NRK Meny
Normal

Vil kopiere 92-magien

Egil Drillo Olsen vil kopiere magien fra 1992 når han i kveld leder fotballandslaget ut på De Kuip i Rotterdam.

Landslagssjef Egil Olsen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Det er snart 17 år sidan forrige norske seier over Nederland.

- Det var i startfasen av "Drillos" og det var ingen som tok oss alvorlig, så da sjokkerte vi litt, sier Egil Olsen til NRK.

23.september 1992. Norge slår Nederland 2-1 foran 20000 tilskuere på Ullevaal stadion. Siden den magiske høstkvelden har Norge under ledelse av Drillo to uavgjort og et tap for Nederland.

Gøran Sørloth som sørget for Norges foreløpig siste seier over "oransjetrøyene" tror dagens Drillos er i stand til å kopiere bragden fra 1992.

- Det er det muligheter for, men da må vi senke skuldrene og finne ut at dette er en stor dessert. Samtidig må vi bare fosse i vei og bruke alle de egenskapene vi har, og da tror jeg at det er fullt mulig, sier Gøran Sørloth.

Samme situasjon

Gøran Sørloth, Jostein Flo, Kjetil Rekdal og Lars Bohinen

Gøran Sørloth, Jostein Flo, Kjetil Rekdal og Lars Bohinen jubler

Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

Foran dagens kamp i Rotterdam mener Egil Olsen at situasjonen nå egentlig ikke er så ulik den i 92. Drillo liker seg svært godt i utfordrerposisjon og har litt av den samme følelsen som for 17 år siden.

- Vi er også nå sett på som en middelmodig motstander, så jeg tror ikke Nederland skjelver i buksene for å møte Norge, sier Olsen.

Enkelt

Nederland-trenar Bert van Marwijk er overrasket over hvor enkelt laget hans har vunnet gruppe ni. Van Marwijk har ført de oransje til seks seirer så langt, nesten litt for enkelt.

- Vi har vunnet alle seks kampene fortjent. I alle kampen har vi vært bedre enn motstandere og vi har spilt bedre i hver kamp, sier en selvsikker Bert van Marwijk.

I 2008 tok han over laget som de siste årene har vært mest kjent for å være ustabile. Det har han rettet på i denne kvalifiseringen.

- Jeg synes at vi er veldig stabile. Vi har en målforskjell på 14-2, så det sier det meste, sier han videre.

I kveld går han for sin 7.seier å rad.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne denne kampen, avslutter landslagssjefen.

Hør Nederland-Norge på P3 i kveld fra kl. 2030 eller følg den på NRKsport.no.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.