Lyn slo ut Aalesund

Lyns unggutter sendte Oslo-laget til kvartfinale i cupen etter å ha løpt i senk Aalesund.

Magne Simonsen

Magne Simonsen scoret Lyns andre mål.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Lyn slo Aalesund 4-1 på bortebane da Oslo-lagt gikk til kvartfinale i cupen.

NRKSport.no fulgte kampen

De røde og hvite fortsatte trenden med å score mange mål på Sunnmøre.

Tilsvarende kamp i Eliteserien 4. mai i år endte med fire mot null favør Lyn.

Raske bein

Henning Bergs lag består av mange unge og raske menn.

På tross av at Ighalo har forlatt Oslo-laget og satt kursen for Udinese og italia, er det fortsatt spillere i Lyn som kan score mål.

Unguttas kamp

Kampen på Color Line Stadion startet dårlig for et hardt presset hjemmelag. Lyn presset på fra start, men klarte ikke å sette ballen i mål.

Dermed kom hjemmelaget bedre med, men Lyn scoret først, mot spillets gang.

Og mennene bak det første målet skulle komme til å sette sitt preg på kampen.

Etter en snau halvtime hælsparker Magne Simonsen en avslutning mot mål. Aafk-keeper Andreas Lie redder, men Kim Holmen sklir ballen i mål og Lyn i ledelsen.

I andre omgang var det et heltent hjemmelag som entret banen og fullstendig overtok kampen.

Skuffende hjemmelag

Belønningen kom allerede etter 49 minutter da hjemmelaget utlikner ved fyrtårnet Tor Hogne Aarøy.

Han kunne relativt enkelt stange innelgget fra Pat Noonan i mål ved bakre stolpe.

Men så var det også slutt for hjemmelaget og de knapt 3000 tilskuerne på stadion.

Punkterte kampen

Lyns hurtigtog terroriserte hjemmelaget ved konstant å true bakrommet, og etter 64 minutter tok laget ledelsen etter et nydelig angrep.

Shane Stefanutto fosset oppover kanten, la en strålende pasning langts bakken til Magne Simonsen som kunne sette ballen sikkert i mål fra 12 meter. Der og da var egentlig kampen over.

Aafk klarte aldri å tilrive seg noe initiativ igjen og Lyn spillte ball i hatt med fortvilte sunnmøringer.

Dobbel Holmen

To minutter før full tid satte Holmen spikeren i kista da han fant et stort bakrom å løpe i. Ingen i Aafk-forsvaret hadde mulighet til å henge på og

Holmen scoret, riktignok noe heldig da han trengte to muligheter.

På overtid fastsatte Lyn sluttresultatet til 4-1 ved innbytter Diego Gustavino.

Kvartfinale venter

Lyn ser dermed ut til ikke å savne Ighalo nevneverdig.

Forover på banen råder Berg over et mannskap som løper fra de fleste og nok kommer til å være en pine og plage for alle forsvar de skal møte fremover, både i cupen og serien.

Fotball

 • Sendte Chelsea til semifinale

  Guro Reiten tok ansvar da Chelsea var på vei ut av ligacupen. Med ett mål og to assist senket hun Manchester City i kvartfinalen.

  Reiten startet på benken, men kom inn for Erin Cuthbert etter en drøy time. Hun la opp til utligningsmålet i det 90. minutt, scoret ledermålet i 1. ekstraomgang og serverte igjen da Sophie Ingle fastsatte resultatet til 4-2.

  Dermed fikk Chelsea revansj for tre tidligere bortetap mot Manchester City i ligacupen og er klar for semifinale mot West Ham eller Durham.

  Maren Mjelde spilte hele kampen i Chelsea-forsvaret, men det var Reiten og de andre innbytterne som spilte hovedrollene da tittelforsvareren tok seg videre.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gikk på en ordentlig cup-mine i Spania onsdag. Nivå tre-laget Alcoyano måtte tåle en utvisning, men vant 2-1 etter ekstraomganger.

  Etter 115 spilte minutter scoret Juanan Casanova seiersmålet som sørget for en skikkelig skrell. Real Madrid stilte med mange førstelagsstjerner fra start, men maktet ikke å slå laget som til daglig spiller i Segunda B-divisjonen.

  Martin Ødegaard var imidlertid ikke med. Det var storoppslag i spanske medier inn mot kampen om at nordmannen ønsker seg et utlånt etter å ha blitt vraket fra Real-troppen flere ganger.

  Oppgjøret startet oppskriftsmessig for gjestene fra Madrid. Eder Militao scoret på overtid i første omgang og sørget dermed for 1-0-ledelse til pause.

  N4alSodTR50
  Foto: Jose Breton / AP
 • Tok omstridt målrekord

  Ronaldo scoret sitt 760. mål i karrieren da Juventus slo Napoli 2-0 i den italienske supercupen. Det gjør ham angivelig til tidens mestscorende på toppnivå.

  Dermed gikk han forbi Bican og tok det de fleste statistikere anerkjenner som den offisielle målrekorden. Den er imidlertid noe omstridt, ettersom den brasilianske storscoreren Pelè selv mener han har rekorden.

  Klubben Pelé spilte for, Santos, mener Brasil-legenden stoppet på 1091 mål for klubben. Om dette skulle stemme må Ronaldo score flere hundre mål til for å ta ham igjen.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
 • Sørloth målløs i seier

  Alexander Sørloth fikk sjansen fra start for RB Leipzig hjemme mot Union Berlin. Trønderen spilte hele kampen, men klarte ikke å tegne seg på scoringslisten.

  Han var nære en målgivende pasning etter 37 minutter, men Christopher Nkunku blåste ballen over mål. Sørloth selv var nærmest scoring like før slutt, men avslutningen gikk skled av foten og forsvant langt til side for mål.

  Kampens eneste mål ble scoret av svenske Emil Forsberg 20 minutter før slutt. Kveldens seier befester RB Leipzig som nummer to på tabellen, fire poeng bak ledende Bayern München.

  Alexander Sørloth
  Foto: Annegret Hilse / AFP
 • Sævik ble matchvinner

  Wolfsburgs damelag slo Eintracht Frankfurt 3-2 i dag. Der ble norske Karina Sævik avgjørende, da hun scoret det avgjørende tredjemålet tre minutter før slutt. Sævik spilte hele kampen, mens Ingrid Syrstad Engen satt hele kampen på benken for de hvite- og grønnkledde.