Hopp til innhold

Fotball

 • Gironas sensasjonsferd fortsetter

  Girona slutter ikke å overraske i tetsjiktet i Spania. Søndag ble det 4-2-seier i Catalonia-derbyet borte mot Barcelona.

  Bragden gjør Girona til serieledere i La Liga, med 41 poeng på 16 kamper. Det er to poeng ned til Real Madrid, og syv til regjernde mester Barcelona.

  Artem Dovbyk tok Girona foran etter tolv minutters spill. Ukraineren ble satt opp av landsmannen Viktor Tsyhankov og scoret via stolpen.

  Robert Lewandowski headet inn utligningen kort tid senere, men Girona slo til igjen før pause. Miguel Gutiérrez curlet vakkert gjestene opp i 2-1.

  Mot slutten la innbytter Valery Fernández på til 3-1. Han hadde kun vært på banen i to minutter.

  I tilleggstiden tente Ilkay Gündogan et håp for Barcelona, men Cristhian Stuani fjernet all tvil i det femte overtidsminuttet.

  Girona ble nummer ti i La Liga sist sesong. Nå ryster Catalonia-klubben de etablerte i spansk toppfotball. (NTB)

  Girona jubler for borteseier mot Barcelona
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Benbrudd for Molde-profil

  Molde-profil Emil Breivik har pådratt seg et brudd i ene leggbenet etter sammenstøtet med Bodø/Glimt-keeper Julian Faye Lund i lørdagens cupfinale.

  Det bekrefter medisinsk ansvarlig i Molde, Lars Håvard Sæbø, til NRK.

  – Det gjøres videre undersøkelser i kommende uke, og da vet vi vet mer om hvor lenge han er ute, sier Sæbø.

  Etter flere minutter med behandling ble 23-åringen fraktet av banen på båre.

  Breivik ble kalt inn til sin første landslagstropp til kampene mot Jordan og Georgia i september.

  Molde vant cupfinalen 1-0 mot Bodø/Glimt.

  Molde-spilleren Emil Breivik måtte bæres ut på båre etter stygg skade i cupfinalen.
 • Terland-dobbel reddet Brighton

  Elisabeth Terland fortsetter å score i den engelske superligaen i fotball. Søndag berget hun 2-2 for Brighton med to sene mål mot Leicester.

  På den første av Terlands to scoringer, hadde i tillegg landslagskollega Maria Thorisdottir assist.

  Brighton er nummer ni i ligaen, mens Leicester er to plasser foran. Guro Bergsvand spilte i Brightons forsvar sammen med Thorisdottir.

  Terland er øverst på toppscorerlisten med sju mål på ni kamper denne sesongen. Manchester Citys Khadija Shaw og Tottenham-angriper Martha Thomas følger nærmest med seks nettkjenninger hver.

  Sophie Román Haug scoret for Liverpool i 1-1-kampen mot Bristol City søndag. Hun gjorde i sommer overgang fra Roma og står med tre nettkjenninger på sju kamper i serien så langt. (NTB)

  Elisabeth Terland
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Haaland ute av Manchester City-troppen mot Luton: – Han har fått en stressreaksjon i foten

  Den norske spydspissen Erling Braut Haaland er ikke med Manchester City-laget til søndagens bortekamp mot Luton i Premier League på Kenilworth Road.

  Det bekrefter klubben én time før kampstart. Tidligere søndag meldte The Athletic at de lyseblå må klare seg uten sin norske målkonge i duellen mot nyopprykkede Luton. Oscar Bobb starter på benken.

  Før kampstart forklarte Pep Guardiola hvorfor Haaland ikke er med til Luton.

  – Han har fått en stressreaksjon i foten. Etter kampen mot Aston Villa følte han seg ikke bra, så han kunne ikke spille i dag. Jeg er litt usikker på omfanget. Vi må ta det dag for dag og uke for uke, sa Guardiola til Sky Sports.

  Nordmannen har startet samtlige av lagets seriekamper denne sesongen.

  Haaland har gjort 14 mål i Premier League denne høsten, og jærbuen er på stø kurs mot sin andre strake toppscorertittel i England siden overgangen fra Borussia Dortmund sommeren 2022.

  Luton har overrasket flere storlag så langt denne sesongen. Mot Liverpool tok de poeng med 1-1, mens Arsenal måtte ha et overtidsmål for å vinne 4–3 i midtuken. De tapte også «bare» 0–1 for Tottenham i oktober.

  (©NTB)

  Erling Braut Haaland
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Sørloth tilbake fra skade

  Alexander Sørloth slapp til det siste kvarteret i Villarreals 0-3-smell for Real Sociedad. Det var hans første kamp på en snau måned.

  Trønderen mistet fem klubbkamper og hele Norges landslagssamling i november som følge av lårtrøbbel.

  Sørloth entret banen på stillingen 0-3. Villarreals baklengsmål kom alle mot slutten av første omgang.

  La Liga-sesongen har til nå vært en stor skuffelse for Sørloths lag. Etter 16 runder ligger Villarreal på 13.-plass og virker helt hektet av i kampen om europaspill. (NTB)

  Alexander Sørloth
  Foto: Alberto Saiz / AP
Molde-spilleren Emil Breivik måtte bæres ut på båre etter stygg skade i cupfinalen.
Brentford-spilleren Kristoffer Ajer feiret som besatt etter en takling i det 91. minutt. Minutter senere var kampen snudd – dermed startet latterliggjøringen av feiringen.