NRK Meny
Normal

Innbytter Solli ble cuphelt

Jan Gunnar Solli laget to mål i ekstraomgangene på Ullevaal og sørget for seier 3-1 over Bodø/Glimt i søndagens cupfinale.

Se bildene fra cupfinalen

Så glad var målscorer Stig Johansen etter 1-0. (Foto: Tor Richardsen / SCANPIX )

Et fullsatt Ullevaal var vitne til en frisk og jevnspilt førsteomgang i søndagens cupfinale. Begge lag virket interessert i å satse offensivt og Harald Martin Brattbakk fikk sjansen allerede etter fem minutter. Men heller ikke denne gangen klarte norsk fotballs storscorer å lage mål i cupfinalen.

Kampfakta

Minuttet senere var det Roar Strands tur. Skuddet hans fra 17 meter gikk imidlertid i tverrliggeren. Rett etter fikk vi se brukbare skudd både fra Glimt-veteranen Stig Johansen og Brattbakk.

Så kom Bodø/Glimt litt mer med i kampen og Runar Berg kom til en flott avslutning etter et flott angrep der Kristoffer Paulsen la inn fra høyre og Berg avsluttet over på direkten fra god posisjon inne i feltet. Rett etter var det Christian Bergs tur for Glimt, men skuddet hans ble blokkert av Christer Basma.

Kapteinen tok ansvar

Glimt-kaptein Stig Johansen virket tent i første omgang og var på hugget i både duellspill og foran Rosenborgs mål. Det var da også han som lagde kampens første mål.

Også Frode Johnsen var glad for å lage mål i cupfinalen. (Foto: Foto: Knut Falch / SCANPIX )

Rett før halvtimen slo Christian Berg et frispark fra høyre inn i feltet og der var Stig Johansen hissigst, slo Ørjan Berg i en duell og headet ballen i mål fra syv meter.

Rett etter målet virket det som om Rosenborg ble litt frustrerte og småsure - blant annet fikk Brattbakk gult kort etter en stygg nedsparking av Kristoffer Paulsen. Og når han rett etterpå braket sammen med Cato Hansen var måltyven heldig som fikk fortsette kampen.

Men Rosenborg ristet av seg de dårlige taktene og bragte balanse i regnskapet, og Brattbakk var sentral. Spissen headet et innlegg bakover i feltet der Frode Johnsen skjøt hardt på halvspretten. Ballen var innom Glimts Håvard Halvorsen før det gikk inn i Glimt-målet.

Hør Riseth og Hareide etter gullet.

Før pause var det offside-avvinkningen av RBKs Øyvind Storflor på vei gjennom som var det mest spennende. Avgjørelsen kunne diskuteres, og Rosenborg ble nok snytt for en stor målsjanse der. Men lagene gikk til pause med 1-1 og to gule kort hver.

Tammere andreomgang

Lagene kom på banen til andre omgang uten å ha gjort bytter, men omgangen ble ikke så velspilt og sjanserik som første omgang. Noen diskutable offside-avgjørelser og passe gode skudd var det eneste som er verdt å nevne.

Og det var Bodø/Glimt som har mest skyld i at kampen tapte seg etter hvilen. Nordlendingene virket slitne etter den gode og krevende førsteomgange og slapp opp litt på tempoet i de siste 45 minuttene.

Men Rosenborgs spillemessige overtak førte ikke til spesielt store sjanser. De siste 10-15 minuttene av ordinær tid åpnet imidlertid det hele seg litt opp, og Rosenborg virket farlige hver gang de gikk i angrep mens Bodø/Glimt viste større vilje til prøvde å utnytte sine muligheter de få gangene de kom frem.

Mål ble det imidlertid ikke og dermed var det klart for 2 x 15 minutter med ekstraomganger.

Hissig RBK

Rosenborg startet første ekstraomgang slik de hadde gjennomført andre omgang; ballbesittende, sjanseskapende og farlig.

Før det var spilt ett minutt fikk Ørjan Berg en kjempesjanse, men skuddet hans fra 18 meter gikk like utenfor keepers høyre kryss. Rett etterpå fikk innbytter Azar Karadas en kjempesjanse, men skuddet hans fra en farlig posisjon gikk svakt over.

Rett etterpå var Karadas litt vel hard i kamp med Glimt-keeper Horn og keeperen ble liggende nede i flere minutter. Resultatet av duellen var Karadas fikk tilsnakk av dommeren og tempoet i kampen dalte.

Innbytteren scoret

Da de 15 første minuttene av første ekstraomgang var over, la dommeren til to minutter og den tiden benyttet Rosenborg godt. De bet seg fast på Glimts banehalvdel og nesten to minutter på overtid la Ståle Stensaas inn fra venstrekanten. Der dukket innbytter Jan Gunnar Solli opp og satte ballen i mål via keeper Horn.

Cuphelt Solli.

Bodø/Glimt prøvde virkelig å komme seg høyere opp på banen i andre ekstraomgang, og kom til en farlig sjanse ved Trond Olsen. Men skuddet hans fra 17 meter ble mesterlig slått til corner av RBK-keeper Espen Johnsen.

På slutten gikk det slik som det ofte går når et lag er på desperat poengjakt: Det andre laget får store kontringsmuligheter. Det skjedde også i søndagens cupfinale - Glimt prøvde og prøvde, mens Rosenborg fikk de største sjansene.

Runar Berg om tapet

Og til slutt ble det mål og det nok en gang ved innbytter Solli. Erik Hoftun fintet seg elegant fri inne i straffefeltet og la tilbake til Solli som satte ballen nydelig i krysset fra 14 meter. Det var også det siste som skjedde i kampen.

Dette var Rosenborgs niende cup-mesterskap.

Lyd og video

Lenker

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.