Hopp til innhold

Arsenal-supporter: – Han kunne spart seg for dette

Fabregas trikset, showet og kysset klubblogoen da han ble presentert som Barcelona-spiller foran rundt 30.000 ekstatiske fans mandag.

Video Fabregas presentert som Barcelona-spiller

SE VIDEO: Fabregas presentert som Barcelona-spiller

Cesc Fabregas

Cesc Fabregas kysser Barcelonas klubblogo. Fabregas ble introdusert som Barcelona-spiller mandag formiddag etter åtte år i Arsenal.

Foto: LLUIS GENE / Afp
Cesc Fabregas

Cesc Fabregas lekte seg litt med ballen - til stor glede for de tusenvis av tilskuerne som hadde møtt opp.

Foto: LLUIS GENE / Afp
Cesc Fabregas

Cesc Fabregas var tydelig fornøyd da han ble presentert som Barcelona-spiller mandag.

Foto: LLUIS GENE / Afp

– Dette er en veldig lykkelig dag for meg. Det tror jeg dere kan se på ansiktet mitt. Jeg har vært noen vanskelige uker og måneder med usikkerhet, sier Fabregas.

Midtbanespilleren gjennomgikk en medisinsk undersøkelse og underskrev en femårskontrakt med klubben mandag.

Deretter bar det ut på gressteppet på Camp Nou.

Fabregas poserte for fotografene, vinket til tilskuerne og så generelt ut som havnebyens lykkeligste mann i sin nye trøye nummer fire.

– Jeg vet jeg skuffet mange av dere da jeg dro, men jeg er tilbake for mitt livs utfordring. Jeg håper å etterlate gode minner, sa Fabregas til folkehavet.

– Flaut

Foran det store pressekorpset på Camp Nou kysset 24-åringen, som har tilbrakt de siste åtte årene i Arsenal, Barcelonas klubblogo på den blå- og rødstripete drakten. Det liker den norske Arsenal-fansen dårlig.

– Det var nesten litt flaut å se på. Det var respektløst og jeg synes han kunne spart seg for det, sier Bård Heggseth som har vært redaktør for Arsenals supporterblad i Norge i ti år.

Heggseth fulgte presentasjonen av Fabregas fra Norge mandag ettermiddag.

– Selv om alle visste at denne dagen måtte komme er det litt trist. Det er et stort tap for Arsenal, men det går an å erstatte Fabregas også, sier Arsenal-redaktøren som mener manager Arsene Wenger nå må hente en stjernespiller til klubben.

– Wenger må nå kjøpe et navn som skaper entusiasme, både rundt klubben og seg selv. Mitt inntrykk er at også den engelske fansen ønsker dette. Etter Fabregas-salget bør vi i hvert fall ha penger til å handle for.

Dyr herremann

Ifølge engelske medier var prisen på Fabregas satt til rundt 280 millioner kroner. Den spanske sportsavisen Marca melder om en pris som er 35 millioner kroner høyere.

Fabregas har lenge vært sterkt ønsket i Barcelona. 24-åringen har ikke lagt skjul på at han ville tilbake til moderklubben.

– Jeg har ventet mange dager, måneder og år på dette øyeblikket. Jeg kommer hjem etter åtte år, sier Fabregas.

Fabregas spilte for Barcelona fra han var 13 til han var 16, før han forlot det katalanske laget til fordel for Arsenal.

Nå venter hard konkurranse om en plass i førsteelleveren i Barcelona. Klubben har allerede spillere som Xavi og Andrés Iniesta på midtbanen.

– Mentalt føler jeg meg klar for alt. Jeg valgte den vanskeligste veien, men det er den veien som kan gi mest glede, sa Fabregas til pressen etter introduksjonen på Barcelonas giganthjemmebane.

Åtteårig æra over

Signeringen betyr at en æra over for Arsenal. Den tidligere kapteinen scoret 57 mål på 303 kamper for London-laget, og rakk også å bli tidenes yngste Arsenal-målscorer.

Han spilte åtte år under Arsène Wenger, og rakk å få med seg én ligatittel og én FA-cuptittel. I samme tidsrom har Barcelona tatt 13 titler.

– Wenger er en spesiell person, han er som en andre far for meg. Han ga meg alt. Jeg kan aldri takke ham nok, sier Fabregas.

Fotball

 • Start fortsatt på nedrykksplass – tapte mot Moss

  Start tapte 1–2 borte mot Moss i 1. divisjon tirsdag kveld. Dermed forbli Kristiansand-klubben på direkte nedrykk.

  På de ni første kampene på nivå to har Azar Karadas og Start bare tatt seks poeng. Kun Aalesund har færre med sine fem, men sunmøringene har én kamp mindre spilt enn Start.

  Ranheim på nedrykkskvalik og Åsane på trygg grunn har begge syv poeng, men de har henholdsvis én og to kamper mindre spilt enn Start.

  I tirsdagens kamp tok Moss ledelsen ved Ian Hoffmann rett før pause, før Marius Andersen doblet like etter sidebytte. Sander Sjøkvist reduserte for Start 20 minutter før fulltid, men utligningen kom aldri.

  Moss tar steget opp på fjerdeplass med 14 poeng, ett bak Sogndal og Kongsvinger på de to direkte opprykksplassene.

  Start-trener Azar Karadas etter 1.-divisjonskampen mot Aalesund
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Bekreftet: Pochettino ferdig i Chelsea

  Mauricio Pochettino er ferdig som Chelsea-manager etter et snaut år i jobben.

  Det bekrefter Chelsea på sine hjemmesider tirsdag kveld. Klubben skriver at de kom til avgjørelsen etter gjensidig enighet med Pochettino.

  Argentineren takker for at han fikk mulighet til å bli en del av klubbens historie.

  – Klubben er nå i en god posisjon for å fortsette å ta steg i Premier League og Europa i årene som kommer, sier Pochettino.

  52-åringen ble ansatt som Chelsea-manager i fjor sommer, og signerte da en kontrakt som varte ut juni 2025.

  Nå skal i stedet Chelsea få på plass en ny manager, og klubben skriver at de ikke vil komme med ytterliggere kommentarer før det har skjedd.

  Søndag ble Premier League-sesongen avsluttet, og der endte Chelsea på sjetteplass etter å ha vunnet de fem siste kampene. Pochettino ledet også klubben til finaletap i ligacupen og semifinale i FA-cupen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Norske scoringer da Djurgården nærmet seg serieleder Malmö

  Gustav Wikheim og Tokmac Nguen scoret hver sin gang da Djurgården tok et skritt i retning tabelltoppen i svensk fotball mandag. Halmstad ble slått 2-0.

  Seieren betyr at hovedstadsklubben er tre poeng bak serieleder Malmö, som måtte nøye seg med 2-2 borte mot Pål Arne Johansens Häcken. Begge topplagene har ti kamper spilt.

  Wikheim satte inn sitt første mål for sesongen etter bare sju minutters spill i mandagens kamp. Ni minutter senere hamret Nguen inn sitt fjerde i 2024-utgaven av Allsvenskan.

  De to norske fulltrefferne var mer enn nok til å beseire et Halmstad-mannskap som ligger på sjuendeplass på tabellen. Klubben trenes for øvrig av tidligere Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

  Wikheim og Nguen spilte henholdsvis 77 og 61 minutter for Djurgården mandag. Tobias Gulliksen var på banen i samfulle 90 minutter for stockholmsklubben. (NTB)

  Tokmac Nguen etter scoring mot Halmstad
  Foto: BILDBYRÅN
 • Rosenborg vant overtidsdrama mot LSK Kvinner

  Emilie Woldvik så ut til å ha reddet 2-2 for LSK Kvinner i toppseriemøtet med RBK mandag, men to minutter på overtid dukket innbytter Rebecka Holum opp og sikret 3-2 for trønderne.

  Seieren betyr at Rosenborg holder følge med Vålerenga på tabelltoppen. Lagene står begge med 24 poeng etter åtte seirer og én uavgjort etter de ni første kampene.

  Frøya Dorsin så lenge ut til å spille hovedrollen i mandagens oppgjør i Trondheim. Hun sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse og slo så den målgivende pasningen da Camilla Linberg satte inn 2-0 rett før pause.

  Midt i annen omgang reduserte Thea Kyvåg for LSK Kvinner, før Emilie Woldvik utlignet til 2-2 med to minutter igjen å spille av ordinær tid.

  Så kom scoringen fra innbytter Holum som til slutt skilte lagene. LSK Kvinner klarte ikke komme tilbake etter den nesestyveren.

  Mens Rosenborg er bak Vålerenga på målforskjell i toppen av tabellen, ligger økonomisk kriserammede LSK på femteplass. (NTB)

 • Dommeren innrømmer megabrøler: – Fryktelig dårlig håndverk

  Dommer Marius Lien var ingen fornøyd mann etter kampen mellom Sarpsborg 08 og Molde.

  – Jeg har sett situasjonen direkte og på skjerm. Når alt kommer til alt, hadde det korrekte vært å dømme straffespark til Molde.

  – Hvorfor gjør du ikke det på banen?

  – Jeg oppfatter det som at Molde-spilleren oppsøker kontakten. Det er svakt dommerhåndverk fra undertegnede, sier hoveddommer Marius Lien til NRK.

  Kampen var på overtid da Molde ropte på straffespark. Lien vinket spillet videre, og Sarpsborg 08 økte til 4–2. Hvis dommeren hadde blåst for straffe, ville stillingen vært 2–3 og Molde hadde hatt en mulighet til å utligne til 3–3.

  Molde-trener Erling Moe ønsker ikke å skylde på dommeren etter kampen, som endte med 4-2-seier til gjestene Sarpsborg 08.

  – Vi taper kampen. Vi får ikke gjort noe med det, sier Erling Moe til NRK.

  Eliteserien i fotball 2024: Molde - Sarpsborg 08 (2-4)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette