Klassemål fra Messi kronet verket

Barcelona vant første del av semifinalen i mesterligaen 0-2 etter scoringer fra Lionel Messi.

Lionel Messi
Foto: LLUIS GENE / Afp

Saken oppdateres fortløpende under kampen - trykk F5!

90+3 - Slutt. Kampen ender fortjent med tomålseier til katalanerne etter mål fra Lionel Messi. Gjennom 90 minutter pluss tillegg var vi vitne til tre utvisninger og et mål som kommer til å bli husket lenge, av en spiller som er i særklasse verdens beste.

90 - Bytte hos Barcelona: Sergio kommer inn for Villa.

86 - 0-2. Ett historisk mål fra Lionel Messi! Uten tvil et mål verdig en semifinale mellom Real Madrid og Barcelona. Den argentinske magikeren gjør alt selv. Han mottar ballen inne på Reals halvdel og starter et vanvittig raid som gjør at tankene går tilbake til 1986 og en argentiner ved navn Diego Maradona. Messi setter fart, drar etter hvert av fire mann og er under press fra to hvitkledde, før han sikkert styrer ballen i lengste fra kort hold. Et mål for historiebøkene.

83 - Adebayor får gult kort etter et overfall på Busquets.

76 - 0-1. Lionel Messi. Afellay kommer seg til linja og legger presist inn foran mål. Der kommer Messi flyvende og styrer ballen i nettmaskene. Det er fortjent at Barcelona leder i Madrid.

75 - Ronaldo fyrer av, men skuddet går høyt over.

74 - Frispark til Real Madrid på 35 meter.

72 - Villa herjer på kanten og dribler tre mann i ett byks, men hektes og får frispark.

71 - Bytte hos Barcelona: Pedro tas ut. Afellay kommer inn.

67 - Xavi gir ut til Villa på venstrekanten. Villa avanserer inn i boksen og fyrer knallhardt av fra spiss vinkel. Returen fra Casillas går rett i panna på Pedro, men headingen går like utenfor. Pedro var dessuten i offside.

66 - Innlegget finner pannen til Ronaldo. Headingen går over. Valdes hadde god kontroll på den.

65 - Ronaldo felles av Puyol. Frispark til hjemmelaget på 40 meter.

63 - Protester fra Morinho ender med at portugiseren vises til tribunen.

61 - Alves stemples av Pepe. Det koker nå på Bernabeu. Pepe får etter litt om og men det røde kortet. Pepe er litt uheldig, han går etter ballen, men går høyt og treffer leggen til Alves rett etter at backen klarerer. Ikke feil av dommeren å vise det røde, men man ser ofte spillere slippe unna med gult kort i slike situasjoner.

60 - Pedro setter fart inn i boksen og blir taklet rent av Marcelo, men er ikke fornøyd med at dommeren ikke gir straffe.

58 - Valdes går ut og plukker frisparket. Sterk inngripen.

57 - Mascherano er sent ute i en duell med Pepe og får gult. Frispark til Real Madrid.

53 - Messi forsøker å drible seg vei alene mot fire Real-forsvarere. Sergio Ramos setter albuen inn i den lille argentineren og mottar et fortjent gult kort.

53 - Etter at Adebayor kom inn har Real vist mer vilje til å komme framover på banen.

50 - Barcelona triller og triller. Kanskje motivert av massiv pipekonsert fra misfornøyde hjemmesupporterer bryter Diarra fint. Den lange spilles mot Ronaldo, som får avsluttet fra spiss vinkel. Valdes har brukbar kontroll.

48 - Alonso ser at Valdes står et stykke ute og forsøker en frekkis fra midtbanesirkelen. Forsøket går over og utenfor.

46 - Barca går rett i angrep. Pedro mottar på kant og finner Messi på 14 meter. Sistnevnte har raskt to mann på seg og skuddforsøket blokkeres.

46 - Bytte hos Real Madrid: Ozil tas ut, Adebayor kommer inn.

46 - 2. omgang sparkes i gang.

45+2 - Pause. På tross av hvilke lag som møtes har det ikke vært noe fyrverkeri av en fotballkamp så langt i den spanske hovedstaden. Barcelona har hatt ballen mest, og skapt de beste sjansene. Real kom mer med utover omgangen, men har ligget mye lavt, fokuser på defensiv organisering og latt Barcelona trille ball, noe som utvilsomt er flaut for kravstore og stolte hjemmesupportere.

På vei inn i spillertunellen gikk flere av spillerne i strupene på hverandre. Jose Pinto, Barcelonas reservekeeper pådro seg det røde kortet etter å ha klappet til Arbeloa. Det har stort sett hvert ampert mellom lagene hver gang dommeren har blåst for frispark, så det er neppe den siste konfrontasjonen i denne kampen.

45+1 - Ronaldo fyrer plutselig av fra 30 meter. Skuddet er knallhardt og Valdes må gi retur. På returen er Ozil, men Valdes redder også det forsøket. Linjemannen vinker dessuten for en offside på Ozil.

45+1 - Frisparket smeller i muren.

44 - Di Maria felles av Alves på kanten. Dommeren tar frem det gule kortet, som forøvrig er kanllhardt dømt. Frispark til Real Madrid.

42 - Innlegg fra Villa blokkeres til corner.

38 - Barcelona får en overgangsmulighet, men Ozil river ned Alves. Det slal være et soleklart gult kort. Barca får bare frispark. Samtlige spillere på bortelaget er rasende.

38 - Ronaldos innlegg går rett i muren.

37 - Alves feller Di Maria langt nede på venstrekanten. Frispark til Real i god posisjon.

35 - Marcelo felles på venstrekanten og hjemmelaget får frispark i brukbar posisjon på kanten.

34 - Dypt frispark heades ufarlig mot mål fra Pepe.

30 - Xavi skyter høyt over fra 25 meter.

25 - Messi drar av en mann, finner et hull i Real-forsvaret og sender en perfekt stikker gjennom til Xavi, som avslutter fra litt spiss vinkel elleve meter fra mål. Casillas gjør en god redning. Stor sjanse til bortelaget.

20 - Det skjer lite på Santiago Bernabeu i øyeblikket. Barcelona triller mye ball, men er forsiktig med å sende for mange fremover. Real ligger lavt.

15 - Det er tydelig at planen til Mourinho er å la Barca spille spillet sitt. Real Madrid ligger lavt og kompakt og ser lite til ballen. Det spørs om passiviteten på hjemmebane faller i smak hos stolte Real-fans.

14 - Småpent pasningsspill fra Barca ender på kant hos Pedro, som slår lavt inn feltet. Der er det bare hvite trøyer. Real klarerer, Barce starter på nytt.

11 - Villa mottar ballen på høyre kant, skjærer inn i banen og fyrer av fra 20 meter. Skuddet går like utenfor lengste hjørne. Kampen første sjanse.

10 - Tempoet på kampen er svært lavt i øyeblikket. Real står kompakt, Barca triller ball og har god tid.

8 - Barca triller ball. Tilslutt kommer den lange fra Pique, til Pedro, som tar ballen fint ned helt ute på linja på venstre kant. Ramos gjør en god inngripen og Real tar over.

4 - Der er Ronaldos tur til å teste skuddfoten. Forsøket går rett på Valdes.

4 - Xavi fyrer av fra 30 meter. Casillas har god kontroll.

3 - Det har vært en litt prøvende start på kampen. Ingen av lagene har fått etablert noe spill.

1 - Hjemmelaget sparker kampen i gang.

Lagoppstillinger:

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol, Marcelo, Alonso, Pepe, Diarra, Ozil, Ronaldo, Di Maria. Benk: Adan, Kaka, Benzema, Granero, Garay, Higuain, Adebayor.

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Busquets, Puyol, Xavi, Mascherano, Keita, Pedro, Messi, Villa. Benk: Pinto, Jeffren, Milito, Afellay, Fontas, Roberto, Thiago.

Mourinhos manskap går ut i en 4-4-2 diamant formasjon. Barcelona stiller i sin vante 4-3-3 formasjon.

Duell om finaleplass

I kveld er det duket for Mourinho mot Guardiola, Messi mot Ronaldo, Real Madrid mot Barcelona. Semifinalen i mesterligaen mellom de to spanske gigantene avgjøres over to kamper. Først ut er det 90 minutter på Santiago Bernabeu, der kveldens oppgjør spilles.

Fotballnyheter