Taper hundretusener på mesterligaen: – Trist og meningsløst

Røa skal ha tapt rundt 400.000 kroner i mesterligaen på grunn av lange reiser. – Trist og meningsløst at Norges Fotballforbund ikke støtter oss, sier styrelederen.

Røa

Røa har kvalifisert seg til mesterligaen de fire siste årene, men den sportslige gevinsten har vært langt større enn den økonomiske. Her har June Tårnes (t.h.) scoret mot Arna-Bjørnar i NM-semifinalen i oktober.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Nickelsen

Røas styreleder Harald Nickelsen er oppgitt over de økonomiske konsekvensene.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix

Onsdag røk Røa ut av mesterligaen etter 2-5 sammenlagt mot Wolfsburg i åttedelsfinalen.

Til tross for gode sportslige resultater de fire siste årene, sitter klubben igjen med et stort økonomisk tap fra den prestisjefulle turneringen.

Osloklubben ble denne sesongen trukket to poeng på grunn av negativ egenkapital.

– Våre totale utlegg på mesterliga-deltakelsen er rundt 400.000 kroner. Det er selvsagt penger vi gjerne skulle hatt i dag. Det kunne kanskje reddet de to poengene, sier styreleder Harald Nickelsen til NRK.

– Svært uheldige trekninger

Nickelsen viser frem regnskapet etter gruppespillkampen mot BIIK Tsjimkent i Kasakhstan. UEFA gir 150.000 kroner i støtte ved bortekamper, men bare reisen kostet Røa 175.000 kroner.

– Vi har vært veldig uheldige med trekningene. Vi har reist både til Russland, Hviterussland og nå Kasakhstan. Det er reise og opphold for 25 personer, og kostnaden blir fort det dobbelte av støtten fra UEFA, sier Nickelsen.

Nickelsen sier de har søkt om støtte fra Norges Fotballforbund (NFF), men at de foreløpig har fått avslag.

Graff

Norges Fotballforbunds informasjonssjef Svein Graff mener det er gode forutsetninger for toppserieklubbenes europacup-deltakelse.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– De har som målsetning å få norske lag til kvartfinalen, men svarer at vi burde være kjent med utgiftene og at det er frivillig å delta. Det er bare trist og meningsløst, sier Nickelsen.

– Søk europacupstøtte

Informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund avfeier kritikken.

– Fotballforbundet gir årlig 14 millioner kroner til toppserieklubbene, og cirka 4 millioner er reisestøtte. Vi har også oppfordret Røa til å søke om 100.000 kroner i europacupstøtte. Vi mener forutsetningene for å prestere er til stede både for Røa og andre toppserieklubber, sier Graff.

– Vi kommer til å forfølge denne saken. Jeg er ikke veldig optimistisk, men vi gir oss ikke, sier Nickersen.

– Hvorfor har dere ikke klart å tjene penger på hjemmekampene?

– Siden vi ikke har flomlys på stadion, må kampene spilles midt på formiddagen. Da er vi veldig glade hvis det i hele tatt kommer noen tilskuere, og derfor gir vi dem gratis inngang, svarer Nickelsen.

– TV-selskapene er heller ikke interessert før man kommer til kvart- og semifinalen. Først da begynner inntektene å vise seg, legger han til.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.