Kastrati klar for Duisburg

Den tidligere Skeid-spilleren Flamur Kastrati (19) har signert for den tyske klubben Duisburg.

Flamur Kastrati

Flamur Kastrati er klar for tyske MSV Duisburg.

Foto: Privat

Han signerte for den tidligere 1. Bundesliga-klubben torsdag, og NRK får opplyst at han har skrevet under på en treårskontrakt.

– Det var flere klubber på banen, men dette er en flott overgang for Flamur, sier hans agent Jack Karadas til NRK.no.

Kastrati, som har aldersbestemte landskamper for Norge, var forrige sesong på utlån fra nederlandske FC Twente til den tyske klubben VFL Osnabrück. Klubben rykket ned fra i 2. Bundesliga i Tyskland.

Lovet å bli satset på

Gjennom godt spill der har han nå overbevist hardtsatsende Duisburg, klubben der tidligere landslagskeeper Thomas Gill for øvrig spilte, om at han er mannen å satse på.

Det er plass til over 30.000 tilskuere på MSV-Arena i Duisburg, og klubben som ble nummer åtte på andre nivå i Tyskland ønsker å kjempe om opprykk til ligaen de rykket ned fra i 2008.

– Duisburg ønsket ham sterkt etter godt spill i Osnabrück. Duisburg har ambisjoner om å rykke opp, og de vil satse på Flamur. Det var derfor vi valgte dem, sier Karadas.

Kastrati gikk til nederlandske FC Twente fra Skeid i 2009.

Kollapset på banen

Tidligere i år preget han overskriftene i Norge han kollapset på banen og miset bevisstheten etter en duell under kamp mot Energie Cottbus.

Han ble liggende ubevegelig etter en tilsynelatende ufarlig duell i slutten av kampen. Han fikk førstehjelp på banen og ble sendt til sykehus i ambulanse, der det etter hvert ble konstatert at han var utenfor fare.

Les også: – Jeg visste verken hva som skjedde eller hvor jeg var

Fotball

 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP