Fredrikstad til kvart'en

Lå under mot Løv-Ham, men snudde på hjemmebane.

Raymond Kvisvik gratuleres av Abgar Barsom

Raymond Kvisvik gratuleres av Abgar Barsom etter 3-1 scoringen.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Fredrikstad vant 5-2 over Løv-Ham i 4. runde i cupen.

NRKSport.no fulgte kampen

Tarik Elynoussoui stod over dagens kamp på grunn av overgangen til Heerenveen. Da var det duket for Abgar Barsom på spissplass. Det skulle vise seg å bli lukrativt for Fredrikstad.

Løv-Ham sjokkerte med å ta ledelsen på Nye Fredrikstad stadion, men hjemmelaget skjerpet seg og vant fortjent 5-2 og er dermed klar for kvartfinale.

Sjokkåpning

Verken Tarik Elynoussoui eller Gardar Johannssen var på banen for Fredrikstad i dag. De ble erstattet av Abgar Barsom og Andreas Tegström.

Det ble likevel svært målrikt i plankebyen i kveld. Løv-Ham startet bra og hadde flere muligheter i begynnelsen av første omgang. Og etter den fortjente 0-1 scoringen, gikk det rykter om en cupbombe i Fredrikstad.

Plankekjøring

Men slik gikk det altså ikke. Fredrikstad scoret tre ganger før pause og lufta hadde gått ut av Løv-Ham.

Etter hvilen forsatte målfesten. Barsom la på til 4-1 rett etter sidebytte og alle trodde det skulle renne inn med hjemmemål etter det.

Løv-Ham kom mer og mer inn i kampen og fikk en redusering etter omtrent halvspilt andre omgang. Og ikke nok med det. Etter reduseringen presset bortelaget på og var nære ved å sette inn sitt tredje for dagen.

Bortsett fra de første ti minuttene av første omgang og noen minutter etter Løv-Hams andre scoring, hadde Fredrikstad full kontroll hele kampen og var det beste laget.

Hattrick

Akkurat i det kampen så ut til å ebbe ut i 4-2 seier, kom Abgar Barsom og satte inn sitt tredje mål. Dermed kunne han ferie hattrick i sin første kamp som spiss.

Det skal nevnes at ringreven Raymond Kvisvik og benkesliteren Andreas Tegström også tegnet seg på scoringslisten.

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Pål Arne Johansen blir ny Odd-trener

  Styret i fotballklubben Odd besluttet mandag å ansette mangeårig G19-landslagstrener Pål Arne Johansen som ny trener, skriver klubben på sine nettsider.

  Morten Rønningen blir ny sportssjef. De to blir presentert på en pressekonferanse klokken 10 tirsdag.

  VG skrev i forkant av mandagens styremøte at Johansen og tidligere Ranheim-trener Svein Maalen var de heteste kandidatene til å etterfølge Jan Frode Nornes i trenerjobben.

  Jan Frode Nornes fikk ikke fortsette etter at Odd endte på 13.-plass i eliteserien sist sesong.

  Pål Arne Johansen har vært ansatt i Norges Fotballforbund med treneransvar for ulike aldersbestemte landslag siden 2017. Før den tid var han Henning Bergs assistent i den polske klubben Legia Warszawa.

  Han har også en fortid som assistenttrener for det norske kvinnelandslaget.

  I 2019 ledet han det norske G20-landslaget under VM-sluttspillet i Polen. Der ble det exit i gruppespillet. (NTB/NRK)

  Pål Arne Paco Johansen
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Balotelli-comeback på landslaget

  Den italienske fotballprofilen Mario Balotelli var overraskende med da landslagssjef Roberto Mancini offentliggjorde sin ferskeste tropp mandag.

  Det er mer enn tre år siden Balotelli sist var inne i landslagsvarmen. Nå er det duket for comeback senere denne måneden.

  Den italienske troppen skal samles til en tre dager lang treningsleir foran vårens viktige omspillskamper i kvalifiseringen til fotball-VM i Qatar. 31 år gamle Balotelli var en av flere overraskende navn som dukket opp i Mancinis tropp.

  Måltyven, som nå spiller for den nyopprykkede tyrkiske klubben Adana Demirspor, spilte sin hittil siste landskamp i september 2018. Han står med 14 landslagsmål i karrieren. (NTB)

  Italy Balotelli
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Komorene med utespiller i mål i Afrikamesterskapet

  Komorene sliter med koronasmitte i spillertroppen og er tvunget til å benytte en utespiller i mål i kampen mot Kamerun i Afrikamesterskapet mandag.

  Det er første gang Komorene har klart å spille seg fram til utslagsrundene i Afrikamesterskapet, men oppkjøringen til den historiske kampen har på ingen måte vært den beste. To av lagets keepere er smittet med koronaviruset de siste dagene, og den tredje er skadd.

  Dermed er det forsvarsspilleren Chaker Alhadhur som får oppgaven med å vokte målet i møter med turneringsvertene Kamerun.

  Komorene forsøkte i det lengste å få gjennom en søknad om at tidligere Kongsvinger- og Brann-keeper Ali Ahamada kunne spille kampen. Eliteserie-kjenningen testet negativt før kampstart, men fikk likevel ikke grønt lys som følge av at han testet positivt på viruset for kun to dager siden. (NTB)

  Africa Cup of Nations - Round of 16 - Cameroon v Comoros
  Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / Reuters
 • Bekreftet: Claudio Ranieri sparket som Watford-trener

  Trenerveteranen Claudio Ranieri er ferdig som manager i Premier League-klubben Watford, bekrefter klubben på Twitter mandag.

  Dermed ble etter alle solemerker 0-3-tapet for Norwich sist fredag dråpen som fikk begeret til å renne over for Watford-ledelsen.

  Watford har bare Burnley bak seg på Premier League-tabellen etter 20 spilte kamper. Tabelljumboen har i tillegg to kamper tilgode på Joshua King & co. Det gjør klubbens posisjon ytterligere utsatt.

  Opp til Norwich på trygg grunn skiller det samtidig bare to poeng.

  Claudio Ranieri ble hentet inn som ny Watford-manager i oktober i fjor. På det tidspunktet lå klubben på 15.-plass i Premier League.

  Den italienske trenerveteranen har ledet en lang rekke klubber i sin svært innholdsrike karriere. Han skapte store overskrifter da han førte Leicester til en særdeles overraskende Premier League-tittel i 2016. (NTB)

  Premier League - Watford v Norwich City
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Lumanza ferdig i Stabæk

  Midtbanespilleren Tortol Lumanza forlater Stabæk etter nedrykket fra Eliteserien.

  1. divisjonsklubben opplyser mandag på sine nettsider at det er enighet med spilleren om å avslutte samarbeidet.

  Kontrakten er dermed terminert med øyeblikkelig virkning. Videre heter det at partene har kommet til enighet om at dette er den beste løsningen nå.

  Lumanza kom til Bekkestua-klubben første gang i 2017. Året etter gikk ferden videre til tyrkiske Osmanlispor, før det ble comeback i Stabæk i 2019. (NTB)

  Eliteserien fotball, menn (16. Runde): Stabæk - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB