uten sin "superrekke" med Tore Vikingstad, Patrick Thoresen og Tore Vikingstad. Alle tre er skadet etter har sagt nei takk til VM-spill.

Holøs er klar

Samtidig er det klart at Jonas Holøs er klar til kampen i kveld. Det så en stund ut til at USA-proffen skulle bli forhindret , men han landet på flyplassen i Bratislava tidlig lørdag ettermiddag.

Norges kamp mot Sverige starter kl 20.15 lørdag. Norge skal også møte USA (mandag) og og Østerrike (onsdag) i gruppespillet.

Sportsnyheter

Her skværer de opp etter VM-dramatikken

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Therese Johaug kunne strekke hendene i været for VM-gull på 15 kilometeren med skibytte. Men gullet ble ikke sikret uten dramatikk.

Siste nytt

 • Haaland med målgivende i seier

  Erling Braut Haaland serverte Reinier da Borussia Dortmund gikk opp til 3-0 mot Arminia Bielefeld lørdag ettermiddag. Det ble også resultatet. Mahmoud Dahoud og Jadon Sancho scoret de to første målene.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / Reuters
 • Svahn vraket til lagsprinten

  Svenske Linn Svahn kom til VM som favoritt på VM-sprinten, men der greide hun ikke komme til finalen. Nå er hun også vraket til søndagens lagsprint. Der er det Jonna Sundling og Maja Dahlqvist som skal representere Sverige. Sundling vant gull på sprinten foran norske Maiken Caspersen Falla, som skal gå lagsprinten for Norge sammen med Tiril Udnes Weng.

  Switzerland Tour de Ski
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Rally: Solberg med ny god dag

  Oliver Solberg fortsetter å imponere i debuten som WRC-kjører i rally. Han ligger som nummer seks etter andre konkurransedag i Finland. – Jeg satset hardt mange steder og forsiktig noen steder. Tiden er ikke dårlig, så jeg er fornøyd, sa han til SVT.

  Oliver Solberg
  Foto: Micke Fransson/TT / Micke Fransson/TT

Sendeplan

Kl. Program Kanal