Rennes: – Ødegaard-overgangen strandet

Martin Ødegaards (17) utlån fra Real Madrid til Rennes har gått i vasken, ifølge Rennes' sportsdirektør Mikäel Silvestre.

Ødegaard

MÅ LETE VIDERE? Nå ser det likevel ikke ut til at Martin Ødegaard blir klar for et utlån til Rennes.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Årsaken skal være knyttet til Fifas regelverk rundt mindreårige spillere.

Det var den franske kanalen RMC som først meldte nyheten.

Overgangen drøyde

– Mikaël Silvestre bekrefter overfor RMC at Ødegaard ikke kommer til Rennes på grunn av FIFAs regelverk knyttet til yngre spillere, skriver Mohamed Bouhafsi, fotballredaktør i RMC, på Twitter mandag kveld.

Laster Twitter-innhold

Ødegaard har vært koblet til en utlånsavtale til Rennes i lang tid, og manager Christian Gourcuff har tidligere bekreftet at den norske 17-åringen var på vei til klubben.

Tidligere mandag ble det klart at Ødegaard er vraket til landskampene mot Hviterussland og Tyskland.

Tre unntak

Silvestre

SPORTSIDREKTØR: Tidligere Manchester United-spiller Mikaël Silvestre.

Foto: CHARLY TRIBALLEAU / Afp

Fifas hovedregel er at ingen spillere kan bytte klubb internasjonalt før fylte 18 år, men det finnes tre unntak:

 • Spillerens foreldre flytter til landet hvor klubben holder til for ikke-fotballrelaterte årsaker.
 • Overgangen skjer mellom EU- eller EØS-land, og spilleren er mellom 16 og 18 år. Da må den nye klubben innfri følgende kriterier: 1) Klubben må sørge for tilstrekkelig fotballutdanning og/eller -trening på nivå med toppstandarden i landet. 2) Klubben må garantere spilleren akademisk- og/eller yrkesutdanning og/eller opplæring i tillegg til fotballutdanningen. 3) Klubben må gjøre alle nødvendige tiltak for å sikre at spilleren blir ivaretatt på best mulig måte. 4) Klubben må, ved bruk av dette unntaket, dokumentere at den overholder forpliktelsene.
 • Både spilleren og klubben bor/holder til nærmere enn 50 kilometer fra landegrensen. Den maksimale avstanden mellom spiller og klubb er altså 100 kilometer.

Martin Ødegaard fyller 18 år 17. desember.

– Real Madrid har ikke lyst til å ta noen risiko, ettersom klubben fortsatt trues med straff av FIFA. Spilleren vil bli værende i Real Madrid. Han kan bli lånt ut til annen spansk klubb, men han kommer i alle fall ikke til Rennes, sier Silvestre til RMC Sport.

Ødegaards agent Tore Pedersen opplyser til NRK at han ikke ønsker å kommentere saken.

Siste nytt

 • Utslått på 400 meter i VM

  Henrik Christiansen startet svømme-VM med 400 meter fri natt til søndag, men det gikk ikke helt som ønsket i bassenget i Sør-Korea. Nordmannen ble bare nummer seks i det femte heatet, og med den 10. beste tiden tok han seg ikke til finalen. Tiden var 3.46,99.

  – Det var kjedelig. Jeg ville svømme mye fortere og det kjentes ikke bra. Under løpet kjente jeg at det ikke var noe superløp, og det er seks tideler over pers. De tidelene trengte jeg for finale. Det er veldig surt, sier han til SVT.

  Christiansen svømmer også 800m fri og 1500m fri i VM. Heller ikke Tomoe Hvas tok seg til finalen på 50 meter butterfly i natt.

  Henrik Christiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ingebrigtsen VM-klar etter «pers»

  Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter med 13:15.38 under et stevne i Heusden i Belgia lørdag. Han forbedret sin egen rekord fra 13:16.97.

  Tiden er over 13 sekunder bak lillebror Jakobs norske rekord, som ble satt i London lørdag.

  Henrik Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal