Solskjær: - Vi selger ikke muligheten for seriegull

Molde FK og FC København er enige om en overgang for Pape Paté Diouf. Molde-manager Ole-Gunnar Solskjær frykter ikke at salget reduserer klubbens gullsjanser.

Video Nå forsvinner han til FCK

Pape Paté Diouf scoret fire mål i møtet med Aalesund tidligere i år. Nå forsvinner storscoreren til dansk fotball og FC København.

– Nei, vi selger ikke muligheten for seriegull. Det er også alt for tidlig å snakke om seriegull. Vi ha fått en forespørsel på Pape som han ville vi skulle godta. Han hadde lyst til dette, sier Ole Gunnar Solskjær til NRK.

Han sammenligner salget av Diouf med den gang han selv ble solgt fra Molde.

– Han fikk den sjansen som jeg fikk for mange år siden. Jeg fikk lyst til å reise ut og du får spille Champions League. Det er noe vi må ta med i vurderingen, sier Solskjær.

Forventer at andre viser seg frem

Molde Fotballklubb kom med nyheten om at Molde Fotballklubb og FC København er enige om en overgang for Pape Paté Diouf i en pressemelding på sine egne hjemmesider tirsdag.

– Jeg har hatt fem fantastiske år i Molde, men jeg kunne ikke si nei til Skandinavias største klubb da muligheten bød seg, sier Diouf til FC Københavns hjemmesider.

Med Diouf ute av laget, frykter ikke Solskjær at det Molde presterer skal bli svakere.

– Vi har mange gode spillere. Vi har spilt godt både med og uten Pape på banen. Jeg forventer at de som har spilt litt mindre står frem og viser hva de kan, sier manageren.

Klar for tøffere kamp

Diouf, som er spilleklar for den danske toppklubben allerede i dag og deltok på lagets trening tirsdag formiddag, gleder seg stort til å komme skikkelig i gang i klubben.

Molde-Aafk

Ole Gunnar Solskjær støttet salget av Diouf. Her smiler manager etter seieren over AaFK der Diouf scoret fire mål.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

– Spesielt å få muligheten til å spille Champions League-kvalifiseringen. Jeg vet det er større konkurranse om plassene i København, men jeg er klar til å ta kampen og sikre meg en plass på laget, sier han.

Les også: Diouf til FC København

Tolv mål på 14 seriekamper er Pape Paté Dioufs sterke fasit hittil i år. Det er bare ett mål bal eliteseriens toppscorer Anthony Ujah, som tidligere i år gikk fra Lillestrøm til tyske Mainz.

– Jeg ønsker Pape lykke til med nye utfordringer og han fortjener muligheten etter så mange år i Molde Fotballklubb, sier manager Ole Gunnar Solskjær til Molde FKs hjemmesider.

– Påvirker ikke medlajejakten

Administrerende direktør i Molde, Tarje Nostrand Jacobsen, forklarer tidspunktet for salget slik:

– Det kommer nå fordi vi har fått fremforhandlet en god avtale, og manager Ole Gunnar Solskjær innstilte overfor styret et salg slik situasjonen var, sier han.

Han tror ikke salget av storscoreren vil ha innvirkning på medaljejakten i årets serie for Molde.

– Det tror jeg ikke har noen betydning. Det var ikke et salg vi måtte gjøre, men når tilbudet kom, spilleren ønsket å dra og manageren var tydelig på at han støttet et salg, gjør vi det. Når ei dør lukkes åpnes nye, sier Jacobsen, som ikke vil avsløre om Molde har spillerkjøp på gang.

– Det vil tiden vise. Per dags dato har vi 100 prosent tiltro til de spillerne som allerede har gjort det veldig bra i første halvdel av serien, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Moldes Pape Pate Diouf

Moldes Pape Paté Diouf er klar for FCK.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX / Scanpix

FC København takker Solskjær

FC Københavns sportsdirektør, Carsen V. Jensen, er godt fornøyd med nysigneringen, og retter en særlig takk til Solskjær.

– Jeg vet det er et stort tap for Mold FK i kampen om det norske seriemesterskapet, og derfor skal vi også gi en særlig takk til Ole Gunnar Solskjær & Co for en god og reell dialog, sier han til FC Københavns hjemmeside.

Les også:

– Dette er en god avtale for Molde FK og viser at klubben er attraktiv for unge spillere og i stand til å utvikle dem videre til andre toppklubber i Europa, skriver Molde i sin pressemeldingen.

Tirsdag meldte lokalavisen Romsdals Budstikke at angriperen dro til København mandag morgen. Nå er klubbene altså kommet til enighet.

Tosidig for norsk fotball

For toppfotballsjef Nils Johan Semb kom nyheten om Diouf-salget overraskende. Han mener det er et steg opp for senegaleseren etter en meget bra vårsesong.

For det norske fotballproduktet er tapet av profiler både negativt og positivt, ifølge Semb.

– Det er tosidig. På kortsikt er Molde svekket og norsk fotball mister en attraksjon. Men samtidig er det bra at vi klarer å vise til eksporter og at vi utvikler spillere til et høyere nivå, sier Semb til NTB.

– Siden eliteserien ikke har et lag regelmessig i mesterligaen, er det slik mekanismene fungerer. De beste forsvinner ut.

Fotballnyheter