Hjemmelaget var best, men Odd Grenland tok med seg poeng fra Lerkendal likevel.

André Hansen

Odd-keeper André Hansen strekker seg for kort, men ballen går i stolpen.

Markus Henriksen

Rosenborgs Markus Henriksen prøvde seg med flere avslutninger i kampen mot Odd, men til ingen nytte.

– Vi gjorde ingen mål sist heller, og da er det klart at det er en skuffelse. Vi hadde så gjerne tatt revansj, men da må man lage mål, sier Rosenborg-trener Jan Jönsson til NRK.

Rosenborg hadde flere gode sjanser mot Odd, men greide aldri få ballen i mål.

Dermed spilte de sin andre hjemmekamp på rad uten å score. Det er første gang siden 2006 at Rosenborg går målløse av banen i to hjemmekamper på rad.

Pulibkum misfornøyde

De snaut 10.000 tilskuerne på Lerkendal viste sin misnøye ved å pipe på spillerne etter kampen. Det var andre gang på under en uke at RBK-spillerne ble pepet på av sine egne supportere.

– Det er klart vi er skuffet over publikumstallet, men i dag var ikke produktet bedre enn at så mange kom. Etter 16. mai.-kampen måtte vi regne med en liten reaksjon, sier administrerende direktør Hroar Stjernen til NRK.

– Det er ikke akkurat noe festfotball når man ikke scorer mål, men jeg vet at Janne, Erik og spillerne jobber steinhardt med det. Det bare vil seg ikke, sier Stjernen.

Uten mål i halvparten av hjemmekampene

Rosenborg greide heller ikke score mot Sogndal tidligere i sesongen.

Det betyr at trønderne har gått målløse av banen i halvparten av de seks hjemmekampene i år.

De har til gjengjeld scoret hele tre mål alle de andre hjemmekampene.

Traff stolpen

Før pause var unggutten Ole Kristian Selnæs nærmest scoring da han sendte et glimrende langskudd i stolpen.

– Det hadde smakt godt for hjemmepublikummet om den hadde gått inn, sier Jönsson.

Rade Prica fikk kampens største sjanse da han avsluttet fra bare noen få meter tre minutter før full tid. Odd-keeper André Hansen fikk imidlertid kastet seg foran skuddet.

– Jeg synes vi løper og kriger, så innsatsen synes jeg ikke mangler. Men vi er vel inne i en dårlig periode, sier Rosenborg-keeper Daniel Örlund til NRK.

Samuelsen utvist

To minutter på overtid ble Odds Jone Samuelsen utvist med sitt andre gule kort, men Rosenborg rakk ikke utnytte overtallet. Dermed endte kampen 0-0.

Rosenborg ligger nå på femteplass på tabellen, fem poeng bak Strømsgodset på toppen av tabellen. Trønderne har fire poeng opp til Molde på andreplass.

– Vi tenker ikke på de poengene, vi må fokusere på oss selv. Men det går for mye opp og ned med oss. På hjemmebane skal vi ha tre poeng, og når vi ikke får til det er vi skuffa hele laget, sier midtbanespiller Markus Henriksen.

• To nordmenn klare for Mesterliga-finalen

Et rødt kort til Chelseas Kadeisha Buchanan ble avgjørende da Barcelona vant 2-0 borte mot Chelsea og tok seg videre til finalen i kvinnenes Mesterliga.

Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen startet for regjerende mester Barcelona, mens Maren Mjelde og Guro Reiten startet på benken for Chelsea.

Chelsea ledet 1-0 fra den første kampen, og hadde overtaket før returoppgjøret på et fullsatt Stamford Bridge.

Overtaket varte kun i 25 minutter. Da sendte Aitana Bonmatí bortelaget i ledelsen.

Etter 59 minutter fikk Chelseas Kadeisha Buchanan sitt andre gule kort på fire minutter, dermed måtte Chelsea spille resten av kampen med en spiller mindre.

– Det første gule kortet var soleklart, mens det andre gule kortet er klumsete og urutinert av en såpass rutinert spiller, sier NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp om utvisningen av Buchanan, som har over 50 landskamper for Canada.

Chelsea byttet inn Reiten like etter det røde kortet, uten at det hjalp stort.

I det 73. minutt ble Bonmatí felt på vei frem og dommeren pekte på straffemerket.

Svenske Fridolina Rolfö omsatte straffen i mål og sendte Barcelona opp i 2-0 ledelse med en spiller mer på banen.

– En oppgave som var knalltøff for Chelsea fra før, blir bare enda tøffere, sa NRKs kommentator Christian Nilssen.

Chelsea maktet ikke å slå tilbake, og Graham Hansen og Syrstad Engen kunne dermed juble for Barcelonas fjerde Mesterliga-finale på rad.

Barcelona møter Lyon eller Paris Saint-Germain i finalen. Det blir avgjort i den helfranske semifinalen søndag.

Barcelona
  • Vålerenga serieledere etter derby-seier

Vålerenga har hatt en knallsterk start på sesongen og fortsatte den gode formen da de slo byrival Lyn 3-1 på hjemmebane lørdag. Dermed er Vålerenga à poeng med Rosenborg på toppen av tabellen i Toppserien.

– Det er klasse. Derbyseier og vi viser hvem som er kongen, sier Vålerenga-kaptein Janni Thomsen til NRK etter kampen.

Hjemmelaget styrte kampen fra start og tok ledelsen etter 36 minutter da Michaela Kovacs satte en retur enkelt i mål. Seks minutter senere doblet Tilde Lindwall ledelsen etter et innlegg fra Thea Bjelde.

– Det er flott spill. Der går det fort og Lyn er sjanseløse, rett og slett, sa NRKs kommentator Patrick Steen Rowlands om Vålerengas 2-0-scoring.

Like etter pause reduserte Lyn-spiller Selma Hernes til 1-2. Vålerenga holdt likevel unna og økte ledelsen på ny ved Ronja Arnesen etter 69 minutter.

– Det var ekstremt gøy. Det var et etterlengtet mål, så det var deilig, sier Arnesen til NRK etter å ha scoret sitt første mål i Toppserien.

Lyn hadde lite å komme med etter Vålerengas 3-1-scoring. I stedet skaffet Arnesen straffe for hjemmelaget, men den satte Karina Sævik langt over. Likevel holdt Vålerenga unna og de tre poengene ble værende på Valle.

• Straffe reddet Burnley etter Berge-tabbe

Det ble sent drama da Manchester United spilte 1-1 mot Sander Berge og hans Burnley på Old Trafford lørdag.

Uniteds scoring kom etter en pasningsfeil fra Berge i det 79. minutt. Pasningen ble snappet opp av Antony, som forserte mot mål og plasserte ballen i lengste hjørne.

– Det er ingen tvil i verden at det er Sander Berge sin skyld at den sjansen kommer. Han har vært god, men der gjør han en skjebnesvanger feil, sa Viaplays ekspertkommentator Lars Tjærnås.

Åtte minutter senere hoppet United-keeper André Onana inn i Burnley-spiller Zeki Amdouni. Dommer måtte ut å se på VAR-skjermen for å konkludere med straffe til Burnley. Den omsatte Amdouni selv i mål.

Det var store sjanser til begge lag de første 45 minuttene. Onana vartet opp med flere gode redninger, som sørget for at det stod 0-0 til pause.

United kom best ut etter hvilen, og burde tatt ledelsen, men de var lenge ineffektive.

Etter 76 minutter ville hjemmelaget ha straffe da Alejandro Garnacho gikk over ende i feltet, men både dommer og VAR mente argentineren falt for lett. Heller ikke da Antony skjøt opp i hånden til en Burnley-spiller i 16-meteren ble det straffe.

På overtid fikk Burnley nesten med seg alle poengene, men Onana stod i veien.

Med Burnleys ene poeng rykket Sheffield United (20. plass) ned, da de ikke lenger kan få nok poeng til å holde seg i Premier League.

United befinner seg dermed på en 6. plass, mens Burnley ligger nest sist og kjemper for å unngå nedrykk.

Antony
  • Norge slo Danmark etter forlengning i andre kamp på rad

Ole Einar Engeland Andersen ble matchvinner da Norge slo Danmark med 2-1 etter forlengning i lørdagens ishockeylandskamp.

Viktor Granholm sendte nordmennene i ledelsen i midtperioden på pasning fra Petter Vesterheim.

Max Krogdahl og Lucas Andersen barket i sammen etter en duell foran mål hvor nordmannen var litt vel røff i taklingen. Begge endte med å kaste hanskene og fikk med det hver sin matchstraff.

Norge ble felt av veldig mange utvisninger. De klarte å ri av mange undertall, men på den åttende klarte danskene å score og utligne til 1-1 ved Joachim Blichfeld.

– Jeg synes at vi spiller bra ut fra de forutsetningene dommerne gir oss. Jeg er glad for at vi slipper unna skader. De (dommerne) tillater at man går over grensen og det preger spillerne, sa Tobias Johansson til TV 2.

Fredag slo det norske laget Danmark med 4-3 etter forlegning hvor Michael Brandsegg-Nygård ble firemålsscorer. Mora-spilleren spilte bare to perioder.

Neste helg skal Norge møte Latvia i de to siste VM-oppkjøringskampene i Riga. Norge innleder VM i Praha mot Sveits 10. mai. (NTB)

U7bBRSwIpKs
  • Stabæk tapte uten Jönsson - Rosenborg fortsatt ubeseiret

Anna Aahjem ble matchvinner da Brann slo Stabæk 1-0 i Toppserien lørdag. RBK fortsatte sin perfekte sesongstart med 1-0 over Røa.

Timen var spilt da Aahjem avsluttet et vakkert Brann-angrep og sørget for 1-0 på bortebane.

Etter tapet for LSK Kvinner i serieåpningen, har Brann tre strake seire.

Stabæk måtte greie seg uten hovedtrener Jan Jönsson på sidelinjen i oppgjøret. Han er utestengt i to kamper etter at han tok seg inn på banen og gikk i kroppen på VIF-spiller Karina Sævik i tirsdagens 2-3-tap.

Rosenborg fikk besøk av Røa, og med sitt mål i 88. minutt sørget Sara Hørte for 1-0-seier for trønderne.

Med det har Rosenborg full pott etter fem kamper. De fire siste kampene har alle endt med 1-0-seier for RBK, og i de tre siste har de avgjort etter 80 minutters spill.

LSK Kvinner vant 3-1 over Åsane, mens Kolbotn beseiret Arna-Bjørnar 4-1.

Runden avsluttes med byderbyet mellom Vålerenga og Lyn, som sendes direkte på NRK 1 klokken 16:45 lørdag. (NTB/NRK)

Toppserien fotball kvinner, Stabæk - SK Brann
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.