NRK Meny
Normal

Sene mål sendte Tromsø ut

Det måtte ekstraomganger til for å skille Tromsø og Vålerenga i dagens cup-oppgjør på Alfheim. Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele kampen, men ett mål i hver ekstraomgang gjorde at Vålerenga til slutt vant 2-0

Sigurd Rushfeldt
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

De to lagene utkjempet en tøff batalje over 120 minutter og det var Vålerenga som så ut til å ha mest krefter igjen på slutten.

NRKsport.no fulgte kampen

Det første målet kom etter et nydelig angrep der Jarl Andre Storbæk stod for forarbeidet. Han kom på et sugende løp langs venstresiden og slo et nydelig innlegg mot Bojan Zajic. Serberen, som har vist god form i det siste, satte ballen sikkert i mål på en fin volley.

I andre ekstraomgang kastet Tromsø alle mann i angrep og den gamblingen skulle straffe seg. Like før slutt slo Martin Andresen en passning mot Mohammed Abdellaoue i bakrommet. Spissen fintet enkelt bort Tom Høgli og satte ballen sikkert til side for keeper.

Jevnspilt kamp

Vålerenga gikk på et ydmykende tap borte mot Molde sist helg, og trener Tor Ole Skullerud sa før kampen at laget skulle prøve å mure igjen og være mer solide bakover. Det var tydelig at bitt seg merke i dette og de var mye mer kompakte bakover på banen i dag.

Nett-TV: - Vi burde tatt dem

Det samme var Tromsø, som har vært gode bakover på banen i hele år. Spesielt spilte midtstopper Tore Reginiussen en solid kamp i forsvaret og hadde flere gode inngrepener.

Selv om det var Vålerenga som til slutt trakk det lengste strået, var dette en jevnspilt kamp der begge lag hadde store muligheter.

Stolpeskudd

I første omgang var Moa farlig frampå da han satte ballen i stolpen etter en dårlig forsvarsjobb av Mika Koppinen.

Utover i andre omgang kom Tromsø mer og mer med og skapte flere store sjanser. Spesielt var Morten Moldskred farlig frempå ved flere anledninger. Spissen stod for det meste Tromsø skapte framover på banen. Etter kampen var spissen lite fornøyd med egen innsats.

- Vi bør vinne kampen, spesielt med tanke på alle sjansene jeg brenner i dag. Det er forferdelig skuffende. Vi hadde som mål å komme til cupfinalen og det kan vi bare glemme nå, sa en tydelig skuffet Moldskred til TV2 etter kampen.

Sæternes som midtstopper

Et drøyt kvarter før pause måtte Kjetil Wæhler forlate banen med noe som så ut til å være en strekk på innsiden av låret. Den eneste forsvarsspilleren Vålerenga hadde på benken var en 18-åring ved navn Amin Nouri. Derfor valgte VIF å sette Bengt Sæternes ned som stopper.

Dette var en oppgave spissen klarte meget godt og han gjorde seg så absolutt ikke bort i den nye rollen. Sæternes hadde mange dueller med Sigurd Rushfeldt men den omskolerte spissen hadde bra kontroll på Rushfeldt gjennom hele kampen.

Fornøyd Andresen

Spillende trener Martin Andresen var veldig fornøyd med hvordan laget gjennomførte kampen i dag, og han syntes det var bra å se en solid opptreden etter det ydmykende tapet borte mot Molde sist helg.

- Det er tett og jevnt og jeg syns vi hever oss voldsomt fra siste helg. Jeg er veldig fornøyd med hvordan laget stod på og jobbet i dag, sa han etter kampen.

Tromsø får mulighet til revansje allerede på mandag, for da er det duket for et nytt oppgjør mellom lagene på Ullevaal Stadion. Da gjelder det seriepoeng.

Fotballnyheter