Stjerner som De Gea, Zaha og Veratti dominerer listene over de største talentene i U21-EM. Thore Haugstad har tatt en titt på ti spillere som ikke får like mye omtale, men som er vel så interessante å holde et øye med.

Daniel Carvajal (f.v.), Iñigo Martínez, Kevin Strootman og Lorenzo Insigne er alle blant Thore Haugstads største talenter under U21-EM.

Hvor mye sier U21-EM om hvem som vil dominere europeisk fotball de neste årene?

Koke

Her feirer Atlético Madrids Koke scoring mot Sevilla i november. Blir det flere under EM?

Ser man på tidligere vinnere av troféet for turneringens beste spiller, finner man svarene (se faktaboks).

Juan Mata var stjernen i det forrige mesterskapet i 2011, og ble i år stemt frem som Chelseas beste spiller.

Spanjolens tsjekkiske klubbkamerat Petr Čech dominerte U21-EM i 2002, og har holdt seg i verdenstoppen i flere år.

Midtbanegeniet Andrea Pirlo vant trofeet i 2000, mens Fabio Cannavaro og Luís Figo fikk den samme æren på midten av nittitallet.

Begge vant senere Gullballen.

Videre på listen finner man Davor Šuker, som for Jugoslavia var turneringens beste spiller i 1990, og som fikk Gullstøvelen som toppscorer i fotball-VM 1998 da Kroatia tok en uventet tredjeplass.

Det verdensmesterskapet ble vunnet av vertsnasjon Frankrike og midtstopper Laurent Blanc, som vant U21-EMs beste spiller to år før Šuker – i 1988.

En rekke unggutter står klare til å imponere under årets mesterskap, men ikke alle har rukket å etablere seg i bevisstheten til folk flest.

Disse ti spillerne kan imidlertid heve profilen betraktelig i sommer:

1. Francesco Bardi (21), Inter

Den italienske keeperen eies av Inter men har tilbrakt sesongen på lån i Serie B-klubben Novara. Laget slapp kun inn 46 mål på 42 ligakamper og kom på sjetteplass – selv om de tapte i sluttspillet om opprykk. Bardi returnerer til Milano etter turneringen, og prestasjonene i Israel kan ha stor innflytelse på hvor sisteskansen befinner seg neste sesong.

2. Daniel Carvajal (21), Real Madrid

Carvajal har alt du ønsker deg av en spansk høyreback. Han er kjapp, dynamisk og har en evne til å finne medspillere med presise og intelligente pasninger. Real Madrid solgte ham til Leverkusen i fjor, men hentet ham nylig tilbake. Ungguttens 7 målgivende på 32 kamper i tysk Bundesliga vitner om sterke offensive kvaliteter.

3. Bruno Martins Indi (21), Feyenoord

Benfica

Benficas Rodrigo herjet i EM-kvalifiseringen for Spania.

Den Portugal-fødte forsvareren har gått gradene gjennom Feyenoord-akademiet og er nå fast inventar på førstelaget. Martins Indi kan spille midtstopper og venstreback, og har en enorm fysikk som gjør ham vanskelig å komme rundt. Han har allerede spilt ni kamper for det nederlandske A-laget.

4. Iñigo Martínez (22), Real Sociedad

Den baskiske midtstopperen har vært en sentral brikke i Real Sociedad-laget som kapret fjerdeplass i La Liga. Til tross for sine 181 centimeter er Martínez sterk i lufta, og har en verdifull evne til å lese spillet. Han har også en gyllen venstrefot – og scoret to mål fra egen banehalvdel i løpet av fjorårets sesong. Ikke rart Barcelona har vist interesse.

5. Kevin Strootman (23), PSV Eindhoven

Nederlenderen er en defensiv midtbanespiller med et komplett repertoar. Han er høy, sterk og solid i taklingene, men skiller seg først og fremst ut som en intelligent og dynamisk pasningspiller. Mister sjelden ballen i farlige posisjoner og bidrar fremover med skarpe gjennombruddspasninger. En rekke engelske storklubber har vist interesse, inkludert Manchester United.

6. Koke (21), Atlético Madrid

Barcelonas Thiago Alcântara og Málagas Isco vil stjele overskriftene, men i bakhånd har Spania enda en juvel. Koke er en herlig midtbanekonduktør som minner om Xavi i måten han styrer spillet på. Korte, intelligente pasninger kombineres med presise dødballer. Noterte seg for 9 målgivende på 32 kamper da Atlético Madrid tok en sterk tredjeplass i La Liga.

7. Eyal Golasa (21), Maccabi Haifa

Mye av vertnasjonens håp hviler på Golasas skuldre. Israeleren har vært en ungdomsstjerne i lang tid og var nær ved å gå til Lazio i 2010. Han er en playmaker-type som trives sentralt og på venstre kant. Med sine drivende løp er han ofte regissøren bak lagets angrep. Forvent elegante driblinger og ambisiøse pasninger.

8. Adam Maher (19), AZ Alkmaar

Nederlenderen er et av turneringens desidert største talenter. Den marokkansk-fødte teknikeren har allerede spilt mer en 60 kamper for AZ Alkmaar og har debutert på A-landslaget. Han kan spille på kant men er best i en offensiv midtbanerolle, hvor han terroriserer motstandere med lynkjappe bein, rytmiske finter og en vanvittig fart.

9. Lorenzo Insigne (22), Napoli

Den italienske magikeren spiller like bak spissen på en lignende måte som Antonio Cassano og Sebastian Giovinco. Insigne er kun 163 centimeter høy men er både teknisk, kreativ og fotrapp nok til å skape sjanser og mål ut av ingenting. Angriperen har fått begrensede muligheter for Napoli i år, men får sannsynligvis en mer fremtredende rolle for Italia. Forvent det uventede.

10. Rodrigo (22), Benfica

Rodrigo ble født i Rio de Janeiro, men flyttet tidlig til Spania hvor han endte opp i Real Madrid. Hovedstadsklubben solgte ham til Benfica i 2010, hvor han har scoret syv mål i år. Han er kjapp, en sterk dribler og en sylskarp avslutter, og scoret 11 mål på 9 kvalifiseringskamper. Det burde bli et par nettkjenninger i Israel også.

• Hva synes du om Thore Haugstads liste? Si din mening i kommentarfeltet under!

• Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

Frida Maanum er endelig tilbake i Arsenals startoppstilling når London-klubben gjester Manchester City søndag.

24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot Chelsea. Hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over Leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot Everton.

Maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot Chelsea 31. mars.

Britain Soccer Women’s Super League
  • Grønstad tok norsk rekord på 600 meter

Tobias Grønstad IK Tjalve fortsetter storformen på 600 meter. Søndag løp han inn til 1.14,56 under et stevne i Tyskland. Det er norsk rekord på distansen.

Grønstad løp også inn til rekord sist uke – da han tok tiden til OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal.

Etter å ha smadret to norske rekorder på 600 meter, er planen nå å løpe 800 meter om en uke – også det i Tyskland.

Friidrett - Trond Mohn Games
  • 2-1 til Brann

SISTE: Innbytter Anna Aahjem setter ballen i mål med 10 minutter igjen av kampen. Brann har dominert andre omgang, og påført Rosenborg årets to første baklengs.

Mathine Østenstad uliknet for Brann rett etter pause. Straffen ble gitt etter at RBK-keeper Rulyte går for hardt inn i en duell. Brann-trener Martin Ho har gjort tre bytter i pausen, og dette har gitt effekt.

Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

Det ble en sjansefattig og jevnspilt første omgang.

Totalt 6051 supportere har søndag tatt turen til tilskuerbenken på Brann stadion.

SENDTE BRANN I LEDELSEN: Innbytter Anna Aahjem
  • Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.