NRK Meny
Normal

- Vi spiller som et nedrykkslag

Molde kom fra 5-0-tap i Haugesund, men beviste at de er et lag å regne med i eliteserien da sendte Start og Jesper Mathisen nærmere nedrykksstriden mandag.

Pape Pate Diuof får støvelen sin pusset etter 3-0-målet

Pape Pate Diuof får støvelen sin pusset etter det fantastiske 3-0-målet på Aker Stadion.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Jesper Mathisen

Jesper Mathisen tok på seg skylden for de to første målene etter kampen.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

Kampfakta og referat: Molde - Start 5-1

Molde fikk en fantastisk start på kampen, samtidig som Jesper Mathisen i Start-forsvaret fikk den verst tenkelige.

  • 7 minutter: Mathisen forsøker å klarere inne i egen sekstenmeter, men bruker for lang tid og sender ballen rett i foten på Pape Pate Diuof. Han setter ballen i mål til 1-0.
  • 13 minutter: Moldes Angan får en lang pasning i bakrom, og parkerer Jesper Mathisen på vei inn i feltet. Der forserer han også keeper Kenneth Høie før han legger ballen i hjørnet til 2-0.

- Det ble en veldig tung start, sier Jesper Mathisen overfor TV 2, og er snar med å ta på seg skylden for begge to.

Situasjonen ble ikke bedre for gjestene da Pape Pate Diouf på aller lekreste vis skrudde inn 3-0 fra hjørnet av sekstenmeteren.

Les også:

- Altfor slapt

- Vi har litt flaks i starten, men det var en god og solid førsteomgang, sa Molde-assistent Richard Hartis til TV 2 i pausen.

Det var naturligvis en skuffet Knut Tørum som møtte pressen på vei inn til pause, etter å ha sett laget sitt bli rundspilt i 45 minutter.

- Dette er altfor slapt. Vi får se hva vi kan gjøre for å framstå som et annet lag i andreomgangen, sa han til TV 2.

Hva Tørum enn gjorde, så så det en stund ut til å fungere.

Start-laget framsto langt friskere i begynnelsen av andre omgang, og fikk et svært kjapt, og noe heldig, reduseringsmål fra Espen Børufsen før tre minutter var spilt av omgangen.

Saken fortsetter under bildet!

Molde - Start

Det var tydelig frustrerte menn på innbytterbenketn til Start mandag.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Thioune punkterte kampen

Gjestene fra Kristiansand klarte også å holde et godt press på Molde minuttene etter reduseringen, men Molde red etterhvert av stormen. Og kom fryktelig tilbake.

Etter 76 minutter avgjorde Makhtar Thioune langt på vei kampen. Han ble fint spilt gjennom av innbytter Daniel Chima Chukwu og var iskald alene med Høie i Start-målet.

Om dette var punkteringen, sørget samme Chukwu for å fjerne siste rest av luft i Start-ballongen med sin scoring åtte minutter før slutt.

- Elendige

Dermed var utklassingssifrene et faktum, og Ole Gunnar Solskjærs mannskap fikk ettertrykkelig bevist at de kan bedre enn det de viste i 5-0-tapet for Haugesund i forrige runde.

Jesper Mathisen legger ikke skjul på misnøyen etter stortapet.

- Vi har vært elendige i det siste, og det er vi også i dag. Nå må vi bare hjem og øve. Vi har spilt som et nedrykkslag de siste kampene, og må gå i oss selv alle mann. Det er for dårlig, sier han.

Det tilsluttes av sjefen selv, Knut Tørum.

- Uansett hvem vi hadde spilt mot i dag, hadde vi sluppet inn mål. Vi spiller horribelt bakover, sier han til NRK.

Motivert Tørum

Det har vært mye turbulens rundt Start-treneren denne våren, ettersom han ikke får forlenget kontrakten og vil forlate sørlandsklubben ved sesongslutt. Tørum selv fastholder at det ikke går utover motivasjonen.

- Jeg er motivert til å snu dette, sier han.

Molde-sjef Solskjær var selvsagt storfornøyd etter å ha snudd forrige rundes 5-0-tap til storseier mandag. Samtidig innser han at Molde har en utfordring i stabiliteten.

- Det er det vi må jobbe med. Vi har endel å gå på, men kommer til å få svar snart, sier Solskjær til NRK, med henvisning til det tette kampprogrammet de neste ukene.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.