Fredrikstad til kvart'en

Lå under mot Løv-Ham, men snudde på hjemmebane.

Raymond Kvisvik gratuleres av Abgar Barsom

Raymond Kvisvik gratuleres av Abgar Barsom etter 3-1 scoringen.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Fredrikstad vant 5-2 over Løv-Ham i 4. runde i cupen.

NRKSport.no fulgte kampen

Tarik Elynoussoui stod over dagens kamp på grunn av overgangen til Heerenveen. Da var det duket for Abgar Barsom på spissplass. Det skulle vise seg å bli lukrativt for Fredrikstad.

Løv-Ham sjokkerte med å ta ledelsen på Nye Fredrikstad stadion, men hjemmelaget skjerpet seg og vant fortjent 5-2 og er dermed klar for kvartfinale.

Sjokkåpning

Verken Tarik Elynoussoui eller Gardar Johannssen var på banen for Fredrikstad i dag. De ble erstattet av Abgar Barsom og Andreas Tegström.

Det ble likevel svært målrikt i plankebyen i kveld. Løv-Ham startet bra og hadde flere muligheter i begynnelsen av første omgang. Og etter den fortjente 0-1 scoringen, gikk det rykter om en cupbombe i Fredrikstad.

Plankekjøring

Men slik gikk det altså ikke. Fredrikstad scoret tre ganger før pause og lufta hadde gått ut av Løv-Ham.

Etter hvilen forsatte målfesten. Barsom la på til 4-1 rett etter sidebytte og alle trodde det skulle renne inn med hjemmemål etter det.

Løv-Ham kom mer og mer inn i kampen og fikk en redusering etter omtrent halvspilt andre omgang. Og ikke nok med det. Etter reduseringen presset bortelaget på og var nære ved å sette inn sitt tredje for dagen.

Bortsett fra de første ti minuttene av første omgang og noen minutter etter Løv-Hams andre scoring, hadde Fredrikstad full kontroll hele kampen og var det beste laget.

Hattrick

Akkurat i det kampen så ut til å ebbe ut i 4-2 seier, kom Abgar Barsom og satte inn sitt tredje mål. Dermed kunne han ferie hattrick i sin første kamp som spiss.

Det skal nevnes at ringreven Raymond Kvisvik og benkesliteren Andreas Tegström også tegnet seg på scoringslisten.

Fotball

 • Neville gir seg som England-sjef

  Phil Neville er aktuell som hovedtrener i Inter Miami og trekker seg umiddelbart som landslagssjef for de engelske fotballkvinnene.

  Det opplyser Englands fotballforbund på sitt nettsted mandag ettermiddag.

  Det har vært kjent i en periode at Inter Miami-eier David Beckham forsøker å hente sin gamle lagkamerat i Manchester United som trener.

  Phil Neville
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB