Knudsen ba om å bli byttet ut: - Glad sesongen er ferdig

Stabæk-keeper Jon Knudsen (37) orket å være på banen bare i 53 minutter før han ba om å bli byttet ut. Nå er han glad sesongen endelig er over.

Jon Knudsen Jan Kjell Larsen

Etter 53 minutter var det slutt for Jon Knudsen. Han ba om å bli avløst, og her går Jan Kjell Larsen inn på banen i stedet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Kampreferat: Vålerenga - Stabæk 2-0

- Jeg er glad jeg fikk sjansen til å spille i dag, og følte jeg var i bra slag. Men etter hvert kjente jeg at fokuset ble dårlig, og da tenkte jeg det var best å få inn noen andre, sier Jon Knudsen til NRK.

Stabæk-veteranen har hatt et trøblete år der han først mistet landslagsplassen på grunn av en fingerskade.

Erstatter Jan Kjell Larsen i Stabæk-målet spilte lenge såpass godt at det ble vanskelig for Knudsen å ta tilbake plassen som førstekeeper på klubblaget, men søndag kveld spilte han sesongens ellevte kamp.

Men etter 53 minutter var det over.

Jon Knudsen ba selv om å få bli tatt av banen, og inn kom Larsen.

Økonomisk krise

Knudsen er en av seks Stabæk-spillere som tidligere denne uken fikk et oppsigelsesvarsel og som ble innkalt til «drøftelsessamtaler» med klubbledelsen.

Klubben har nemlig i voldsomme økonomiske utfordringer, og i tillegg til salg av flere nøkkelspillere må trolig flere av de resterende spillerne akseptere lavere lønn dersom de skal få være med også neste sesong.

I en pressemelding som ble sendt ut etter et styremøte i klubben søndag ettermiddag bekrefter styret at de berørte spillerne får mulighet til å fortsette i klubben, men til endrede betingelser.

Jon Knudsen er ikke klar på nøyaktig hvorfor han mistet fokuset i serieavslutningen, men han legger heller ikke skjul på at det er tungt å være Stabæk-spiller om dagen.

- Jeg er glad sesongen er ferdig. Nå har jeg lyst til å begynne med blanke ark igjen. Nå er vi vel ikke helt ferdige i Stabæk, men sportslig er det godt å være ferdig, sier han.

Vil fortsette som spiller

Lennartsson

Stabæk-trener Jörgen Lennartsson mener Knudsen var uvel, ikke umotivert, da han ba om å bli tatt av banen mot Vålerenga.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix

Knudsen bekrefter overfor NRK at det fortsatt er mulig at han blir i Stabæk også neste sesong.

- Jeg har ikke fått noen endelig beskjed om min egen situasjon. Men jeg føler jeg har en del sesonger igjen i kroppen, men det blir veldig spesielt å se hva som kommer til å skje, sier Knudsen.

Trener Jörgen Lennartson understreket overfor NTB etter kampen at førstekeeperen hans ikke følge seg umotivert, men uvel.

– Han følte seg dårlig, sa Lennartson.

Stabæk tapte til slutt kampen 2-0 uten at det hadde noen verdens betydning rent sportslig. Stabæk endte til slutt på 10. plass i eliteserien.

Fotballnyheter