Gikk med skadet albue – tok nytt steg mot VM

LYGNA/OSLO NRK): Kathrine Harsem tok torsdag NM-bronse på 10-kilometeren med store smerter i armen. Etter løpet måtte 27-åringen kjøle ned albuen under intervjuet med NRK.

Kathrine Harsem

SE VIDEO: Her snakker Kathrine Harsem om NM-bronsen og den vonde albuen.

– Jeg måtte bare bite tennene sammen. Jeg bestemte meg i går at skaden ikke skulle være noe fokus nå. Armen er der, men jeg gjør det jeg kan for at det ikke skal være så vondt, sier Harsem til NRK.

Kathrine Harsem

NM-BRONSE: Kathrine Harsem.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Varden-løperen forteller at hun falt ned trappa for noen få uker siden, noe som gjorde at hun pådro seg en betennelse i albuen.

– Det er ikke noe særlig, men det går bra. Sånn det er nå er smerteterskelen min ganske høy, sier hun.

– NM-bronse betyr veldig mye

Albueskaden kom på verst tenkelig tidspunkt for Harsem. NM på Lygna er svært viktig for 27-åringen som kjemper om en plass i VM-troppen.

Men torsdag leverte Harsem en meget sterk VM-søknad da hun tok bronse på 10-kilometeren i NM bak Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg. Etter løpet måtte hun kjøle ned albuen da hun stilte opp til intervju med NRK.

– Jeg føler det er mye fokus på isposen. Jeg skulle ønske jeg kunne tatt den vekk. Jeg må rett og slett ha den der for å kunne holde i fire dager.

– Hva betyr det for deg å få NM-bronse?

– Det betyr veldig mye. Det kommer nok til å gå opp for meg etter hvert. Det er min første individuelle medalje i et senior-NM på en distanse lengre enn fem kilometer. Det er veldig gøy.

Marit Bjørgen tar sitt 18. individuelle NM-gull

SE VIDEO: Marit Bjørgen var i en egen klasse under den første dagen av NM.

Håper å gå to distanser

Harsem tok trolig et stort skritt mot VM i Lahti med torsdagens prestasjon.

På spørsmål om hvilke distanser 27-åringen ønsker å gå under VM, svarer hun:

– Jeg har veldig lyst til å gå 10-kilometer klassisk og skøytesprint. Men vi skal gå løp i morgen og så får vi se hva det blir. Men det var en god søknad.

Siste nytt

 • Alpinstjerne koronasmittet

  Den østerrikske alpinstjernen Marco Schwarz har testet positivt på koronaviruset og mister verdenscuprennet på hjemmebane denne uka.

  Det er parallellstorslalåm for kvinner torsdag og for menn fredag i Lech/Zürs, som er verdenscuparrangør for første gang på 26 år. Fredagens konkurranse går uten Schwarz, som er skarp i utslagskonkurranser og vant parallellslalåmen i Holmenkollen 1. nyttårsdag i 2019. (NTB)

  Marco Schwarz
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Skøyte-VM arrangeres likevel

  Norges Skøyteforbund skriver i en pressemelding at VM på skøyter vil arrangeres, til tross for at det ble avlyst i Beijing tidligere denne måneden.

  Nå skal mesterskapet foregå i Heerenveen i Nederland fra 11. til 14. februar.

  Dermed blir det fire helger med skøyteløp i Thialf-arenaen på en måned:

  EM 15.–17. januar.

  V-cup 1 22.–24. januar.

  V-cup 2 29.–31. januar.

  VM 11.–14. februar.

  Alle v-cupene som var planlagt før jul, er avlyst. Det samme er v-cupen i Changchun 17.-18. februar og i Heerenveen 6.-7. mars.

  Håvard Lorentzen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • 14 koronasmittet i Sparta

  Ishockeyklubben Sparta fikk tirsdag bekreftet at ytterligere 12 av klubbens spillere har avgitt en positiv koronavirustest. Dermed er det totale antallet smittede i Sarpsborg-klubben oppe i 14, melder TV 2.

  Spartas kommende kamper mot Frisk Asker og Stavanger Oilers er allerede utsatt. Deres neste kamp er planlagt borte mot Lillehammer 3. desember.

  Også spillerne i Manglerud Star må nå i karantene, som følge av at klubben nylig møtte Sparta. Det fører også til utsettelse av kamper. Oslo-klubben skulle møtt Narvik og Lillehammer denne uken.

  Eliteserien ishockey 2020/21: Vålerenga - Sparta Sarpsborg (4-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal