Hopp til innhold

Hoseths frispark-perle avgjorde cupfinalen

ULLEVAAL (NRK.no): Magne Hoseth (33) drømte om å avgjøre cupfinalen for sin kreftsyke samboer Monica Eide Møster (25). Søndag gikk drømmen i oppfyllelse.

Magne Hoseth

RØRT TIL TÅRER: Magne Hoseth satte seg ned på gresset og tørket tårer etter å ha blitt cupmester med Molde.

Foto: NRK

Fyldig livereferat: Molde - Rosenborg 4-2

– Det er veldig mye følelser nå. Det har vært et tøft år. Gud hadde vel en plan om at dette skulle skje. Det er ubeskrivelig, sier en meget rørt Hoseth til NRK etter kampen.

Molde-midtbanespilleren måtte sette seg ned på gresset da sluttsignalet lød. Mens Molde-spillerne flokket seg om ham, presset tårene på.

For selv om han nettopp hadde sendt cupmesterskapet til Molde på et herlig frispark, vandret tankene til et sykeværelse på St. Olavs Hospital i Trondheim.

– Jeg tenker på hun som ligger hjemme. Hun har det veldig tøft men også veldig bra akkurat nå, tror jeg, sier Hoseth.

Magne Hoseths samboer, Monica Eide Møster, ligger på St. Olavs hospital i Trondheim.

Etter at hun ble erklært kreftfri 16. mai i år, kom lymfekreften tilbake igjen i sommer. Denne høsten har hun vært gjennom flere kurer med cellegift. Prognosene er positive.

  • Se Magne Hoseth-målet som sendte Molde mot cuptriumf!
Magne Hoseth sendte MFK i en 32 ledelse 82 minutter ut i kampen.

Her sender Hoseth MFK i ledelsen

Første frisparkmål i karrieren

Etter en høydramatisk cupfinale falt avgjørelsen åtte minutter før slutt. Molde fikk frispark på rundt 25 meters hold, og Molde-veteran Magne Hoseth gjorde seg klar.

Med innsiden av venstrefoten løftet han ballen over RBK-muren og ned i RBK-keeper Daniel Örlunds venstre hjørne.

– Jeg har aldri scoret på frispark i hele mitt liv, så det er fantastisk at det skjer i dag, jubler Hoseth.

Perlescoringen sendte Molde opp i 3-2, og RBK måtte jage utlikning. Det åpnet opp for Molde, som la på til 4-2 like før full tid ved Tommy Høiland.

Dermed er det Molde som kan smykke seg med tittelen «Norgesmestere» i 2013.

– Blytungt

– Det er blytungt å tape en finale. Det er små detaljer som avgjør. Vi leder 2-1 og kjører kampen. Men vi får en unødvendig 2-2-scoring imot på en dødball, også avgjør Magne Hoseth det med sin gode fot, sier RBK-trener Per Joar Hansen til NRK.

– Det blir en nesten-sesong for oss. Sølv i serien og sølv i cupen. Vi skal komme tilbake sterkere neste år, sier Per Joar Hansen til NRK.

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær jublet som besatt på trenerbenken da Magne Hoseth sendte Molde opp til 3-2.

Manageren har aldri vært med på en cupfinale i Norge før, og fotballstorheten lot seg imponere av prestasjonen til Hoseth.

Magne Hoseth jubler for cupgull

DAGENS MANN: Magne Hoseth mottar hyllesten fra Molde-supporterne etter kampen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Det har vært en sånn høst for ham. Fotballen har vært stedet hvor han virkelig får vist seg frem, så det er artig for ham. Han er fantastisk god. Selv om vi lå under 2-1, så kjempet vi videre. På 2-1 kunne de kanskje avgjort til 3-1, men på slutten var det kjempekjekt å være Molde-manager, sier Ole Gunnar Solskjær til NRK.

Ellevilt drama

Cupfinalen åpnet i forrykende tempo, og Molde tok ledelsen allerede etter 16 minutters spill.

Knut Olav Rindarøys langskudd så ut til å være grei skuring for RBK-keeper Örlund, men svensken slapp skuddet forbi seg.

– En ordentlig keepertabbe, uttalte NRK-kommentator Arne Scheie - som forøvrig kommenterte sin aller siste fotballkamp for NRK søndag.

RBK utlignet minuttet etterpå etter en drømmescoring av Mikkel Diskerud. Midtbanespilleren brente til fra rundt 20 meter, og skuddet suste utagbart opp i høyre kryss.

– Det er en av de flotteste scoringene jeg har kommentert, utbrøt Scheie entusiastisk.

Første omgang ebbet deretter ut med 1-1.

Reginiussen sendte RBK i ledelsen

Etter hvilen var det RBK som kom beste i gang. Etter 49 minutter gikk de hvitkledde opp i ledelsen ved Tore Reginiussen. Midtstopperen stupte frem på et hjørnespark fra høyre, og stusset trønderne i ledelsen.

Men Molde var langt fra ferdigspilt. Anført av Magne Hoseth, Jo Inge Berget og Daniel Chima Chukwu jaget moldenserne utlikning, og etter 71 minutter fikk de lønn for strevet.

Jo Inge Berget - en av cupfinalens store spillere - fikk drømmetreff på et volleyskudd inne i feltet, og dunket Molde tilbake i kampen.

– En fantastisk scoring. Ett fantastisk treff, sier NRK-ekspert Tom Nordie.

Og rundt 10 minutter før full tid fikk nevnte Berget frispark like utenfor RBK-sekstenmeteren. Da var det tid for Magne Hoseth.

82 minutter var spilt da Hoseth altså bøyde ballen over RBK-muren og i mål til 3-2, og Molde-svingen gikk av hengslene.

Tommy Høiland la på til 4-2 like før full tid, og avgjorde kampen med en lav tupp forbi Örlund.

– Dette er en av de beste cupfinalene jeg har sett, sier NRK-ekspert Tom Nordlie etter kampen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Molde er cupmestere

Molde er cupmestere etter 4-2-seier over RBK i cupfinalen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

RBK brant enorme sjanser

Da RBK ledet 2-1, var det trønderne som var nærmest scoring.

Nicki Bille Nielsen startet på benken for RBK, men fikk spille den siste halvtimen.

13 minutter før full tid - altså minuttet før Molde utliknet til 2-2 fikk dansken en enorm mulighet på bakerste stolpe, men RBK-spissen maktet å sette ballen i nettveggen.

Molde er cupmestere for første gang siden 2005. Det er tredje gang romsdalsklubben blir norgesmestre i fotball for menn.

VIDEO: Se alle målene fra cupfinalen her!

Se kampreferatet fra Cupfinalen mellom Molde - Rosenborg.

VIDEO: Kampreferat: Molde - Rosenborg

Fotball

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland