Real Madrid knuste Spurs

Real Madrid dominerte hele kampen og vant til slutt 4-0 mot Tottenham.

Adebayor ga hjemmelaget en drømmestart

Real Madrid - Tottenham 4-0

Slutt. Der er kampen over og Real Madrid vinner fult fortjent 4-0. Tottenham kom tidlig bakpå etter Adebayors scoring etter fem minutter og vondt ble til værre da Crouch ble utvist etter et kvarter. Etter hvert ble det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli og Real Madrid har 1 1/2 ben i semifinalen.

90 min + 2 - Ronaldo skyter fra 25 meter, men forsøket går høyt over.

87 min - MÅL TIL REAL MADRID VED C. RONALDO. Kaka finner Ronaldo på bakerste stolpe og portugiseren banker ballen i mål ved nærmeste stolpe. En fin scoring, men Gomes bør ta den.

83 min - Ronaldo kaster seg i feltet, men dommeren vinker spillet videre. Det virker som en korrekt avgjørelse.

81 min - Ramos kommer opp fra sin backposisjon og avslutter fra skrått hold. Han treffer bra, men skuddet stryker tverliggeren.

80 min - Bytte på Tottenham. Bassong kommer inn og Corluka går ut.

79 min - Corluka har fått seg en smell og det ser ut som om backen må gi seg.

77 min - Bytte på Real Madrid. Kaka kommer inn og Di Maria går ut.

74 min - Bytte på Real Madrid. Higuain kommer inn og Adebayor går ut.

74 min - Gult kort til Defoe. Innbytteren kommer for sent inn i en takling på Carvalho og får gult kort.

72 min - MÅL TIL REAL MADRID VED DI MARIA. En nydelig scoring av Di Maria! Han brenner til fra kanten av 16 meteren og ballen går rett i krysset

70 min - Bale har fått seg en smell og blir liggende nede. Han har det tydelig vondt og det var vel det siste Tottenham trengte akkurat nå.

68 min - Özil holder på å tråkle seg gjennom, men Dawson får stoppet tyskeren i siste liten. Real Madrid presser voldsomt nå og Tottenham har mer enn nok med å forsvare seg.

66 min - Ny god mulighet for Adebayor. Diarra slår inn til Adebayor som knuser Gallas i hodeduellen. Han treffer bra med headingen, men Gomes får slått til corner.

63 min - Ronaldo slår hardt inn foran mål, men Gomes er ute og fanger ballen.

61 min - Bytte på Real Madrid. Diarra kommer inn og Khedira går ut.

57 min - MÅL TIL REAL MADRID VED ADEBAYOR. Real tar en kort corner og Marcelo finner Adebayor inne i feltet. Han får gå opp uhindret og header ballen sikkert i mål bak keeper.

53 min - Assou-Ekotto prøver et skudd fra drøye 20 meter, men forsøket går et par meter utenfor.

53 min - Tottenham får en god mulighet og Defoe finner Bale. Han prøver å finte bort Ramos, men skuddforsøket blir blokkert til corner.

51 min - Real Madrid trykker voldsomt i starten av andre omgang og Tottenham blir presset bakover.

49 min - Ronaldo skyter igjen og denne gangen stryker skuddet den venstre stolpen.

47 min - Ronaldo skyter fra 20 meter og Gallas får ballen i brystet. Stopperen er litt svimmel, men kommer seg raskt på beina igjen.

46 min - Det har vært ett bytte på Tottenham i pausen. Defoe har kommet inn og van der Vaart har gått ut.

46 min - Tottenham sparker i gang andre omgang.

Pause - Real Madrid leder 1-0 etter en dramatisk første omgang. Adebayor sendte hjemmelaget i ledelsen etter bare fem minutter og ti minutter senere fikk Crouch sitt andre gule kort for dagen. Real har vært det beste laget så langt, men Tottenham har ikke blitt utspilt.

45 min - Det legges til 1 min av første omgang.

44 min - Ronaldo går over ende etter en duell med Corluka, men dommeren overser situasjonen.

42 min - Real Madrid roper på straffe etter at Dawson blokkerer et skudd fra Di Maria. Reprisen viser at Dawson stopper ballen med hendene, men dommeren vinker spillet videre.

40 min - Ronaldo tar frisparket selv, men forsøket går høyt over.

40 min - Real Madrid får frispark i god skuddposisjon etter at Corluka feller Ronaldo.

36 min - Gult kort til Pepe. Midtstopperen kommer for sent inn i en takling på Bale og belønnes med gult kort. Det betyr at Pepe må stå over returoppgjøret.

35 min - van der Vaart slår et frispark inn i feltet, men dommeren blåser frispark til Casillas etter at keeperen blir hindret.

34 min - Di Maria skjærer inn fra høyre og skyter i nærmeste, men Gomes er med på notene.

32 min - Enorm mulighet for Adebayor! Marcelo slår inn til Ramos som header tilbake til Adebayor. Spissen skal bare heade ballen i åpent mål, men bommer på ballen.

30 min - Bra mulighet for Tottenham! Bale starter bak Ramos og Dawson finner kantspilleren i bakrommet. Han kommer til avslutning, men forsøket fra litt skrå vinkel går i nettveggen.

28 min - van der Vaart får en god mulighet etter et langt kast fra Bale, men nøler litt for lenge og Real får klarert.

25 min - Marcelo er nok en gang frempå på venstresiden og skaffer Real Madrid en corner.

24 min - Di Maria prøver en smart stikker mot Adebayor, men Gomes er våken og fanger ballen like foran spissen.

22 min - Ronaldo kommer til avslutning fra skrått hold, men forsøket går rett på Gomes.

20 min - Gult kort til van der Vaart. Nederlenderen er tydelig frustrert og sparker bort ballen etter at dommeren har blåst. Unødvendig!

19 min - Real Madrid presser Tottenham hardt for øyeblikket og det ser veldig vanskelig ut for Redknapps menn.

15 min - RØDT KORT TIL PETER CROUCH. Spissen får sitt andre gule kort etter at han nok en gang kommer for sent inn i en takling. Nok et korrekt idømt kort og nå blir det tøft for bortelaget.

15 min - Marcelo kommer seg til en god innleggsmulighet, men forsøket blir stoppet av Tottenham.

12 min - Gult kort til Adebayor. Spissen kommer alt for sent inn i en takling på Assou-Ekotto.

10 min - Marcelo vender opp på 20 meter, men skuddforsøket går et par meter til side for mål. Real Madrid har dominert de første ti minuttene og Tottenham sliter med å henge med i svingene.

8 min - Gult kort til Crouch. Den langbeinte spissen kaster seg inn i beina på Ramos og får et korrekt gult kort.

8 min - van der Vaart tar corneren og Crouch rager høyest. Han kommer ikke helt over ballen og forsøket går over.

7 min - van der Vaart slår et frispark inn i feltet, men Adebayor får headet unna til corner.

5 min - MÅL TIL REAL MADRID VED ADEBAYOR. Spissen får stå umarkert på corneren og header ballen i mål. Modric står på bakerste stolpe, men klarer ikke å stokke beina skikkelig. Drømmestart for hjemmelaget!

4 min - God mulighet til Real Madrid! Di Maria får ballen inne i feltet, men avslutningen fra 10 meter går via en spiller og til corner.

3 min - Ronaldo er frampå nok en gang, men har ikke stilt inn siktet skikkelig enda.

1 min - Ronaldo tester skuddfoten, men treffer dårlig og ballen går et par meter til side for mål.

1 min - Real Madrid tar avspark og kampen er i gang.

I går sa Mourinho at Ronaldo var tvilsom til dagens kamp, men stjernespilleren spiller fra start av for hjemmelaget.

Real Madrid: Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Di Maria, Alonso, Khedira, Özil, Adebayor, Ronaldo.

Innbyttere: Adan, Kaka, Diarra, Granero, Arbeloa, Garay, Higuain.

Tottenham: Gomes, Corluka, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto, Jenas, Sandro, Modric, Bale, Van der Vaart, Crouch.

Innbyttere: Cudicini, Huddlestone, Lennon, Pavlyuchenko, Defoe, Bassong, Kranjcar.

Dommer: Felix Brych (TYS)

Real Madrid spiller sin første kvartfinale på syv år og Jose Mourinhos menn er under stort press med tanke på at ligagullet er i ferd med å glippe til erkerival Barcelona.

Tottenham på sin side har imponert og slått lag som Inter og Milan på vei til kvartfinalen.

I den andre kvartfinalen i kveld møtes Inter og Schalke 04.

Følg Inter - Schalke 04

Premier League-klubben Nottingham Forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd.

Det opplyser Premier League. Velrenommerte The Athletic skrev tidligere tirsdag om utfallet av ankebehandlingen. Avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen.

Anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. Utfallet ble angivelig å opprettholde straffen.

Nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. Bakgrunnen var brudd på Premier Leagues regler for lønnsomhet og bærekraft.

Klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen.

Med to kamper igjen av sesongen ligger Forest på plassen over nedrykksstreken. Luton under streken er tre poeng bak. (NTB)

FILE PHOTO: Premier League - Tottenham Hotspur v Aston Villa
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

– Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

– David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

David Moyes
  • Brann med skarp advarsel til fansen

Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

«Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
  • Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for VAR i Norge. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Rollen som VAR-ansvarlig strekker seg ut året. Moen har dømt på toppnivå siden 2003.

– Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

NM fotball cup 2023: Molde - Strømsgodset
  • Van Dijk bekrefter: Blir en del av «nye» Liverpool

To kamper i Premier League gjenstår før manager Jürgen Klopps ni år lange regjeringstid på Anfield er over.

Virgil van Dijk har ett år igjen av kontrakten med klubben som må igjennom en betydelig forandring når tyskeren forsvinner ut av porten.

Alt tyder på at van Dijks landsmann Arne Slot blir Klopps erstatter.

– Fokuset er på de to siste kampene, og deretter må vi konsentrere oss om hvem som blir ny manager og hvordan den overgangen blir. Jeg blir en del av det, sa van Dijk etter søndagens 4-2-seier over Tottenham.

Det er ikke kjent hvilke spillere som forsvinner og hvem som blir på Anfield, men van Dijk sier at det ikke er noen tvil for hans del.

– Jeg trives her, og jeg elsker klubben, sier 32-åringen. (NTB)