NRK Meny
Normal

Drillos råd til Solskjær: – Sjansespill med norske spillere

Egil Olsen frykter det kan skape en anti-norsk stemning blant Cardiffs supportere.

Egil Olsen

Egil Olsen mener Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær ikke bør satse på for mange norske spillere.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Solskjær

Solskjær kunne juble over seier i sin første kamp, FA-cupkampen mot Newcastle.

Foto: Ian MacNicol / Afp

Både Mats Møller Dæhli (18) og Magnus Wolff Eikrem (23) ser ut til å havne i Ole Gunnar Solskjærs Cardiff.

Tidligere landslagssjef og Wimbledon-trener Egil Olsen håper Solskjær ikke henter inn flere norske spillere.

– Det er et sjansespill. Det kan fort skje at du får en anti-norsk opinion mot deg. Det skjedde med meg i Wimbledon, så det kan skje, sier «Drillo», som trente det engelske laget fra 1999 til 2000 før han fikk sparken.

– Nå har han hentet inn to spillere, og jeg håper at han ikke henter inn flere. Men det er litt avhengig av hvordan det går, og om de får spilletid, understreker han.

– Et helt annet trøkk

I en Ytring-kommentar om Ole Gunnar Solskjær på NRK.no påpeker «Drillo» at det er større avstand mellom trener og spiller i England enn i Norge.

Der kommer han også med følgende råd:

«Sett deg godt inn i klubbens historie, både fotballmessig og sosiologisk. Det er viktig for hvordan framtida planlegges. Ole Gunnar har naturligvis egne ideer om hvordan ting skal gjøres, men de må ta hensyn til klubbens kultur. Selv burde jeg nok vært litt mer forberedt på den engelske kulturen enn det jeg var», skriver han.

– Den erfaringen jeg har er tross alt femten år gammel, så det er nok ikke så mange gode råd jeg kan gi Ole Gunnar, men jeg har noen betraktninger, sier den tidligere landslagssjefen og Wimbledon-treneren.

– Nivået er vesentlig høyere og presset er større. Hele verden er interessert i Premier League. Trøkket er et helt annet enn i eliteserien. Men de trener omtrent like mye og på treningsfeltet dreier det seg omtrent om det samme, utdyper han.

– Eieren kan være et problem

Noe som bekymrer Egil Olsen er Cardiffs kontroversielle eier Vincent Tan.

– Solskjær har et par store utfordringer. Hvis jeg tolker media riktig er han (Vincent Tan, red.anm.) halvveis gæren. Det vet jeg ikke nok om. Men det er alltid et problem hvis man har ledere som ikke kan nok om fotball, kommenterer «Drillo».

Ole Gunnar Solskjær overtok Cardiff etter Malky Mackay, som fikk sparken. Det var en kontroversiell avgjørelse blant mange supportere.

– Den andre utfordringen Solskjær har er at supporterne er litt delt i synet på å få en ny trener. Men når han starter som han gjør og har den bakgrunnen som han har, så stiller han ganske sterkt, likevel, tror Olsen.


Fotballnyheter