Chelseas John Terry er utestengt i fire kamper av Englands fotballforbund (FA) på grunn av rasistiske bemerkninger mot QPRs Anton Ferdinand.

Terry

John Terry ble straffet på grunn av rasistiske beskyldninger.

31-åringen fikk også en bot av FA på 2,4 millioner norske kroner. Han har fire uker på seg til å anke avgjørelsen.

Terrys rådgivere opplyser at Terry er skuffet over straffen, og at han nå vil gå igjennom argumentasjonen til FA i detalj, skriver BBC.

– Han vil vurdere FAs grunnlag nøye og deretter bestemme seg om han vil anke, sier rådgiverne. Kapteinen starter ikke soningen før saken er endelig avgjort.

Anton Ferdinand

Anton Ferdinand mener John Terry ga rasistiske bemerkninger mot ham under kamp.

Terrys kommentarer til Anton Ferdinand falt i en kamp i oktober 2011. Chelsea-kapteinen ble frikjent for de samme anklagene i retten tidligere i sommer.

Høringen i FA ble avsluttet etter fire dager torsdag.

– Chelsea tar straffen til etterretning og respekterer FAs avgjørelse, sier klubben i en offisiell uttalelse.

Trakk seg fra landslaget

Dagen før høringen startet trakk han seg fra all framtidig landslagsspill. Terry likte ikke at FA reiste sak mot ham til tross for at han ble frikjent i retten.

– Jeg føler at FA, ved å forfølge anklagene mot meg selv etter jeg har blitt frikjent i retten, har gjort min posisjon i laget uholdbar, sa Terry.

Nektet å håndhilse

Stemningen mellom Terry og Ferdinand har mildt sagt vært kjølig etter rasisme-anklagene.

QPR og Chelsea møttes i FA-cupen i januar og i returkamp i ligaen i april, men da bestemte FA at håndhilsningene skulle droppes.

Før kampen i august, krevde FA at alle spillerne skulle håndhilse. Men Ferdinand nektet å ta både Terry eller Ashley Cole i hånden. Sistnevnte vitnet for Terry under rettssaken i juli.

• Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

Britain Soccer Women's Super League
  • Moi-dobbel da FCK vant

Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

Mohamed Elyounoussi
  • Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

Frida Maanum er endelig tilbake i Arsenals startoppstilling når London-klubben gjester Manchester City søndag.

24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot Chelsea. Hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over Leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot Everton.

Maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot Chelsea 31. mars.

Britain Soccer Women’s Super League
  • Grønstad tok norsk rekord på 600 meter

Tobias Grønstad IK Tjalve fortsetter storformen på 600 meter. Søndag løp han inn til 1.14,56 under et stevne i Tyskland. Det er norsk rekord på distansen.

Grønstad løp også inn til rekord sist uke – da han tok tiden til OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal.

Etter å ha smadret to norske rekorder på 600 meter, er planen nå å løpe 800 meter om en uke – også det i Tyskland.

Friidrett - Trond Mohn Games
  • 2-1 til Brann

SISTE: Innbytter Anna Aahjem setter ballen i mål med 10 minutter igjen av kampen. Brann har dominert andre omgang, og påført Rosenborg årets to første baklengs.

Mathine Østenstad uliknet for Brann rett etter pause. Straffen ble gitt etter at RBK-keeper Rulyte går for hardt inn i en duell. Brann-trener Martin Ho har gjort tre bytter i pausen, og dette har gitt effekt.

Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

Det ble en sjansefattig og jevnspilt første omgang.

Totalt 6051 supportere har søndag tatt turen til tilskuerbenken på Brann stadion.

SENDTE BRANN I LEDELSEN: Innbytter Anna Aahjem