Vil kopiere 92-magien

Egil Drillo Olsen vil kopiere magien fra 1992 når han i kveld leder fotballandslaget ut på De Kuip i Rotterdam.

Landslagssjef Egil Olsen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Det er snart 17 år sidan forrige norske seier over Nederland.

- Det var i startfasen av "Drillos" og det var ingen som tok oss alvorlig, så da sjokkerte vi litt, sier Egil Olsen til NRK.

23.september 1992. Norge slår Nederland 2-1 foran 20000 tilskuere på Ullevaal stadion. Siden den magiske høstkvelden har Norge under ledelse av Drillo to uavgjort og et tap for Nederland.

Gøran Sørloth som sørget for Norges foreløpig siste seier over "oransjetrøyene" tror dagens Drillos er i stand til å kopiere bragden fra 1992.

- Det er det muligheter for, men da må vi senke skuldrene og finne ut at dette er en stor dessert. Samtidig må vi bare fosse i vei og bruke alle de egenskapene vi har, og da tror jeg at det er fullt mulig, sier Gøran Sørloth.

Samme situasjon

Gøran Sørloth, Jostein Flo, Kjetil Rekdal og Lars Bohinen

Gøran Sørloth, Jostein Flo, Kjetil Rekdal og Lars Bohinen jubler

Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

Foran dagens kamp i Rotterdam mener Egil Olsen at situasjonen nå egentlig ikke er så ulik den i 92. Drillo liker seg svært godt i utfordrerposisjon og har litt av den samme følelsen som for 17 år siden.

- Vi er også nå sett på som en middelmodig motstander, så jeg tror ikke Nederland skjelver i buksene for å møte Norge, sier Olsen.

Enkelt

Nederland-trenar Bert van Marwijk er overrasket over hvor enkelt laget hans har vunnet gruppe ni. Van Marwijk har ført de oransje til seks seirer så langt, nesten litt for enkelt.

- Vi har vunnet alle seks kampene fortjent. I alle kampen har vi vært bedre enn motstandere og vi har spilt bedre i hver kamp, sier en selvsikker Bert van Marwijk.

I 2008 tok han over laget som de siste årene har vært mest kjent for å være ustabile. Det har han rettet på i denne kvalifiseringen.

- Jeg synes at vi er veldig stabile. Vi har en målforskjell på 14-2, så det sier det meste, sier han videre.

I kveld går han for sin 7.seier å rad.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne denne kampen, avslutter landslagssjefen.

Hør Nederland-Norge på P3 i kveld fra kl. 2030 eller følg den på NRKsport.no.

Fotball

 • Neville gir seg som England-sjef

  Phil Neville er aktuell som hovedtrener i Inter Miami og trekker seg umiddelbart som landslagssjef for de engelske fotballkvinnene.

  Det opplyser Englands fotballforbund på sitt nettsted mandag ettermiddag.

  Det har vært kjent i en periode at Inter Miami-eier David Beckham forsøker å hente sin gamle lagkamerat i Manchester United som trener.

  Phil Neville
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB