Fulham videre i FA-cupen - omkamp for Brentford og Wolves

Fulham tok seg videre til FA-cupens 4. runde etter en 1-0-seier over Rotherham United fredag kveld.

Bobby De Cordova-Reid scoret kampens eneste mål da Fulham slo nivå to-laget Rotherham. Fukham har hatt gjort det godt i cupene så langt denne sesongen. Senere i januar skal de møte Liverpool i semifinalen i ligacupen.

Brentford og Wolverhampton møttes også i FA-cupen fredag kveld, og de skal møtes igjen ettersom kampen mellom dem endte 1-1. Det til tross for at Wolves spilte nesten hele kampen med én mann mindre.

Allerede etter ni minutter fikk nemlig Joao Gomes direkte rødt kort, og det så mørkt ut da Neal Maupay sendte Brentford i føringen like før pause. Men Thomas Doyle utlignet i 2. omgang, og flere mål ble det ikke.

Dermed omkamp mellom de to Premier League-klubbene.

FA Cup - Third Round - Fulham v Rotherham United

• Montemurro blir Hegerbergs nye trener i Lyon

Joe Montemurro er ansatt som ny trener for Lyons kvinnelag, som har Ada Hegerberg i stallen. Han har signert en toårskontrakt.

54-åringen er fra Australia, men han har allerede hatt suksess med kvinnelagene til store europeiske klubber. Fra 2017 til 2021 var han trener for Arsenal i England, fra 2021 til i sommer for Juventus i Italia.

Med Arsenal vant han superligaen i 2019 og ligacupen året før. Laget ble også toer i serien en gang og tapende finalist to ganger hver i FA-cupen og ligacupen.

Juventus førte han til seriegull i 2022 og til cuptittel både i 2022 og 2023.

Nå skal han etterfølge Sonia Bompastor, som er blitt ny Chelsea-manager etter at Emma Hayes ble USAs landslagssjef. (NTB)

Ada Hegerberg
  • Albania utlignet på overtid - Kroatia snublet igjen

Kroatia trodde de hadde seiret etter en snuoperasjon, men Albania utlignet fire minutter på overtid og sørget for 2-2 i Hamburg.

Det resultat kan fort være krise for Kroatia, som er rangert som nummer ti på Fifa-rankingen og var storfavoritt før kampen. Albania er på sin side nummer 66 og jublet vilt for det ene poenget.

– Det er ingen kroater som er blide for dette her. Gud bedre hvor vanskelig Albania gjorde dette for Kroatia, sier NRKs fotballekspert Bengt Eriksen.

Dermed står begge lag med ett poeng etter to kamper i gruppe B. De trenger trolig en seier i siste kamp i gruppespillet for å gå videre til åttedelsfinalene. Kroatia skal da spille mot Italia, mens Albania møter Spania."

Albania tok en tidlig ledelse da Qazim Laci headet inn et innlegg fra Jasir Asani. Kroatenes forsvarsspill var under enhver kritikk og ballen gikk under armene til keeper Dominik Livakovic.

Albania var nære 2-0 etter halvtimen spilt. Kristjan Asllani ble spilt vakkert igjennom, men Livakovic stormet ut og hindret scoring.

Etter hvilen presset Kroatia på for utligning, og de lyktes i det 74. minutt. Andrej Kramaric viste frem strålende avslutningsegenskaper og satte ballen kontant nede i hjørnet forbi keeper Thomas Strakosha.

Kun to minutter senere var kroatene frempå igjen. Ballen ble lagt inn i feltet, hvor Klaus Gjasula var uheldig og scoret selvmål etter en klarering rett i Gjasulas kropp.

Gjasula skulle likevel gjøre det godt igjen. Han dukket opp i boksen på overtid og sørget for uavgjort.

Albania
  • Rosenborg nekter Nypan og Reitan-Sunde å spille i U19-EM

Rosenborg kommer ikke til frigi talentene Sverre Nypan og Jesper Reitan-Sunde når Norge skal spille fotball-EM for U19-lag i juli, melder Adresseavisen.

Det begrunner trønderklubben med at de er viktige spillere for laget, som blant annet skal spille en seriekamp mot Lillestrøm mens EM-gruppespillet pågår.

Nypan ble også holdt igjen av Rosenborg under U19-EM i fjor, der Norge gikk til semifinalen.

– Vi i Rosenborg ønsker at våre spillere skal være på landslag, men når det ikke er internasjonale datoer blir det ofte vanskelig. Vi som klubb mener at det er viktig for oss å ha dem tilgjengelig i perioden hvor mesterskapet spilles, sier sportslig leder Mikael Dorsin i RBK til Adressa.

Klubben kan nekte spillerne å delta i EM fordi mesterskapet ikke er lagt til såkalte internasjonale datoer. Norge-troppen samles 8. juli og spiller gruppekamper fra 15. til 21. juli.

– De var begge aktuelle, men vi har fått beskjed fra klubben om at Sverre og Jesper ikke får lov, sier U19-landslagssjef Luis Pimenta.

RBK-midtstopper Håkon Røsten er derimot aktuell for troppen. (NTB)