Nordmann tatt i London med ulovlige billetter til mesterliga-finalen

En nordmann er bøtelagt av britisk politi etter å ha blitt tatt med en bunke Champions League-billetter han skulle selge ulovlig på svartebørsen. Billetter til morgendagens finale går for over 70 000 kroner.

Wembley stadion i London

Wembley stadion i London skal være vertsskap for UEFA Champions League-finalen mellom Manchester United og Barcelona.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Morgendagens finalekamp på Wembley stadion er offisielt utsolgt, men ulovlige selskaper forsøker fortsatt å kapre desperate fotballfans.

Billetthaier i London tilbyr nå billetter til en av de 86 000 setene ved Wembley for opp mot £8 000, i overkant av 70 000 kroner, skriver Metro.co.uk.

Nordmann fikk bot

Britisk politi tok en nordmann på fersken da han landet på Heathrow med en bunke med 60 finalebilletter han hadde planlagt å selge ulovlig. Isteden ble han sendt hjem med en bot på £1000, omlag 9000 norske kroner.

Enkelte nettselskaper tilbyr også billetter fra £6000 pund, men med bestillingsgebyer på £1800 i tillegg.

Michael Owen

United-spiller Michael Owen synes UEFA har satt prisene for Champions League-finalen for høyt.

Foto: LIU JIN / AFP

UEFA har lovt å slå hardere ned på billetthaiene forut for kampen mellom Manchester United og Barcelona, men Det europeiske fotballforbundet har likevel selv fått mye kritikk for de høye prisene som ble satt forut for det offisielle billettsalget.

De billigste setene ble tilbudt for £80 (700 kroner), mens de dyreste gikk for £150 - £300 (1300-2700 kroner).

United-spiller Michael Owen har uttalt at han synes prisen på de lovlige billettene er en «vits».

Trakk billetter til «haiene»

Hver klubb har blitt tildelt 25 000 billetter hver til sine supportere, mens de resterende billettene er satt av til den «europeiske fotball-familien», inkludert ledere i UEFA og deres samarbeidspartnere.

11 000 billetter ble lagt av til en vilkårlig uttrekning fra 200 000 søknader, og mange av disse er nå antatt å ha havnet hos pengesultne billetthaier.

Det er ulovlig å selge Champions League-billetter i England for en høyere pris enn det som er satt som den offisielle tariffen.

Fotballnyheter