Solskjær om buingen: – Forventer ikke at publikum jubler

Molde gikk på sitt verste hjemmetap på 18 år og ble buet av banen.

Molde

Det ble nok en tung dag for Molde-manager Ole Gunnar Solskjær på Molde-benken 16. mai.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Nedturen fortsetter for et Molde-lag i krise. 5-1-tapet mot Haugesund er klubbens største hjemmetap siden 1995.

– Dette er langt unna den standarden jeg forventer av laget. Det er ikke sikkert det bare er medisin som trengs for å rette på det her, kanskje det trengs en operasjon, sa Molde-manager Ole Gunnar Solskær til C More etter stortapet.

Molde

Moldes Etzaz Hussain (t.v.) i duell med Haugesunds Trygve Nygaard torsdag. Molde ligger nå fire poeng under sikker plass i eliteserien.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Unnskyld

Ikke siden 7-0-tapet mot Tromsø 2. september 1995 har Molde lidd et større nederlag. Den gang var Molde tabelltoer. Nå ligger de nedtrykt og ydmyket på bunn av tabellen.

På det som er regnet som fotballens festkveld - 16. mai - forlot flere hjemmefans Aker Stadion lenge før kampen var ferdig. De som var igjen etter 90 minutter buet slukørede Molde-spillere av banen.

– Når du taper en 16. mai-kamp 5-1 forventer du ikke at publikum jubler, sier Ole Gunnar Solskjær til C More.

– Jeg er pinlig berørt av egne prestasjoner ute på banen. Det skal ikke gå ann på hjemmebane 16. mai. Dagen før dagen driter vi oss loddrett ut. Det skal ikke være lov, sa Magne Hoseth.

Molde-veteran hadde følgende melding til fansen etter stortapet:

– Vi ber selvfølgelig om unnskyld for at vi har lurt dem hit, og ikke har underholdt dem på den måten vi kan og skal. De fortjener bedre enn dette her, men jeg kjenner Molde-folket så godt at de kommer til å stå bak oss gjennom denne perioden og vi kommer til å komme styrket ut av det som by og folkeslag.

Scoret etter ett minutt

Haugesund tok ledelsen allerede etter ett minutt torsdag - ved Christian Gytkjær som ydmyket den regjerende seriemesteren med hat trick i kampen.

Molde utlignet fire minutter etter Grytkjærs første scoring, men derfra og ut måtte hjemmelaget se fire mål gå inn.

Like før pause økte Grytkjær til 2-1. Søderlund sendte Haugesund i ledelsen 3-1, Michael Haukås økte til 4-1 før Grytkjær scoret på straffe seks minutter før slutt.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen norske tilskuere i Tyrkia

  Norges bortekamp mot Tyrkia 8. oktober blir uten bortesupportere, skriver Norges Fotballforbund (NFF) på sine hjemmesider. De skriver at tyrkiske myndigheter ikke tillater norske supportere på kampen.

  Tre dager senere skal Norge møte Montenegro hjemme på Ullevaal stadion. Der forventer forbundet 25.000 tilskuere, melder NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Tror på rekordsum for norsk stjerne

  Nordsjællands norske spiss, Andreas Schjelderup (17), er blant Danmarks heteste navn på overgangsmarkedet. Nordmannen har kontrakt med klubben til 2024, men allerede nå melde klubben at de tror han kommer til å bli solgt før kontrakten utløper.

  – Det er ikke lagt noen plan for når han skal skytes videre (til ny klubb), men det er klart at slik han utvikler seg og viser seg fram nå, så regner jeg med at det skjer innen 2024, sier klubbdirektør Mikkel Hemmersam ifølge nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix / NTB
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tre mål på tre minutter i Molde

  Tre spinnville minutter snudde kampen mellom Molde og Viking på hodet.

  Eirik Ulland Andersen hadde sendt Molde i føringen etter en halvtimes spill, men det var senere i kampen dramatikken skulle utfolde seg.

  På stillingen 1-0 til Molde utliknet Samúel Fridjónsson for Viking etter 70 minutters spill. Rett fra avspark gikk Molde i angrep, og Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo satte lekkert inn 2-1.

  Men det ga seg ikke der. For rett fra avspark igjen gikk Viking i angrep. Shayne Pattynama styrte inn utlikningen via Martin Linnes, og rogalendingene hadde kommet tilbake for andre gang på tre minutter.

  Det var også det siste målet i kampen. Molde taper to poeng i gullkampen.

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Viking
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo