NRK Meny
Normal

Lover å ikke juble hvis han scorer

Marcus Pedersen mener det ikke er noen som har betydd mer for hans utvikling som fotballspiller enn Strømsgodset-trener Ronny Deilia. Derfor blir møtet med gamleklubben ekstra spesielt.

Video 574ba0cc-67ff-49dc-b479-c08aa081117e.jpg

Marcus Pedersen møter i dag gamle lagkamerater i Strømsgodset. Han innrømmer at det blir spesielt for ham.

Lørdag kl. 18: Strømsgodset - Vålerenga

– Jeg spiller ikke kamper for ikke å score. Men hvis jeg scorer mot Strømsgodset, så holder jeg nok jubelen inni meg, sier Marcus Pedersen til NRK.

21-åringen var stortalentet som i løpet av halvannet år i Strømsgodset vokste til å bli en virkelig målscorer. Han satte inn 17 seriemål for klubben, og det var nok til at den nederlandske klubben Vitesse bladde opp 12 millioner kroner og kjøpte ham.

Vil vise seg frem

I Nederland har han slitt med skader og fått lite spilletid, og denne våren er han utleid til Vålerenga for å finne målformen igjen.

Men Pedersen er klar på at han er på snarvisitt i Norge. Etter sommeren vil han nemlig ut igjen.

– Jeg kommer hit til Norge for å vise meg frem. Jeg er her for å spille hver match frem til sommeren. Så får vi ta det etter det, sier han.

Takker Deila

Ronny Deila

Strømsgodset-trener Ronny Deila ga Marcus Pedersen mye tillit da spissen fortsatt var tenåring.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Lørdagens kamp mot Strømsgodset blir den andre etter returen til Norge. Blant mange kjenninger møter han også eks-trener Ronny Deila.

– Ronny har betydd veldig mye for meg. Han hjalp meg ganske mye da jeg kom til Godset og hadde troen på meg. Det er derfor jeg sitter i den posisjonen jeg sitter i nå, sier Pedersen.

Under Deilas vinger vokste Pedersen fra å være en beskjeden tenåring til å bli spydspissen i et ungt Strømsgodset-lag. Selv tror ikke 21-åringen at det er tilfeldig at han blomstret i Strømsgodset.

– Ronny (Deila) er veldig god menneskekjenner. Han kommer innpå deg, og han vet hvordan du er. Han gjorde de rette tingene med meg og fikk meg med, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.