Kastrati klar for Duisburg

Den tidligere Skeid-spilleren Flamur Kastrati (19) har signert for den tyske klubben Duisburg.

Flamur Kastrati

Flamur Kastrati er klar for tyske MSV Duisburg.

Foto: Privat

Han signerte for den tidligere 1. Bundesliga-klubben torsdag, og NRK får opplyst at han har skrevet under på en treårskontrakt.

– Det var flere klubber på banen, men dette er en flott overgang for Flamur, sier hans agent Jack Karadas til NRK.no.

Kastrati, som har aldersbestemte landskamper for Norge, var forrige sesong på utlån fra nederlandske FC Twente til den tyske klubben VFL Osnabrück. Klubben rykket ned fra i 2. Bundesliga i Tyskland.

Lovet å bli satset på

Gjennom godt spill der har han nå overbevist hardtsatsende Duisburg, klubben der tidligere landslagskeeper Thomas Gill for øvrig spilte, om at han er mannen å satse på.

Det er plass til over 30.000 tilskuere på MSV-Arena i Duisburg, og klubben som ble nummer åtte på andre nivå i Tyskland ønsker å kjempe om opprykk til ligaen de rykket ned fra i 2008.

– Duisburg ønsket ham sterkt etter godt spill i Osnabrück. Duisburg har ambisjoner om å rykke opp, og de vil satse på Flamur. Det var derfor vi valgte dem, sier Karadas.

Kastrati gikk til nederlandske FC Twente fra Skeid i 2009.

Kollapset på banen

Tidligere i år preget han overskriftene i Norge han kollapset på banen og miset bevisstheten etter en duell under kamp mot Energie Cottbus.

Han ble liggende ubevegelig etter en tilsynelatende ufarlig duell i slutten av kampen. Han fikk førstehjelp på banen og ble sendt til sykehus i ambulanse, der det etter hvert ble konstatert at han var utenfor fare.

Les også: – Jeg visste verken hva som skjedde eller hvor jeg var

Fotballnyheter