NRK Meny
Normal

Solskjær om buingen: – Forventer ikke at publikum jubler

Molde gikk på sitt verste hjemmetap på 18 år og ble buet av banen.

Molde

Det ble nok en tung dag for Molde-manager Ole Gunnar Solskjær på Molde-benken 16. mai.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Nedturen fortsetter for et Molde-lag i krise. 5-1-tapet mot Haugesund er klubbens største hjemmetap siden 1995.

– Dette er langt unna den standarden jeg forventer av laget. Det er ikke sikkert det bare er medisin som trengs for å rette på det her, kanskje det trengs en operasjon, sa Molde-manager Ole Gunnar Solskær til C More etter stortapet.

Molde

Moldes Etzaz Hussain (t.v.) i duell med Haugesunds Trygve Nygaard torsdag. Molde ligger nå fire poeng under sikker plass i eliteserien.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Unnskyld

Ikke siden 7-0-tapet mot Tromsø 2. september 1995 har Molde lidd et større nederlag. Den gang var Molde tabelltoer. Nå ligger de nedtrykt og ydmyket på bunn av tabellen.

På det som er regnet som fotballens festkveld - 16. mai - forlot flere hjemmefans Aker Stadion lenge før kampen var ferdig. De som var igjen etter 90 minutter buet slukørede Molde-spillere av banen.

– Når du taper en 16. mai-kamp 5-1 forventer du ikke at publikum jubler, sier Ole Gunnar Solskjær til C More.

– Jeg er pinlig berørt av egne prestasjoner ute på banen. Det skal ikke gå ann på hjemmebane 16. mai. Dagen før dagen driter vi oss loddrett ut. Det skal ikke være lov, sa Magne Hoseth.

Molde-veteran hadde følgende melding til fansen etter stortapet:

– Vi ber selvfølgelig om unnskyld for at vi har lurt dem hit, og ikke har underholdt dem på den måten vi kan og skal. De fortjener bedre enn dette her, men jeg kjenner Molde-folket så godt at de kommer til å stå bak oss gjennom denne perioden og vi kommer til å komme styrket ut av det som by og folkeslag.

Scoret etter ett minutt

Haugesund tok ledelsen allerede etter ett minutt torsdag - ved Christian Gytkjær som ydmyket den regjerende seriemesteren med hat trick i kampen.

Molde utlignet fire minutter etter Grytkjærs første scoring, men derfra og ut måtte hjemmelaget se fire mål gå inn.

Like før pause økte Grytkjær til 2-1. Søderlund sendte Haugesund i ledelsen 3-1, Michael Haukås økte til 4-1 før Grytkjær scoret på straffe seks minutter før slutt.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.