Innbytter Hansen frelste FFK

Under tre minutter etter at han ble byttet inn, sørget Mads Hansen for tre poeng i seriepremieren for Fredrikstad.

ffk

Her jubler FFK-spillerne for Mads Hansens 2-1-scoring foran de tilreisende supporterne i Ålesund.

Kampreferat: AaFK - FFK 1-2

Selv om scoringen ikke var av samme klasse som da Hansen ble tildelt Gullballen for årets mål i 2009 (da som Mjøndalen-spiller) med et mål i Maradona-klassen, var det et herlig angrep som ga tre poeng i kofferten med hjem til Fredrikstad.

Superbytte

Tarik Elyounoussi satte inn turbofarten på en kontring da han raidet seg frem på høyresiden. Da han nærmet seg mål så han opp og oppdaget Hansen på kryssløp foran mål. Pasningen var perfekt, avslutningen likeså. Hansen bare tuppet inn 1-2.

Da var det spilt 78 minutter og 30 sekunder. Under tre minutter tidligere hadde Hansen kommet inn for Alex Valencia.

Det ble et aldri så lite superbytte for gjestene fra Østfold, for flere mål ble det ikke i høljeregnet og vindkastene i Ålesund.

Har vært skadet

Hansen har vært skadd en lengre periode i vinter og slet med å få spilletid i et velfungerende FFK-maskineri. Men etter matchvinnermålet mot AaFK, må kanskje trener Tom Freddy Aune revurdere nykomlingens plass på laget.

– Siden jeg kom meg på beina, har laget fungert så bra at det ikke er rart at jeg ikke fikk spille fra start. Jeg var så vidt innom banen i en treningskamp, så jeg er selvsagt veldig godt fornøyd, sa Hansen ifølge NTB.

Keeper med målgivende

Sten Grytebust

AaFK-keeper Sten Grytebust smiler etter å ha servert målgivende på ledermålet.

AaFK ledet til pause. Demar Phillips startet tidlig på et langt utspill fra keeper Sten Grytebust i det 36. spilleminutt, og snek seg dermed bak forsvaret. Alene med FFK-keeper Lasse Staw gjorde jamaicaneren ingen feil, og lobbet lekkert i mål med venstrefoten.

Borges utlignet

aune

FFK-trener Tom Freddy Aune.

Fem minutter etter hvilen sørgets østfoldingenes Celso Borges for balanse i regnskapet. Han var påpasselig frempå etter en corner Grytebust ikke fikk bokset skikkelig unna, og pirket inn 1-1 fra kloss hold. Da var det spilt i 50 minutter.

Like før hadde for øvrig Jørgen Horn headet i tverrliggeren for gjestene, så utligningen var vel fortjent.

Aune: – Sterkt

Det var også seieren til slutt.

– Fredrikstad-spillerne er en fantastisk gjeng med en herlig innstilling som har mange strenger å spille på. Det var sterkt å snu kampen på den måten, sa han.

Rekdal: – Unødvendig

rekdal

AaFK-trener Kjetil Rekdal.

Aalesund tapte bare to hjemmekamper i fjor, men har nå altså tapt sin første i 2011. Unødvendig, ifølge trener Kjetil Rekdal.

– Jeg skjønte at vi kom til å få det tøft i motvind i annen omgang, men vi burde klart å holde målet rent lenger. Dette var et svært unødvendig tap, og det lover ikke godt at vi taper en hjemmekamp etter å ha ledet, sa en skuffet AaFK-trener.

Kveldens kamp avslutter den første serierunden i Eliteserien 2011. Her kan du se tabellen.

• Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

Bayern München trening
  • Reiten mister enda en lagvenninne i Chelsea: – En utrolig reise

Guro Reitens Chelsea mister også storscorer Fran Kirby, som har besluttet å gi seg i klubben etter ni år.

Den annonserte Chelsea i et videointervju med en gråtkvalt Kirby.

– Det har vært en utrolig reise med alle dere. Takk for at dere har tatt dere av meg siden dag én, gjennom både tunge og fantastiske tider. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føles å spille foran dere, sier hun i videoen.

Kirby er tidenes toppscorer for Chelseas kvinnelag med 115 mål på 205 kamper. På sin tid i klubben har hun vunnet 15 trofeer.

Fredag ble det også klart at Maren Mjelde er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det er ikke kjent hva som blir neste stoppested for verken Mjelde eller Kirby. (NTB)

Guro Reiten
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)