Snuoperasjon i Stavanger

Viking hadde tre strake seiere før hjemmemøte med Tromsø. Med seier i dag kunne det bringe dem opp på tredjeplass på tabellen.

Peter Ijeh

Tromsø åpnet best

Gutan fra Troms har scoret først hele seks ganger i år. Det gjorde de i dag også. En liten halvtime uten en eneste målsjanse var ståa før Tromsø fikk tildelt frispark ved cornerflagget på Vikings høyrekant. Martin Knudsen legger inn og Yngvar Håkonsen header ballen via stolpen og i mål.

Viking kommer tilbake

Resten av omgangen gikk sin gang uten dramatikk. Helt til det var godt nesten to minutter på overtid. Vikings kaptein, Nicolai Stokholm skyter via Christian Steen og i nota bak en sjanseløs Ramovic. Dommer Tom Harald Hagen blåser pausesignalet og da begynner ”moroa”. Sead Ramovic og Maurice Ross får begge et gult kort hver etter knuffing og krangling i spillertunnelen. Sammen med scoringene var dette det eneste som skjedde i de første 45 minuttene.

Guttene fra Troms har scoret først hele seks ganger i år. Det gjorde de i dag også. En liten halvtime uten en eneste målsjanse var ståa før Tromsø fikk tildelt frispark ved cornerflagget på Vikings høyrekant. Martin Knudsen legger inn og Yngvar Håkonsen header ballen via stolpen og i mål.

Total dominans

Hva Uwe Rösler sa til spillerne sine i pausen vites ikke, men det fungerte i aller høyeste grad.

Etter hvilen var det nemlig bare Viking. Tre store målsjanser var fasit etter et drøyt kvarter. Søren Berg og Andrë Danielsen var i kjempeslag og involvert i det meste av det offensive spillet til hjemmlaget. Men det måtte en Peter Ijeh til for å få ballen i mål.

To kjappe

I løpet av fire minutter var kampen avgjort etter to nesten identiske mål av Vikings toppscorer, Peter Ijeh. Alexander Ødegaard var nest sist på ballen ved begge anledningene. Peter Ijeh scoret med hodet fra kloss hold ved begge anledningene. Tromsø vartet opp med begredelig forsvarsspill ved begge anledningene.

Viking er nå to poeng bak serieleder Brann og er absolutt i siget. I deler av andre omgang i dagens oppgjør, spilte de rask og underholdene angrepsfotball. I tillegg hadde de stålkontroll bakover. Tromsø derimot viste at de har veldig mye å gå på framover på banen. Etter tre strake null-poengere ligger de på en 9.plass på tabellen og det ser dårlig ut for ”Gutan”.

Fotball

• Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

(NTB)

Bayern München trening
  • Reiten mister enda en lagvenninne i Chelsea: – En utrolig reise

Guro Reitens Chelsea mister også storscorer Fran Kirby, som har besluttet å gi seg i klubben etter ni år.

Den annonserte Chelsea i et videointervju med en gråtkvalt Kirby.

– Det har vært en utrolig reise med alle dere. Takk for at dere har tatt dere av meg siden dag én, gjennom både tunge og fantastiske tider. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føles å spille foran dere, sier hun i videoen.

Kirby er tidenes toppscorer for Chelseas kvinnelag med 115 mål på 205 kamper. På sin tid i klubben har hun vunnet 15 trofeer.

Fredag ble det også klart at Maren Mjelde er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det er ikke kjent hva som blir neste stoppested for verken Mjelde eller Kirby. (NTB)

Guro Reiten
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

Z9MpMJjlMEg
  • Marco Reus ferdig i Dortmund: – En av klubbens beste

Marco Reus forlenger ikke kontrakten med Borussia Dortmund. Kontrakten utløper ved slutten av sesongen. Det bekrefter klubben selv på sin nettside.

34-åringen har spilt for førstelaget til Dortmund siden 2012, da han kom fra Borussia Mönchengladbach. Reus ble født i Dortmund, spilte nesten ti år i akademiet før han forlot klubben for første gang i 2006.

– Jeg er utrolig takknemlig og stolt over denne spesielle tiden i klubben. Jeg har tilbrakt mer enn halvparten av livet mitt i denne klubben og har nytt hver dag, selv om det selvfølgelig har vært vanskelige øyeblikk også, sier Reus selv.

Reus legger ikke opp, og planen er nå å finne en ny klubb, melder klubben.

– Marco Reus er en av klubbens beste spillere. Hans tilknytning til Borussia Dortmund er ekstraordinær. Vi ønsker Marco alt godt for fremtiden, sier Borussia Dortmunds administrerende direktør Hans-Joachim Watzke.

Reus har så langt spilt 424 kamper for klubben. Han har scoret 168 mål og 128 målgivende pasninger. I tillegg har han vunnet den tyske cupen to ganger med Dortmund.

Reus
  • Mjelde forlater Chelsea etter sesongen

Norges landslagskaptein Maren Mjelde (34) er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det bekrefter klubben på sin nettside fredag.

Hun har spilt syv sesonger i klubben etter at hun ankom fra Avaldsnes i 2017. Der har hun blant annet vunnet den engelske toppdivisjonen fem ganger, fire FA-cuper og to ligacuper.

– Når jeg ser tilbake på alle årene mine her, har det vært både opp- og nedturer – men det har vært flere oppturer enn nedturer. Det har vært litt av en reise, sier Mjelde til klubbens nettside.

Mjelde har spilt 140 kamper i blått og scoret 23 mål, og har figurert både i forsvar og midtbanen til London-klubben.