Hopp til innhold

Solskjær: - Vi selger ikke muligheten for seriegull

Molde FK og FC København er enige om en overgang for Pape Paté Diouf. Molde-manager Ole-Gunnar Solskjær frykter ikke at salget reduserer klubbens gullsjanser.

Video Nå forsvinner han til FCK

Pape Paté Diouf scoret fire mål i møtet med Aalesund tidligere i år. Nå forsvinner storscoreren til dansk fotball og FC København.

– Nei, vi selger ikke muligheten for seriegull. Det er også alt for tidlig å snakke om seriegull. Vi ha fått en forespørsel på Pape som han ville vi skulle godta. Han hadde lyst til dette, sier Ole Gunnar Solskjær til NRK.

Han sammenligner salget av Diouf med den gang han selv ble solgt fra Molde.

– Han fikk den sjansen som jeg fikk for mange år siden. Jeg fikk lyst til å reise ut og du får spille Champions League. Det er noe vi må ta med i vurderingen, sier Solskjær.

Forventer at andre viser seg frem

Molde Fotballklubb kom med nyheten om at Molde Fotballklubb og FC København er enige om en overgang for Pape Paté Diouf i en pressemelding på sine egne hjemmesider tirsdag.

– Jeg har hatt fem fantastiske år i Molde, men jeg kunne ikke si nei til Skandinavias største klubb da muligheten bød seg, sier Diouf til FC Københavns hjemmesider.

Med Diouf ute av laget, frykter ikke Solskjær at det Molde presterer skal bli svakere.

– Vi har mange gode spillere. Vi har spilt godt både med og uten Pape på banen. Jeg forventer at de som har spilt litt mindre står frem og viser hva de kan, sier manageren.

Klar for tøffere kamp

Diouf, som er spilleklar for den danske toppklubben allerede i dag og deltok på lagets trening tirsdag formiddag, gleder seg stort til å komme skikkelig i gang i klubben.

Molde-Aafk

Ole Gunnar Solskjær støttet salget av Diouf. Her smiler manager etter seieren over AaFK der Diouf scoret fire mål.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

– Spesielt å få muligheten til å spille Champions League-kvalifiseringen. Jeg vet det er større konkurranse om plassene i København, men jeg er klar til å ta kampen og sikre meg en plass på laget, sier han.

Les også: Diouf til FC København

Tolv mål på 14 seriekamper er Pape Paté Dioufs sterke fasit hittil i år. Det er bare ett mål bal eliteseriens toppscorer Anthony Ujah, som tidligere i år gikk fra Lillestrøm til tyske Mainz.

– Jeg ønsker Pape lykke til med nye utfordringer og han fortjener muligheten etter så mange år i Molde Fotballklubb, sier manager Ole Gunnar Solskjær til Molde FKs hjemmesider.

– Påvirker ikke medlajejakten

Administrerende direktør i Molde, Tarje Nostrand Jacobsen, forklarer tidspunktet for salget slik:

– Det kommer nå fordi vi har fått fremforhandlet en god avtale, og manager Ole Gunnar Solskjær innstilte overfor styret et salg slik situasjonen var, sier han.

Han tror ikke salget av storscoreren vil ha innvirkning på medaljejakten i årets serie for Molde.

– Det tror jeg ikke har noen betydning. Det var ikke et salg vi måtte gjøre, men når tilbudet kom, spilleren ønsket å dra og manageren var tydelig på at han støttet et salg, gjør vi det. Når ei dør lukkes åpnes nye, sier Jacobsen, som ikke vil avsløre om Molde har spillerkjøp på gang.

– Det vil tiden vise. Per dags dato har vi 100 prosent tiltro til de spillerne som allerede har gjort det veldig bra i første halvdel av serien, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Moldes Pape Pate Diouf

Moldes Pape Paté Diouf er klar for FCK.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX / Scanpix

FC København takker Solskjær

FC Københavns sportsdirektør, Carsen V. Jensen, er godt fornøyd med nysigneringen, og retter en særlig takk til Solskjær.

– Jeg vet det er et stort tap for Mold FK i kampen om det norske seriemesterskapet, og derfor skal vi også gi en særlig takk til Ole Gunnar Solskjær & Co for en god og reell dialog, sier han til FC Københavns hjemmeside.

Les også:

– Dette er en god avtale for Molde FK og viser at klubben er attraktiv for unge spillere og i stand til å utvikle dem videre til andre toppklubber i Europa, skriver Molde i sin pressemeldingen.

Tirsdag meldte lokalavisen Romsdals Budstikke at angriperen dro til København mandag morgen. Nå er klubbene altså kommet til enighet.

Tosidig for norsk fotball

For toppfotballsjef Nils Johan Semb kom nyheten om Diouf-salget overraskende. Han mener det er et steg opp for senegaleseren etter en meget bra vårsesong.

For det norske fotballproduktet er tapet av profiler både negativt og positivt, ifølge Semb.

– Det er tosidig. På kortsikt er Molde svekket og norsk fotball mister en attraksjon. Men samtidig er det bra at vi klarer å vise til eksporter og at vi utvikler spillere til et høyere nivå, sier Semb til NTB.

– Siden eliteserien ikke har et lag regelmessig i mesterligaen, er det slik mekanismene fungerer. De beste forsvinner ut.

Fotball

  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

    Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

    Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

    Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

    (©NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

    Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

    Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

    Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
    Foto: Christoffer Andersen / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden