Øren sikret HamKam poeng

Tommy Øren utlignet mot Vålerenga på hjemmebane.

HamKams Markus Ringberg (tv) i kamp VIFs Daniel Fredheim Holm

HamKams Markus Ringberg (tv) i duell med VIFs Daniel Fredheim Holm.

Foto: Olsen, Geir / SCANPIX

Øren utlignet ett kvarter før slutt da HamKam og Vålerenga spilte 1-1 på Briskeby.

NRKSport.no fulgte kampen

Det var mye som stod på spill for begge lag før møtet mellom HamKam og Vålerenga på Briskeby i Eliteseriens 17. runde.

HamKams målvakt Jon Masalin stopper ett skudd fra Lars Iver Strand.

HamKams målvakt Jon Masalin stopper ett skudd fra Lars Iver Strand.

Foto: Olsen, Geir / SCANPIX

Begge lag trengte sårt tre poeng. Vålerenga for å ha heng på medaljekampen og kanskje også gull. HamKam for å bevare håpet om fortsatt eksistens i Eliteserien.

Kampen sett under ett var jevnspilt, begge lag hadde sine gode perioder. Underholdende ble det riktignok aldri, og kampen tok ikke på noe tidspunkt av. Det ble dessuten skapt relativt få målsjanser.

HamKam åpnet sterkest

HamKam åpnet best og hadde initiativet i de første tjue minuttene. Like deler uflaks og udyktighet forklarer at det ikke står 1-0 etter knappe 10 minutters spill.

Ante Vitaic får lagt et frispark inn i feltet. Ballen havner først hos Tommy Øren til venstre for Vålerengas mål.

Ørens innlegg står både Oluwasegun Abiodun og Markus Ringberg i kø for å score på, men ingen klarer å stikke foten langt nok frem til å gi hamarsingene ledelsen.

Straffe til Vålerenga

I stedet er det Vålerenga som setter kampens første mål. To minutter før slutten av første omgang er HamKams keeper Jon Masalin for sent ute i en situasjon med Bengt Sæternes.

Dommer Jonny Ditlefsen løfter fløyta og dømmer straffespark til Oslo-laget. Straffen setter tidligere HamKam-spiller Jarl André Storbæk hardt og sikkert inn bak Masalin.

Vålerenga kunne gå til pause med 1-0 ledelse.

Tommy Øren

Og lenge så det ut til at Vålerenga skulle ta med seg alle tre poengene hjem til Oslo og sende HamKam litt nærmere neste sesongs førstedivisjon.

Hamarlaget scorer desidert minst i årets eliteserie, og det var ingenting som tydet på at de skulle reise seg etter denne støkken.

Men sogningen Tommy Øren ville det annerledes. HamKams Abioudun vinner en duell med Vålerengas keeper Troy Perkins. Ballen havner til slutt i beina til Øren som smeller til og setter den sikkert inn i Vålerengas venstre hjørne.

Annulert HamKam-mål

Da åpnet kampen seg opp. Med scoringen fikk Hamarlaget blod på tann og jaget målet som kunne gi laget 3 kjærkomne poeng og kontakt med de øvrige lagene på tabellen.

Vålerenga-jubel

Jarl Andre Storbæk gratuleres etter 1-0-målet.

Foto: Olsen, Geir / SCANPIX

Og bare to minutter etter Ørens mål kunne det ha blitt 2-1. Markus Ringberg får ballen på hodet og setter den bak Perkins etter et frispark, men målet annulleres fordi svensken står i offside.

Den avgjørende scoringen uteble, til tross for enkelte halvsjanser mot slutten av kampen.

Skuffet Skullerud

Vålerengas trener Tor Ole Skullerud opplevde uavgjort i denne kampen som å bli fratatt to poeng. Han var naturlig nok svært skuffet med bare å ha klart å få med seg ett poeng fra Hamar:

- Vi burde avgjort etter 20 minutter i andre omgang, var hans analyse av resultatet rett etter kampslutt.

På motsatt side var HamKams trener Arne Erlandsen noe mer fornøyd, selv om også han vet at det bare er tre-poengere som gjelder om det skal være håp om fortsatt eliteseriespill på Hamar:

- I andre omgang har vi god kontroll. Jeg har god tro på at vi skal klare å plukke nok poeng til at vi skal klare oss.

Også målscorer Øren vet hva som må til nå:

- Vi er ikke fornøyd med ett poeng, men kampen sett under ett er ett poeng greit.

Med Aalesund-tap mot Stabæk i Eliteseriens 17. runde spiste HamKam seg noe inn på kvalikkplassen. For Vålerengas del handler det om å begynne å vinne bortekamper, skal håpet om edelt metall bevares utover høsten. Én borteseier på de siste seks forsøkene forteller at det foreløpig er et stykke opp.

Fotballnyheter