Gravde opp banen midt på natten for å sabotere for rivalen

Panionios-fans ødela i natt sin egen hjemmebane slik at AEK Athen ikke skal kunne bruke den i torsdagens kamp i Europaligaen.

AEK-jubel

AEK-spillerne jublet etter å ha scoret mot Dundee sist torsdag.

Foto: Danny Lawson / Ap

AEK Athen var nødt til å flytte torsdagens returkamp mot Dundee United i europaligaen til hjemmebanen til Panionios.

AEK-supporter

En lykkelige AEK-supporter under bortekampen mot Dundee. Spørsmålet nå er om han får se laget sitt på hjemmebane.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

I natt viste noen av supporterne til Panionios hva de synes om at Athen-rivalen får spille på deres hjemmebane, skriver Danmark Radio på sine nettsider.

- De som gjorde dette er våre bøller og bomser. Det som skjedde er bortenfor enhver logikk. Dette er en dag som vil bli husket i årevis, sier Panionios' aksjeeier Konstantinos Tsakiris til radiostasjonen NovaSport FM.

Ødela banen

"Bevæpnet" med spader trengte rundt 80 Panionios-tilhengere seg inn på banen sent tirsdag kveld.

De gravde opp store deler av banen, og ett sted var det et halvt meter dypt hull i gressteppet. I tillegg ble målene og innbytterbenkene ødelagt av supporterne.

Forholdet mellom AEK Athens og Panionios' tilhengere har i årevis vært dårlig, og i Athen er man sikre på at hærverket skjedde for å stoppe rivalenes kamp i Europaligaen.

Stadionforvirring

Gartnere og andre arbeider på spreng for å få stadion klar til kamp torsdag, men det er tvilsomt om de rekker det.

Hvis stadion ikke blir klar, er det uklart hvor, og om, kampen kan spilles.

AEK Athens egen hjemmebane, Olympiastadion, er under ombygging og kan ikke brukes.

Det var først planen å bruke banen til Apollo Athen, men mandag ble det klart at den ikke oppfyllte sikkerhetskravene og derfor ble kampen flyttet til Panionios' hjemmebane.

AEK Athen leder 1-0 etter seier borte i første kamp, men kan risikere å miste avansementet dersom de ikke finner noe sted å spille kampen.

Les også: Gresk fotballsupporter drept

Fotball

 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Stabæk-spiller røk korsbåndet

  Stabæk-spiller Luc Kassi røk korsbåndet under en internkamp sist lørdag og går glipp av den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag.

  Den ivorianske midtbanespilleren pådro seg skaden i en internkamp på Nadderud i helgen.

  Eliteserien fotball Stabæk - Start
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK
 • Storbritannia vil arrangere hele EM

  Storbritannias statsminister Boris Johnson har bekreftet at hvis det er nødvendig, så kan Storbritannia arrangere hele EM. Det skriver Sky Sports. Etter planen skal det spilles i 12 forskjellige land, men det har blitt sådd tvil rundt formatet ettersom koronaviruset fortsatt herjer i flere av landene.

  Det skal nå være samtaler mellom ministere og UEFA for å finne en god løsning for sommerens mesterskap. Det skal arrangeres fra 11. juni til 11. juli.

  Landene, eller byene, som i utgangspunktet deler på mesterskapet er Amsterdam (Nederland), Baku (Aserbajdsjan), Bilbao (Spania), Bucharesti (Romania), Budapest (Ungarn), København (Danmark), Dublin (Irland), Glasgow (Skottland), London (England), München (Tyskland), Roma (Italia) og Sant Petersburg (Russland).

  I tillegg til at de vil ta ansvar for kommende EM, har også den britiske regjeringen støttet å søke om å arrangere fotball-VM i 2030.

  Jadon Sancho
  Foto: Glyn Kirk / AFP