Hopp til innhold

Steinar Nilsen fortsetter som TIL-trener

Etter det NRK erfarer blir det offentliggjort på en pressekonferanse tirsdag.

Steinar Nilsen

Tromsøs trener Steinar Nilsen etter Europa-cupkampen mellom Tromsø IL og Tottenham Hotspur FC på Alfheim stadion 28 november. Kampen endte 0-2. Nilsen fortsetter som trener også i 2014, etter det NRK erfarer.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Steinar Nilsen (41) har etter det NRK erfarer fått jobben med å føre Tromsø IL tilbake til eliteserien.

Trolig vil Nilsen bli presentert som TIL-trener på en pressekonferanse – enten i dag – mandag, men mest sannsynlig tirsdag.

Det har lenge ligget i kortene at Nilsen ville fortsette som TIL-trener også etter at nedrykket ble klart.

Etter det NRK kjenner til, har klubben nå bestemt seg. Så gjenstår det å se hvem Nilsen får med seg i trenerteamet.

NRK forsøkte mandag formiddag å få en kommentar fra sentrale TIL-ledere til prosessen med å ansette ny hovedtrener. Men verken styreleder i TIL, Bjørn Nilsen, styreleder i TIL Holding, Kjetil Olsen, adm.dir. Vegard Berg-Johansen eller sportssjef Svein-Morten Johansen besvarte NRK sine henvendelser.

Steinar Nilsen sier følgende til NRK.

– Dette må TIL svare på. Det eneste jeg kan si er at jeg har hatt en fin dialog med TIL.

Overtok 1. oktober

Steinar Nilsen overtok som hovedtrener etter at Agnar Christensen fikk sparken 1. oktober – etter å ha vært assistent under Christensen i to seriekamper og bortekampen mot Tottenham i den første runden i gruppespillet i Europaligaen.

Nilsen ledet TIL i de fem siste seriekampene – men klarte ikke å redde Gutan fra nedrykk – slik han gjorde både i 2005 og 2006.

Fasit i de fem seriekampene: Én seier, én uavgjort og tre tap (1-1-3). Målforskjell: 6–10

I tillegg ledet Nilsen TIL i fem av de seks gruppekampene i Europaligaen.

Fasit: 0-1-4. Målforskjell: 1–7.

Totalt med Nilsen som sjef i høst blir tallene disse: 1-2-7. Målforskjell: 7–17.

Hvem blir assistent?

Når Nilsen nå overtar fra nyttår på en lengre kontrakt, er et av spørsmålene hvem har får med seg i teamet rundt laget. Ikke minst hvem som overtar som assistenttrener etter Sigurd Rushfeldt.

Finnsnes-trener Bjørn «Bummen» Johansen har vært nevnt. Guttelandslagstrener Bård Flovik er også en kandidat. Rune Skarsfjord er ledig på markedet – og var Nilsens assistent i Brann i halvannen sesong.

Svaret får vi kanskje når Steinar Nilsen presenteres som ny TIL-trener. Det skjer trolig tirsdag. Etter det NRK erfarer, ønsker ledelsen i TIL først å behandle den mye omtalte «Toivo Møller Pettersen-rapporten» før klubben offentliggjør Steinar Nilsen som ny trener.

Styret skal etter det NRK kjenner til formelt behandle denne rapporten mandag ettermiddag. Om rapporten gjøres offentlig kjent, gjenstår å se.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Varane gir seg på landslaget - Vil gjøre plass for den nye generasjonen

  United-stjernen Raphaël Varane bekrefter på Instagram at han gir seg på Frankrikes landslag.

  «Å representer vårt flotte land i ti år har vært en av de største ærene i mitt liv», skriver midtstopperen, som takker det franske folket fra bunnen av hans hjerte.

  Den tidligere verdensmesteren begrunner avgjørelsen med å gi plass til nye talenter:

  «Jeg kommer helt sikkert til å savne disse øyeblikkene, men tiden er inne for at den nye generasjonen tar over. Vi har en gjeng talentfulle unge spillere som er klare for å ta over, som fortjener en sjanse.»

  Varane spiller for Manchester United, og har tidligere briljert for Real Madrid.

  I 2018 fikk han tittelen ridder etter at han ble verdensmester i fotball for Frankrike. Varane står med 93 landskamper for hjemlandet. VM-finalen mot Argentina ble den siste.

  Raphael varane
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Tromsø-talent på utlån til Skeid

  Tromsøs keepertalent Mats Trige (20) har undertegnet en låneavtale med Skeid ut sesongen, skriver NTB.

  Det bekrefter Tromsø på sin nettside.

  – Mats er en ung og talentfull keeper som vi har veldig troen på. Nå går han på lån til Skeid for å få verdifull erfaring fra OBOS-ligaen og ta nye steg for å bli en enda bedre keeper, sier sportssjef i TIL, Lars Petter Kræmer-Andressen.

  Trige har ikke fått spille kamp for Tromsøs A-lag enna. I fjor var han på utlån til Alta, hvor han var målvakt i 27 kamper.

  mats trige
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Messi beklager oppførselen mot Nederland: – Ikke glad for det som skjedde

  Lionel Messi overrasket mange med oppførselen sin mot Nederland under fotball-VM i desember. Nå beklager den nybakte verdensmesteren.

  – Det var selvfølgelig ikke hyggelig gjort. Jeg er ikke glad for det som skjedde. Du er så oppspilt og anspent i slike situasjoner. Alt skjer så fort. Du har ikke tid til å tenke, du bare reagerer, sier Messi til den argentinske radiostasjonen Urbana Play, ifølge Buenos Aires Herald.

  Kvartfinalen i VM mellom Nederland og Argentina var en av mesterskapets mest dramatiske kamper. Totalt ble det delt ut 16 gule kort, og Argentina klarte til slutt å vinne over Nederland på straffespark.

  Etter kampen ble det store bruduljer, hvor Messi kranglet med både nederlandske spillere og trenere.

  Under et TV-intervju i katakombene på Lusail Stadium, skjelte Messi ut den forbipasserende Wout Weghorst og sa til ham:

  – Hva ser du på, din idiot?

  I intervjuet med radioprogrammet «Perros de la calle» sier Messi at han angrer på oppførselen sin mot landslagssjef Louis van Gaal og Weghorst.

  – Det var ikke planlagt, det bare skjedde. Jeg liker ikke å vise det fram, men slike ting skjer, sier Messi.

  (©NTB)

  messimot nederland
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Norge møter Italia i U21-kvalifisering i fotball

  Norge skal ut i kamper mot Italia, Irland, Tyrkia, Latvia og San Marino i jakten på sluttspillplass i U21-EM i fotball for menn i 2025.

  Det ble klart da trekningen ble gjennomført i Uefas hovedkvarter i Nyon torsdag.

  Norge var på det tredje seedingsnivået og havnet i pulje A. Kampene i kvalifiseringen spilles i tidsrommet mars 2023 til oktober 2024.

  Gruppevinnerne og de tre beste toerlagene tar seg direkte til EM i Slovakia sommeren 2025. De seks øvrige toerne skal ut i omspill om de tre siste plassene.

  Norges U21-landslag spiller i sommer EM-sluttspill i Romania og Georgia. Det varer mellom 21. juni og 8. juli.

  (©NTB)

  Norges hovedtrener Leif Gunnar
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Mbappé misset to straffer og ble skadet i PSG-seier

  Kylian Mbappés misset et straffespark to ganger og måtte byttes ut med skade i seriekampen mot Montpellier. Det ødela dagen for Paris Saint-Germain onsdag.

  Fabián Ruiz, Lionel Messi og 16-åringen Warren Zaïre-Emery scoret i 3-1-seieren som gjør at PSG er fem poeng foran serietoer Marseille. Det var lagets første seier på tre seriekamper, men Mbappés skade bekymrer.

  PSG fikk straffe etter sju minutter da Christopher Jullien ulovlig hindret Sergio Ramos på et frispark. Mbappés skudd ble reddet av Benjamin Lecomte, men Montpellier-spillere hadde løpt inn i feltet for tidlig, og straffen måtte tas om igjen. Etter at Lecomte slo straffe nummer to i stolpen, satte Mbappé returen over mål.

  Etter halvspilt første omgang haltet Mbappé ut. Ramos måtte også ut med en hodesmell, og et Messi-mål ble annullert for offside etter VAR-gjennomgang. Achraf Hakimi fikk også en scoring annullert for offside.

  Først i det 55. minutt fikk PSG et tellende mål da Fabian scoret. Messi doblet ledelsen. Arnaud Nordin reduserte, men Zaïre-Emery kom inn og scoret sitt første mål for førstelaget.

  PSG er fem poeng foran Marseille, som slo Nantes 2-0 borte, og seks foran Lens, som tapte 0-1 for Nice.

  France Soccer League One
  Foto: Thibault Camus / AP
Sørloth
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia