NRK Meny
Normal

Lyn sikret ett poeng mot Viking

Viking så lenge ut til å få med seg alle poengene fra dagens oppgjør mot Lyn.

Vikings Allan Gaarde i hodeduell med Lyns Magnus Powell
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Laget fra Stavanger hadde flere muligheter til å punktere kampen, men i stedet dukket Endre Fotland Knudsen opp like før slutt og sikret 1-1 og poengdeling på Ullevaal.

Viking styrte kampen

Viking tok kontroll over kampen fra start og gikk ut med et høyt press. Lyn ble løpende mye i mellom og slet med å få tak i ballen.

NRKsport.no fulgte kampen

Det tok ikke langt tid før sjansene begynte å komme, og både Samuelsen og Gaarde hadde store sjanser til å gi Viking ledelsen. Duoen Danielsen og Samuelsen jobbet utrettelig gjennom hele kampen og ga sjelden Lyn-spillerne rom på midtbanen.

Målet til Viking kom midtveis i første omgang, og det var Jone Samuelsen som sendte gjestene i ledelsen. Han mottok en pasning fra Ødegaard på rundt 20 meter og satte ballen sikkert bak keeper Gustafsson helt nede i det høyre hjørnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lyns keeper Eddie Gustaffson kaster seg forgjeves etter skuddet til Vikings Jone Samuelsen

Lyns keeper Eddie Gustaffson kaster seg forgjeves etter skuddet til Vikings Jone Samuelsen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

I andre omgang hadde Viking flere store muligheter til å avgjøre kampen. Spesielt Peter Ijeh hadde flere sjanser til å doble ledelsen, men man kunne tydelig se at den tidligere storscoreren fortsatt er litt kamprusten.

Lyn-keeper Eddie Gustafson vartet også opp med flere gode redninger, og han skal også ha sin del av æren for at det ble med det ene målet for Viking.

Lyn var heller ikke ufarlige foran mål, og Kim Holmen burde redusert for vertene i slutten av første omgang.

Innbytteren reddet Lyn

I andre omgang valgte Henning Berg å sette inn unguttene Endre Fotland Knudsen og Erling Knudzon. Dette ga Lyn større fart i laget og skapte etter hvert problemer for Viking.

Det var et samarbeid mellom disse som skaffet Lyn utligningen på slutten.

Knudzon fosset nedover høyresiden og fant Espen Hoff inne i feltet. Hoff la ballen ut til Fotland Knudsen, som plasserte ballen sikkert bak en dekket keeper.

-Viking best i dag

Henning Berg var sånn passe fornøyd etter kampen og mente at de utfra kamputfallet burde være fornøyd med ett poeng.

-Vi avslutter kampen på en god måte. Viking var bedre enn oss i dag, og det er godt at vi tar poeng mot et godt Viking-lag på en dårlig dag. Vi er fornøyd med resultatet, men ikke med prestasjonene, sa han til TV 2 etter kampen.

Fotballnyheter