Kutter lønninger

Flere 1.divisjonsklubber i fotball vurderer å kutte i lønningene.

Brynespillere
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Klubber i 1.divisjon sliter økonomisk allerede før seriestart, og i Hønefoss, Bryne og Moss har lønnskutt blitt vurdert.

Spillerorganisasjonen NISO frykter at dette skal bli en trend.

Silje Vaadal

Silje Vaadal

Foto: NRK / NRK

- Vi ser at det har kommet en del klubber i 1. divisjon og også i en del andre idretter som ønsker å kutte i lønn, og det synes vi er veldig uheldig, sier NISO-leder, Silje Vaadal til NRK.

- I utgangspunktet mener jeg at alle de som er ansatte må kunne forvente at arbeidskontrakten og lønnsbetingelsene overholdes, men man kan jo gå i en dialog med ledelsen og høre hva de har å si. Så får man da ta en vurdering, men i utgangspunktet skal kontrakter overholdes. sier hun videre.

- Vi diskuterer med alle våre ansatte, ikke bare spillere, så er ikke det noe vi tyr til før vi må, sier leder i Moss, Ola Henæs.

I Sarpsborg har de et underskudd på to millioner som de ikke vet hvordan de skal dekke inn, og i Bryne har spillerne allerede gått med på et kutt i lønningene.

Les: Bryne-spillerne kutter i lønnen

Les: Vil kutte i fotballspillernes lønn

- Vi synes det er fint at klubbene går inn og ser på kostnadskutt, og da er lønn en viktig del av det. Det er fint så lenge det blir gjort på en forsvarlig og god måte i samarbeid med de institusjonene de skal samarbeide med, sier leder i Klubblisensnemda i Norges Fotballforbund, Jan Løkling.

Nett-TV: Skeptisk til lønnskutt

Video nsps_upload_2009_3_4_18_44_12_42.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Milan kjøpte Chelsea-stopper

  Den lovende midtstopperen Fikayo Tomori fortsetter karrieren i Milan på permanent basis. Han er kjøpt ut av kontrakten med Chelsea.

  Tomori ble leid ut til Milano-klubben i januar, og han imponerte såpass i løpet av vårsesongen at Milan ønsket å ha ham med videre.

  Den 23 år gamle engelskmannen, som opprinnelig er fra Canada, har signert en kontrakt som gjelder til sommeren 2025, opplyser Milan.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Politianmelder rasistiske meldinger

  John Kitolano har fått hatefulle ytringer etter gårsdagens kamp mot Vålerenga. Han var i sentrum da han taklet Aron Dønnum, som måtte gå av banen med skade.

  Kitolano fikk gult kort for taklingen. I etterkant innrømmet kampdommer Svein Oddvar Moen at Odds 21-åring skulle ha blitt utvist.

  Odd skriver nå at de anmelder meldinger av rasistisk karakter mot Kitolano.

  – I Odds Ballklubb er det nulltoleranse for enhver form for diskriminering og trakassering. Klubben har med denne bakgrunn politianmeldt disse ytringene, skriver Odd.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Blir daglig leder i fylkesrivalen

  I fjor høst ble han sparket på omstridt vis av Viking. Nå blir trenerveteranen Bjarne Berntsen (64) daglig leder i fylkesrivalen Bryne FK.

  Det melder Bryne på eget nettsted. Berntsen vender tilbake til klubben han førte til NM-gull som trener i 1987.

  – Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Bryne FK, en klubb jeg trivdes godt i sist jeg var her. Jeg håper å bidra til at klubben utvikler seg positivt på alle områder, sier Berntsen, som starter i sin nye jobb 1. august.

  Berntsen var hovedtrener i Viking ut 2020. I november fikk han beskjed om at han ikke fikk fullføre kontrakten sin, og saken fikk mye oppmerksomhet. I etterkan ble Viking bøtelagt med 50.000 kroner av Norges Fotballforbund for sparkingen av Berntsen.

  Bryne rykket sist sesong opp til 1. divisjon, og der har laget fått en godkjent start med sju poeng fra de fem første kampene.

  Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Ramos i tårer: – Jeg kommer tilbake

  Onsdag ble det klart at Sergio Ramos er ferdig i Real Madrid etter 16 år i klubben.

  Hans kontrakt går ut i sommer, og han klarte ikke å bli enig med klubben om en ny kontrakt.

  I dag holdt han pressekonferanse, og det var en beveget Ramos som møtte pressen for siste gang som Madrid-spiller.

  – Jeg vil takke min familie, som alltid har vært der for meg i gode og onde dager. Takk for at dere har tatt vare på meg og levd dette livet sammen med meg, sier Ramos.

  – Dette er ikke et farvel, men et på gjensyn. For på et tidspunkt, før eller senere, vil jeg komme tilbake, sier midtstopperen.

  Siden han kom til klubben har det blitt 671 kamper og 101 scoringer. Han har vunnet mesterligaen fire ganger og La Liga fem ganger.

  Sergio Ramos
  Foto: Pierre-philippe Marcou / AFP
 • Uavklart rundt Dønnum

  Vålerengas Aron Dønnum ble taklet veldig hardt av John Kitolano under gårsdagens kamp mot Odd, og måtte gå av med skade.

  Vålerenga melder i dag at han gikk av med store smerter, men at det fortsatt er uavklart hvor stor eller liten skaden er. De skriver videre at det blir flere tester utover dagen.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB