Hopp til innhold

Barcelona kan bli askefaste foran mesterliga-finalen

I fjor ble det langtur i buss for askefaste Lionel Messi og co. Denne gang satser Barcelona-sjef Pep Guardiola på å være tidlig nok ute.

SOCCER-SPAIN/

I fjor ble det vel 100 mil i buss for Guardiola og Barcelona. Til London er det enda lenger, vel 150 mil. Det ønsker Barca-sjefen å unngå.

Foto: GUSTAU NACARINO / REUTERS

ICELAND-VOLCANO/

Grimsvötns utbrudd i den tidlige fasen.

Foto: STR / Reuters
SOCCER-CHAMPIONS/

Javier Hernandez og Manchester United venter Barcelona i mesterligafinalen lørdag førstkommende.

Foto: ALBERT GEA / Reuters
Spain FIFA Ballon d'Or Barcelona Soccer

Slik gikk det sist Barcelona møtte Manchester United i mesterligafinalen. Lionel Messi og Andres Iniesta med trofeet. Spanjolene vant 2-0.

Foto: MANU FERNANDEZ / Ap

Vulkanasken fra Grimsvötn på Island har allerede stanset flere flyvninger i blant annet Norge og Skottland, og det er ventet at også flytrafikken til og fra London vil bli lammet etter hvert som asken sprer seg.

Det passer dårlig for et av verdens aller ypperste fotballlag: Barcelona. De skal nemlig spille sesongens desidert største kamp i den sør-engelske metropolen lørdag, når det er mesterliga-finale mot Manchester United.

Les også: Barcelona er best på forsvar

Reiser i dag?

Nå kommer det frem at Barcelona-trener Pep Guardiola vurderer å sende sine disipler til England allerede tirsdag.

– Vi må snakke litt med ekspertene, så klart. Om de ber oss om det reiser vi tirsdag eller onsdag, sier Guardiola ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Ingen vits uten fansen

I fjor måtte Barcelona reise over 100 mil i buss for å møte Inter Milan i mesterligasemifinalen. Da ble det 1-3-tap i Milano og exit for stjernelaget fra den katalanske storbyen.

– Siden denne vulkanen hadde sovet i mange, mange år, hadde jeg håpet den kunne sove litt til, sier Guardiola, før han mer alvorlig legger til at han er mer bekymret for fansen enn for egne spillere.

– Finalen er et show for folket. Det vil være veldig trist å være i finalen og se at halve stadion er tom fordi folk ikke kunne reise til London, sier han.

Les også: Sir Alex: – Vi kan ikke være redde

Han sier han har null tro på at finalen kan bli forskjøvet i tid, selv om mange fans med billetter kanskje aldri vil komme frem i tide.

– Jeg håper vi kommer oss frem, i likhet med fansen. Det er ingen vits å være der uten dem, sier han.

Tror på tett kamp

Når han først kommer til Wembley, strømmer nok gode minner på for Guardiola. Han var nemlig med, som spiller, da Barcelona vant mesterligaen der i 1992, riktig nok på gamle Wembley.

Men det var en annen mesterligafinale han dro frem på mandagens pressekonferanse: den i 2009 da Barcelona slo Manchester United 2-0.

– Vi har sett litt mer på den kampen, og jeg synes United var mye bedre enn oss i den første omgangen. Etter det var vi best. Men lørdag tror jeg det blir en ny, tett kamp, sier han.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Fotball-superliga i Afrika

  Afrika skal frå sesongen 2023–24 gjennomføre ein superliga for dei beste klubbane i verdsdelen. Det vedtok det afrikanske fotballforbundet (CAF) onsdag.

  Planane er støtta av FIFA, som i fjor avviste ein liknande liga for europeiske klubbar.

  I utgangspunktet skal 24 klubbar få plass i ligaen. I fråsegna frå CAF-president Patrice Motsepe er det ikkje nemnt noko om den nye ligaen skal erstatte den eksisterande meisterligaen.

  CAF satsar 100 millionar dollar, eller nesten ein milliard kroner, i den nye ligaen.

  Motsepe seier han håpar den nye ligaen skal gjere fotballen på kontinentet meir attraktiv, og at fleire av spelarane blir i Afrika.

  – Dette er ein av dei mest spennande utviklingane i afrikansk fotballhistorie. Målet ar å gjere afrikansk klubbfotball i stand til å konkurrerer med dei beste i verda, seier Motsepe.

  Men som i Europa er det også motstemmer i Afrika. Presidenten i Cape Town City i Sør-Afrika slaktar ideen.

  – Dette vil ta livet av afrikansk klubbfotball, og «skru av lyset» for dei nasjonale ligaene, seier han.

  Motsambe og Infantino
  Foto: Sunday Alamba / AP
 • Mendy sa seg ikke skyldig i voldtekt

  Fotballstjernen Benjamin Mendy er tiltalt for en rekke voldtekter og overgrep mot kvinner. Onsdag sa han seg ikke skyldig på ti punkter foran rettssaken.

  Franskmannen er anklaget for åtte punkter for voldtekt, ett for forsøk på voldtekt og ett for seksuelt overgrep, skriver Sky Sports.

  De angivelige lovbruddene skal ha skjedd fra oktober 2018 til august 2021.

  Mendy har hele tiden benektet alle anklager og skal stilles for retten denne uken. Onsdag sa han seg ikke skyldig i en høring foran rettssaken. Juryutvelgelsen skulle skje senere onsdag.

  Mendy, som de siste årene har spilt for Manchester City, ble suspendert fra klubben da han ble siktet av politiet. Han har vært ute på kausjon foran rettssaken.

  Mendy er anklaget sammen med en annen mann. Han har sagt seg ikke skyldig på åtte punkter for voldtekt og fire punkter for overgrep mot åtte unge kvinner. (NTB)

  Manchester City's Benjamin Mendy arrives at Chester Crown Court for his trial following allegations of rape and sexual assault
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Giggs' ekskjæreste i kryssforhør: – Jeg var en slave

  Ryan Giggs' ekskjæreste, Kate Greville, ble plassert i vitneboksen i rettssalen i Manchester onsdag. Der sa hun at følte seg som en slave i forholdet.

  Giggs er anklaget for vold og kontrollerende oppførsel mot Greville under deres forhold, og onsdag er annen dag Greville forklarer seg i retten. Tirsdag åpnet hun opp om trusler, sjalusi og vold.

  Den tidligere fotballstjernen Giggs har hele tiden nektet for alle anklager mot ham.

  Onsdag ble Greville plassert i vitneboksen og forhørt av Giggs' advokater. Der forklarte hun om hvordan Giggs brukte henne da hun var i en sårbar posisjon, og sa videre at hun følte seg som en slave.

  – Han fikk meg til å føle at jeg måtte gjøre alt han sa ellers ville det bli konsekvenser. Jeg var en slave for hvert behov og krav, sa Greville under utspørringen.

  Videre sa hun at hun følte seg «lurt inn» i forholdet med Giggs, og anklaget ham for å spille et «psykologisk spill».

  – Jeg la merke til ting om som definitivt lurte meg inn i forholdet, sa Greville.

  Giggs' advokat tilbakeviste i etterkant anklagene mot klienten og sa at Greville «fant på» anklagene om psykologiske triks. (NTB)

  Ryan Giggs
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Parsons ferdig som Nederland-sjef etter skuffende fotball-EM

  Britiske Mark Parsons klarte ikke å ta de nederlandske fotballkvinnene videre fra kvartfinalen i EM og har nå mistet jobben som landslagssjef.

  Det bekrefter Det nederlandske fotballforbundet på sin nettside.

  – I oppkjøringen til og under EM var både spillet og resultatene skuffende, og det har vi ikke råd til, sier Jan Dirk van der Zee, direktør for kvinnefotballen i forbundet.

  Parsons hadde store sko å fylle da han tok over etter Sarina Wiegman. Wiegman ledet Nederland til EM-gull i 2017 og VM-sølv i 2019. Suksessen fortsatte i sommer da hun som landslagssjef for England ledet laget til EM-gull på hjemmebane. (NTB)

  Mark Parsons
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Sánchez fortsetter karrieren i Frankrike

  Alexis Sánchez har bestått den medisinske testen i Olympique de Marseille og er enig med klubben om en overgang.

  Det bekrefter Olympique de Marseille på sin nettside.

  Sánchez kommer gratis fra italienske Inter etter at kontrakten hans gikk ut etter forrige sesong. 33-åringen har spilt for den italienske storklubben siden 2019.

  Chileneren har hatt en imponerende spillerkarriere. hvor han også har spilt for klubber som Cobreloa, Udinese, Barcelona, Arsenal og Manchester United. (NTB)

  Alexis Sánchez
  Foto: Claudio Cruz / AP