Barcelona kan bli askefaste foran mesterliga-finalen

I fjor ble det langtur i buss for askefaste Lionel Messi og co. Denne gang satser Barcelona-sjef Pep Guardiola på å være tidlig nok ute.

SOCCER-SPAIN/

I fjor ble det vel 100 mil i buss for Guardiola og Barcelona. Til London er det enda lenger, vel 150 mil. Det ønsker Barca-sjefen å unngå.

Foto: GUSTAU NACARINO / REUTERS

ICELAND-VOLCANO/

Grimsvötns utbrudd i den tidlige fasen.

Foto: STR / Reuters
SOCCER-CHAMPIONS/

Javier Hernandez og Manchester United venter Barcelona i mesterligafinalen lørdag førstkommende.

Foto: ALBERT GEA / Reuters
Spain FIFA Ballon d'Or Barcelona Soccer

Slik gikk det sist Barcelona møtte Manchester United i mesterligafinalen. Lionel Messi og Andres Iniesta med trofeet. Spanjolene vant 2-0.

Foto: MANU FERNANDEZ / Ap

Vulkanasken fra Grimsvötn på Island har allerede stanset flere flyvninger i blant annet Norge og Skottland, og det er ventet at også flytrafikken til og fra London vil bli lammet etter hvert som asken sprer seg.

Det passer dårlig for et av verdens aller ypperste fotballlag: Barcelona. De skal nemlig spille sesongens desidert største kamp i den sør-engelske metropolen lørdag, når det er mesterliga-finale mot Manchester United.

Les også: Barcelona er best på forsvar

Reiser i dag?

Nå kommer det frem at Barcelona-trener Pep Guardiola vurderer å sende sine disipler til England allerede tirsdag.

– Vi må snakke litt med ekspertene, så klart. Om de ber oss om det reiser vi tirsdag eller onsdag, sier Guardiola ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Ingen vits uten fansen

I fjor måtte Barcelona reise over 100 mil i buss for å møte Inter Milan i mesterligasemifinalen. Da ble det 1-3-tap i Milano og exit for stjernelaget fra den katalanske storbyen.

– Siden denne vulkanen hadde sovet i mange, mange år, hadde jeg håpet den kunne sove litt til, sier Guardiola, før han mer alvorlig legger til at han er mer bekymret for fansen enn for egne spillere.

– Finalen er et show for folket. Det vil være veldig trist å være i finalen og se at halve stadion er tom fordi folk ikke kunne reise til London, sier han.

Les også: Sir Alex: – Vi kan ikke være redde

Han sier han har null tro på at finalen kan bli forskjøvet i tid, selv om mange fans med billetter kanskje aldri vil komme frem i tide.

– Jeg håper vi kommer oss frem, i likhet med fansen. Det er ingen vits å være der uten dem, sier han.

Tror på tett kamp

Når han først kommer til Wembley, strømmer nok gode minner på for Guardiola. Han var nemlig med, som spiller, da Barcelona vant mesterligaen der i 1992, riktig nok på gamle Wembley.

Men det var en annen mesterligafinale han dro frem på mandagens pressekonferanse: den i 2009 da Barcelona slo Manchester United 2-0.

– Vi har sett litt mer på den kampen, og jeg synes United var mye bedre enn oss i den første omgangen. Etter det var vi best. Men lørdag tror jeg det blir en ny, tett kamp, sier han.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Hareide: – Det var verre i fjor

  Åge Hareide skulle egentlig ledet Danmark i EM før han ga seg som Danmarks hovedtrener, men pandemien kom og Hareide måtte dra før mesterskapet var i gang.

  Hareide, som hadde kontrakt til 2020, kunne dermed ikke lede Danmark i mesterskapet.

  Han forteller til NRK at det er spesielt, men at det går bedre nå.

  – Jeg tenker ikke så mye på det. Det var verre i fjor, sier Hareide.

  – Det har jo vært et år med pandemi, så man har hatt litt andre ting å tenke på. Nå jobber jeg i RBK og må forberede oss til kamp i Drammen i morgen, sier Hareide.

  Den nåværende Rosenborg-treneren har stor tro på sitt tidligere mannskap.

  – Jeg tror de kan gå hele veien til semifinalen, mener Hareide.

  Hareide var kritisk til at NRK viste bildene fra situasjonen. Han valgte å dra hjem.

  – Vi var i studio i inngangen til kampen, og jeg skulle være med i pausen. Da dette skjedde, så gikk jeg bare hjem. Jeg forlot studio. De kunne ikke si så mye på det, sier han til Dagbladet.

  Hareide og Rosenborg skal møte Strømsgodset i morgen.

  – Jeg sa til Micke Dorsin at dersom Christian dør, så kommer jeg ikke på kamp. Det hadde han forståelse for, sier han.

  Eliteserien fotball 2020: Sandefjord - Rosenborg (0-0)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Molde vant tross utrolig selvmål

  Kristoffer Haugen satte ballen i nettet tre ganger da Molde vant 3-1 over Sandefjord. To ganger i Sandefjord-målet, og én gang i Molde-målet.

  Og hans selvmål var smått utrolig. Planen hans var nok å sende et ufarlig tilbakespill til keeper Oliver Petersen, men han var feilplassert, og rakk ikke ballen som i stedet trillet i nettet.

  Men Molde hadde god kontroll, og ved to scoringer av nevnte Haugen og én scoring av Ohi, ble det grei seier.

  Dermed henger moldenserne med i teten, og de ligger på tredjeplass i Eliteserien.

  En liten nedtur fikk dagens vinner likevel. Magnus Wolff Eikrem måtte gå av med noe som så ut som en strekk.

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Molde
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Hjelp fra oven

  Det engelske laget fikk hjelp fra uventet hold før sin åpningskamp i EM mot Kroatia søndag. Mens laget trente lørdag, kom nemlig et fly over treningsanlegget. Bak flyet hang et banner.

  Der kunne de engelske spilellerne lese følgende budskap: «De fleste Kroatia-målene kommer fra venstre».

  Ifølge Twitter-kontoen The Athletic UK kom ni av Kroatias 17 scoringer i EM-kvalifiseringen etter angrep på venstresiden.

  Er0XPWVaW2A
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Svensk skadetrøbbel

  Sveriges brokete oppladning til fotball-EM fortsetter. Skadeplager gjør Albin Ekdal (bildet) og Jens Cajuste til usikre kort to dager før åpningskampen mot Spania, melder NTB.

  Ekdal deltok ikke på hele lørdagens trening på grunn av en smell han pådro seg før helgen, mens Cajuste gikk av feltet med smerter i venstrefoten.

  Treningsøkta var den siste før avreisen fra Göteborg til Sevilla. Mandag innleder Sverige gruppespillet i EM mot Spania.

  Den siste uken har ikke vært ideell for svenskene. Tirsdag ble det kjent at landslagsspillerne Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg hadde testet positivt for koronaviruset.

  rBd1dyvBpKw
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Bekreftet som Häcken-trener

  Tidligere landslagstrener Per-Mathias Høgmo blir som ventet trener for Göteborg-klubben Häcken i Allsvenskan. Det opplyser klubben i pressemelding, ifølge NTB. Høgmo har skrevet under en kontrakt som varer ut 2023-sesongen.

  oKOd0-V-Ego
  Foto: Audun Braastad / NTB