Henning Hauger: Jeg skal ringe «Moa»

Etter uker med frustrasjon får Henning Hauger endelig oppfylt proffdrømmen i «Moa»s klubb Hannover. Nå er forholdet til Stabæk reparert, ifølge Hauger.

Henning Hauger

Henning Hauger sier han forstår at Stabæk vil tjene penger på salget, men synes prosessen tundt salget har tatt for lang tid.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

- Jeg synes prosessen har vært lang, sier Henning Hauger til NRK.no kort tid etter at han ble klar for tyske Hannover .

Forhandlingene mellom klubbene har pågått i flere uker fordi Stabæk, som sliter økonomisk, ville tjene mest mulig på salget av 25-åringen. Det har vært frustrerende å vente for Hauger som aldri har lagt skjul på at han vil dra.

– Jeg har hatt et inderlig og sterkt ønske om å bli Hannover-spiller, og har hele tiden følt at dette er min store sjanse til å spille i en av verdens største ligaer. Siden Stabæk alltid har sagt at de aldri vil hindre meg i å gå til en storklubb, synes jeg det ble litt uheldig, sier Hauger.

Hannover gikk selv ut for kort tid siden og sa at forhandlingene med Hauger selv gikk bra, men at de ikke kom videre i forhandlingene med klubben .

Vil tilbake til Stabæk

Nå som overgangen er i boks og Hauger ble solgt for 3,5 millioner kroner, ifølge VG, hevder Hauger at forholdet til klubben er bra igjen.

- Jeg reiser fra Stabæk med et godt forhold til klubben, og håper å komme tilbake en gang, sier han og understreker at han alltid har ønsket at Stabæk tjener på salget.

- Det har vært viktig for meg at Stabæk sitter igjen med litt penger for meg når jeg forlater klubben, sier Hauger, som nå blir klubbkamerat med Mohammed «Moa» Abdellaoue.

– Jeg snakket med «Moa» om Hannover på forrige landslagssamling, sier Hauger og legger til:

– Jeg skal ringe ham igjen nå.

Vanskelig å kjøpe spillere

Økonomisk er salget av Henning Hauger bra for Stabæk, men sportslig kan det være starten på en tung periode. Pontus Farnerud har nemlig ikke skrevet ny kontrakt med klubben, og kan bli det neste sportslige tapet for Stabæk.

– Vi har ikke råd til de store spillerkjøpene, men det finnes flere måter å hente spillere på sier, Stabæk-trener Jørgen Lennartson.

En mulighet er å hente såkalte Bosman-spillere som kan gå gratis til klubber fordi kontrakten med klubben de er i har gått ut. En annen mulighet er å bruke spillere klubben selv har rekruttert - slik de gjorde med Henning Hauger i sin tid.

Fotballnyheter