Røa mester for tredje gang på rad

Stabæk måtte vinne seriefinalen mot Røa, men klarte bare 0-0. "Dynamite Girls" kunne dermed juble for nok et seriemesterskap i kvinnefotball.

Solveig Gulbrandsen, Stabæk, og Kristine Edner Wæhler, Røa
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Kampen ble ikke av de beste, men den lå og vippet hele tiden. Stabæk begynte best i begge omganger, men dat gav ikke resultater.

- Strålende fornøyd

Røa ledet med tre poeng foran kampen, og ville derfor klare seg med uavgjort. De var derfor ikke like hissige på å angripe som Stabæk, men kontret seg likevel til gode sjanser.

- Vi gikk selvsagt inn i kampen for å vinne, men vi klarte oppgaven og er strålende fornøyd. Det er ekstra deilig å avgjøre i en seriefinale. I fjor vant vi suverent, i år vant vi på målstreken. Vi vinner serien fortjent, sa Røas trener Geir Nordby til NTB.

Kom tilbake

Mot slutten av kampen kom Stabæk sterkt tilbake og var ved flere anledninger nær scoringen som hadde gitt seriegull på målforskjellen foran Røa. Men det gikk ikke.

Røa har dermed sjansen til "The Double". De møter Team Strømmen i cupfinalen neste lørdag. Og de skal de to neste ukene spille åttedelsfinale i europacupen.

- Cupfinalen har jeg ikke ofret mange tanker ennå. Det viktigste skjer onsdag. Da møter vi Zvezda (Russland) i mesterligaen. Der har vi lyst til å markere oss i år, sa Nordby.

Bronse til Kolbotn

Men første målet nådde Dynamitt-jentene lørdag.

Røa endte tre poeng foran Stabæk. Bronsen gikk til Kolbotn, som avsluttet sesongen med 1-0 over Amazon Grimstad.

Allerede før siste runde var det klart at Sandviken og Fortuna Ålesund rykker ned. Sandviken tapte en thriller mot Trondheims-Ørn med 4-5, mens Fortuna avsluttet med 0-8 mot Team Strømmen.

Nye lag i neste års eliteserie blir Linderud-Grei og Donn.

Toppserien 2009 i navn og tall

Fotballnyheter