Sene mål sendte Tromsø ut

Det måtte ekstraomganger til for å skille Tromsø og Vålerenga i dagens cup-oppgjør på Alfheim. Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele kampen, men ett mål i hver ekstraomgang gjorde at Vålerenga til slutt vant 2-0

Sigurd Rushfeldt
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

De to lagene utkjempet en tøff batalje over 120 minutter og det var Vålerenga som så ut til å ha mest krefter igjen på slutten.

NRKsport.no fulgte kampen

Det første målet kom etter et nydelig angrep der Jarl Andre Storbæk stod for forarbeidet. Han kom på et sugende løp langs venstresiden og slo et nydelig innlegg mot Bojan Zajic. Serberen, som har vist god form i det siste, satte ballen sikkert i mål på en fin volley.

I andre ekstraomgang kastet Tromsø alle mann i angrep og den gamblingen skulle straffe seg. Like før slutt slo Martin Andresen en passning mot Mohammed Abdellaoue i bakrommet. Spissen fintet enkelt bort Tom Høgli og satte ballen sikkert til side for keeper.

Jevnspilt kamp

Vålerenga gikk på et ydmykende tap borte mot Molde sist helg, og trener Tor Ole Skullerud sa før kampen at laget skulle prøve å mure igjen og være mer solide bakover. Det var tydelig at bitt seg merke i dette og de var mye mer kompakte bakover på banen i dag.

Nett-TV: - Vi burde tatt dem

Det samme var Tromsø, som har vært gode bakover på banen i hele år. Spesielt spilte midtstopper Tore Reginiussen en solid kamp i forsvaret og hadde flere gode inngrepener.

Selv om det var Vålerenga som til slutt trakk det lengste strået, var dette en jevnspilt kamp der begge lag hadde store muligheter.

Stolpeskudd

I første omgang var Moa farlig frampå da han satte ballen i stolpen etter en dårlig forsvarsjobb av Mika Koppinen.

Utover i andre omgang kom Tromsø mer og mer med og skapte flere store sjanser. Spesielt var Morten Moldskred farlig frempå ved flere anledninger. Spissen stod for det meste Tromsø skapte framover på banen. Etter kampen var spissen lite fornøyd med egen innsats.

- Vi bør vinne kampen, spesielt med tanke på alle sjansene jeg brenner i dag. Det er forferdelig skuffende. Vi hadde som mål å komme til cupfinalen og det kan vi bare glemme nå, sa en tydelig skuffet Moldskred til TV2 etter kampen.

Sæternes som midtstopper

Et drøyt kvarter før pause måtte Kjetil Wæhler forlate banen med noe som så ut til å være en strekk på innsiden av låret. Den eneste forsvarsspilleren Vålerenga hadde på benken var en 18-åring ved navn Amin Nouri. Derfor valgte VIF å sette Bengt Sæternes ned som stopper.

Dette var en oppgave spissen klarte meget godt og han gjorde seg så absolutt ikke bort i den nye rollen. Sæternes hadde mange dueller med Sigurd Rushfeldt men den omskolerte spissen hadde bra kontroll på Rushfeldt gjennom hele kampen.

Fornøyd Andresen

Spillende trener Martin Andresen var veldig fornøyd med hvordan laget gjennomførte kampen i dag, og han syntes det var bra å se en solid opptreden etter det ydmykende tapet borte mot Molde sist helg.

- Det er tett og jevnt og jeg syns vi hever oss voldsomt fra siste helg. Jeg er veldig fornøyd med hvordan laget stod på og jobbet i dag, sa han etter kampen.

Tromsø får mulighet til revansje allerede på mandag, for da er det duket for et nytt oppgjør mellom lagene på Ullevaal Stadion. Da gjelder det seriepoeng.

Fotball

 • Neville gir seg som England-sjef

  Phil Neville er aktuell som hovedtrener i Inter Miami og trekker seg umiddelbart som landslagssjef for de engelske fotballkvinnene.

  Det opplyser Englands fotballforbund på sitt nettsted mandag ettermiddag.

  Det har vært kjent i en periode at Inter Miami-eier David Beckham forsøker å hente sin gamle lagkamerat i Manchester United som trener.

  Phil Neville
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB