NRK Meny
Normal

Høgmo: – Skuffet, ikke forbannet

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo klarer ikke å hisse seg opp over at laget hans rotet bort to poeng på overtid mot Sogndal.

Per-Mathias Høgmo

Per-Mathias Høgmo fikk se laget sitt rote bort en sikker trepoenger.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– Jeg kan ikke bli forbannet når gutta leverer så bra som i dag. Vi spiller ut Sogndal etter alle kunstens regler. Vi skaper sikkert 10-11 sjanser, og bør avgjøre kampen, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo, og legger til:

– Men selvfølgelig er jeg j**** skuffet over at vi ikke tar tre poeng.

TIL fikk det ikke til

Tromsø gikk mot en fortjent seier, men Gustav Valsviks overtidsmål ga 1-1 og Sogndal ett viktig poeng i eliteserien lørdag.

Tre minutter ut i overtiden strevde Tromsø-forsvaret med å klarere og det straffet seg brutalt. Dermed fikk Valsvik ballen i beina og banket hardt inn 1-1.

Målet kom totalt mot spillets gang.

Alfheim-publikummet så for seg en fullt fortjent hjemmeseier etter at Zdenek Ondrasek satte inn det forløsende målet i det 65. minutt. Med solid kraft i skuddbeinet kunne tsjekkeren helt umarkert plassere ballen bak keeper Kenneth Udjus.

I forveien kom Hans Norbye seg fint gjennom på høyrekanten og ga Ondrasek en perfekt 45-graderspasning foran Sogndal-målet.

24-åringen nølte ikke og satte inn sitt åttende seriemål for Tromsø denne sesongen.

Det var ingenting å si på at vertene kom foran i målprotokollen. Etter litt over halvtimen spilt fikk en umarkert Magnus Andersen ballen ved straffemerket og hadde bare å sette den i nettmaskene. Til Sogndals hell bredsidet 26-åringen ballen utenfor.

Sterke hjemme

Så var det Steffen Nystrøms tur rett før pause til å oppleve at han utrolig nok ikke fikk nettsus. Ved bakre stolpe kunne han stå alene og heade ballen mot mål, men det ble stolpetreff og ut.

Så langt i år har Tromsø vært så å si utilnærmelig hjemme på Alfheim. Før lørdagens oppgjør hadde laget tatt hele 19 av 21 mulige poeng og kun sluppet inn tre mål på eget gress. Derfor var det ikke uventet at TIL fikk styre det aller meste av spillet mot et formsvakt Sogndal-lag.

Likevel fikk gjestene med seg ett poeng.

– Vi fortjener dette om man ser på det vi har prestert de siste kampene, sier Sogndal-trener Jonas Olsson.

Viktig poeng

Det ene poenget var viktig for Sogndal, som er inne i en forferdelig periode. Laget som overrasket med å gå de seks første eliteseriekampene ubeseiret, har kun tatt tre poeng på sine åtte siste oppgjør.

Men etter å ha vært så underlegne må det ha vært godt å likevel fått med seg noe fra Tromsø. Sogndal er fire poeng over nedrykksstreken før resten av serierunden spilles søndag og mandag.

Tromsø besitter fjerdeplassen og er seks poeng bak serieleder Strømsgodset.

Fotballnyheter