Marcus Pedersen mener det ikke er noen som har betydd mer for hans utvikling som fotballspiller enn Strømsgodset-trener Ronny Deilia. Derfor blir møtet med gamleklubben ekstra spesielt.

Marcus Pedersen møter i dag gamle lagkamerater i Strømsgodset. Han innrømmer at det blir spesielt for ham.

Lørdag kl. 18: Strømsgodset - Vålerenga

– Jeg spiller ikke kamper for ikke å score. Men hvis jeg scorer mot Strømsgodset, så holder jeg nok jubelen inni meg, sier Marcus Pedersen til NRK.

21-åringen var stortalentet som i løpet av halvannet år i Strømsgodset vokste til å bli en virkelig målscorer. Han satte inn 17 seriemål for klubben, og det var nok til at den nederlandske klubben Vitesse bladde opp 12 millioner kroner og kjøpte ham.

Vil vise seg frem

I Nederland har han slitt med skader og fått lite spilletid, og denne våren er han utleid til Vålerenga for å finne målformen igjen.

Men Pedersen er klar på at han er på snarvisitt i Norge. Etter sommeren vil han nemlig ut igjen.

– Jeg kommer hit til Norge for å vise meg frem. Jeg er her for å spille hver match frem til sommeren. Så får vi ta det etter det, sier han.

Takker Deila

Ronny Deila

Strømsgodset-trener Ronny Deila ga Marcus Pedersen mye tillit da spissen fortsatt var tenåring.

Lørdagens kamp mot Strømsgodset blir den andre etter returen til Norge. Blant mange kjenninger møter han også eks-trener Ronny Deila.

– Ronny har betydd veldig mye for meg. Han hjalp meg ganske mye da jeg kom til Godset og hadde troen på meg. Det er derfor jeg sitter i den posisjonen jeg sitter i nå, sier Pedersen.

Under Deilas vinger vokste Pedersen fra å være en beskjeden tenåring til å bli spydspissen i et ungt Strømsgodset-lag. Selv tror ikke 21-åringen at det er tilfeldig at han blomstret i Strømsgodset.

– Ronny (Deila) er veldig god menneskekjenner. Han kommer innpå deg, og han vet hvordan du er. Han gjorde de rette tingene med meg og fikk meg med, sier han.

• Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

Frida Maanum er endelig tilbake i Arsenals startoppstilling når London-klubben gjester Manchester City søndag.

24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot Chelsea. Hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over Leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot Everton.

Maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot Chelsea 31. mars.

Britain Soccer Women’s Super League
  • Grønstad tok norsk rekord på 600 meter

Tobias Grønstad IK Tjalve fortsetter storformen på 600 meter. Søndag løp han inn til 1.14,56 under et stevne i Tyskland. Det er norsk rekord på distansen.

Grønstad løp også inn til rekord sist uke – da han tok tiden til OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal.

Etter å ha smadret to norske rekorder på 600 meter, er planen nå å løpe 800 meter om en uke – også det i Tyskland.

Friidrett - Trond Mohn Games
  • 2-1 til Brann

SISTE: Innbytter Anna Aahjem setter ballen i mål med 10 minutter igjen av kampen. Brann har dominert andre omgang, og påført Rosenborg årets to første baklengs.

Mathine Østenstad uliknet for Brann rett etter pause. Straffen ble gitt etter at RBK-keeper Rulyte går for hardt inn i en duell. Brann-trener Martin Ho har gjort tre bytter i pausen, og dette har gitt effekt.

Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

Det ble en sjansefattig og jevnspilt første omgang.

Totalt 6051 supportere har søndag tatt turen til tilskuerbenken på Brann stadion.

SENDTE BRANN I LEDELSEN: Innbytter Anna Aahjem
  • Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.