Hopp til innhold

Selnæs og Søderlund i drama – publikum stormet banen

Da Nabil Fekir satte inn 5–0 for Lyon og tok av seg skjorta, kokte det over for St. Etienne-fansen.

FBL-FRA-LIGUE1-SAINTETIENNE-LYON

KAOS: Politiet måtte gripe inn da opptøyene brøt løs på Stade Geoffroy-Guichard.

Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Både Ole Kristian Selnæs og Alexander Søderlund var på banen for St. Etienne da skandalen skjedde.

FBL-FRA-LIGUE1-SAINTETIENNE-LYON

PROVOSERTE: Denne feiringen fra Nabil Fekir ble for mye for St. Etienne-fansen.

Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Gjestene fra Lyon hadde allerede gitt dem en sportslig lekse. Og da Nabil Fekir feiret sin 5-0-scoring etter 84 minutters spill ved å dra av seg skjorta og holde Lyon-drakten opp mot hjemmefansen.

Det var ikke så lurt ...

Stemningen i Rhône-derbyet var allerede på bristepunktet, og tidligere i oppgjøret hadde de vært tilløp til slåssing. Blant annet fikk hjemmelagets Leo Lacroix marsjordre etter en takling på nettopp Fekir. Feiringen etter 5-0-målet gjorde imidlertid at det kokte det over for mange av de grønnkleddes supportere. Flere supportere stormet banen, og politiet måtte gripe inn.

Refset av egen trener

Etter situasjonen fikk Lyon-stjernen det glatte lag av egen trener.

– Det er en skam. Det beste er å vinne kampen, men det er ikke noe poeng i å provosere på den måten. Vi hadde ikke likt hvis det var motsatt, sier Lyon-trener Bruno Genesio til franske Canal Plus.

– Jeg feiret målet mitt. Kanskje var det ikke riktig å gjøre etter 5-0, men det er bare fotball. Skal jeg si unnskyld? Nei, jeg angrer ikke, sier Fekir etter kampen.

Dommeren valgte å stoppe kampen midlertidig. Da lagene omsider entret banen valgte Genesio å holde Fekir i garderoben for å unngå mer bråk.

Deretter ble kampen full uten flere scoringer.

FBL-FRA-LIGUE1-SAINTETIENNE-LYON

YDMYKET: Ole Selnæs (i forgrunnen) og hans lagkamerater fikk en leksjon av Lyon.

Foto: JEFF PACHOUD / AFP
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

NRKs eksperter måpte etter superserie: – Så vidt kamera henger med!

Johannes Thingnes Bø sto for dagens største prestasjon da Norge vant stafetten på imponerende vis.

Siste nytt

 • Liverpool lekte seg videre i Europaligaen

  Liverpool stilte sterkt offensivt og fikk tidlig uttelling i 4-0-seieren over LASK. Den tok klubben til Europaligaens åttedelsfinale som gruppevinnere.

  Luis Diaz stanget rødtrøyene i føringen etter tolv minutter, og like etter doblet Cody Gakpo. Han bredsidet ballen enkelt i nettet fra tre meter etter å ha fått en fin pasning fra Mohamed Salah.

  Tidlig i andreomgangen scoret Salah sikkert fra straffemerket, og to minutter på overtid økte Gakpo til 4-0.

  Liverpool står med tolv poeng fra fem kamper i pulje E. Det er nok til å ta førsteplassen og være klar for åttedelsfinale på nyåret.

  Toulouse er nummer to med åtte poeng etter 0-0 hjemme mot Union Saint-Gilloise.

  Aron Dønnum spilte fra start for de franske vertene, mens Warren Kamanzi slapp til helt på tampen. Mathias Rasmussen fikk en drøy time for gjestene fra Belgia. (NTB/NRK)

  Liverpool-spillerne jubler for scoring mot LASK i Europaligaen
  Foto: Jon Super / AP
 • Moldes avansement i en tynn tråd etter høydramatisk kamp

  Etter 2-2 hjemme mot aserbajdjanske Qarabag skal fryktelig mye gå Moldes vei om det skal bli avansement i Europaligaen.

  Med én runde igjen har både Molde og Qarabag syv poeng, men sistnevnte er foran på innbyrdes oppgjør.

  Dermed må Molde ta flere poeng borte mot de tyske serielederne Bayer Leverkusen i siste runde, enn det Qarabag tar hjemme mot svenske Häcken.

  – Nå blir det håpløst. Vi regner vel med at Qarabag slår Häcken, og Molde får vel problemer med å slå Bayer Leverkusen, sier NRK-ekspert Åge Hareide.

  Etter torsdagens resultater kan i hvert fall Molde ikke bli dårligere enn nummer tre i gruppen. Det vil gi 16-delsfinale i Serieligaen.

  Med tap ville Molde allerede vært ute av Europaligaen, og det ble en marerittstart i torsdagens kamp. Brasilianske Juninho parkerte alt og alle, før han sendte Qarabag i ledelsen etter drøyt ti minutter.

  Molde måtte vente helt til det gjensto ti minutter før det skulle løsne, og anført av Kristian Eriksen så snudde romsdalingene kampen.

  Da var én fot så godt som i sluttspillet i Europaligaen, men Bahlui Mustafazadas utligning fire minutter på overtid ødela mye.

  Molde-spillerne depper mot Qarabag
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Røff start på Hovlands tittelforsvar

  Viktor Hovland fikk en frustrerende åpning i jakten på en tredje strake golftittel i World Challenge. Han gikk første dag ett slag over par.

  Det holder til en 16.-plass før de tre siste rundene på Bahamas. Hovland spilte seg til fire birdier (tre av dem på rad), men gikk også på noen stygge smeller.

  Særlig det som skjedde på hull 17, vil plage ham. Der havnet han i greenbunkeren og slet med å få ballen opp igjen. Senere sendte han putten forbi hullkanten og noterte en sviende dobbeltbogey.

  Fra før hadde han fått bogey tre ganger.

  Hovland vant World Challenge i både 2021 og 2022. Tiger Woods står bak turneringen som er en del av PGA-kalenderen, men den teller ikke som en offisiell konkurranse.

  Woods deltar selv på banen i New Providence. Det er første gang siden US Masters i april at golfikonet spiller blant eliten. En ankeloperasjon satte 47-åringen ut av spill.

  Amerikaneren startet første runde med å gå tre slag over par. Kun 20 spillere er invitert til å delta på Bahamas. (NTB)

  Viktor Hovland i aksjon i World Challenge
  Foto: MIKE EHRMANN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal