Hopp til innhold

Arsenal-supporter: – Han kunne spart seg for dette

Fabregas trikset, showet og kysset klubblogoen da han ble presentert som Barcelona-spiller foran rundt 30.000 ekstatiske fans mandag.

Video Fabregas presentert som Barcelona-spiller

SE VIDEO: Fabregas presentert som Barcelona-spiller

Cesc Fabregas

Cesc Fabregas kysser Barcelonas klubblogo. Fabregas ble introdusert som Barcelona-spiller mandag formiddag etter åtte år i Arsenal.

Foto: LLUIS GENE / Afp
Cesc Fabregas

Cesc Fabregas lekte seg litt med ballen - til stor glede for de tusenvis av tilskuerne som hadde møtt opp.

Foto: LLUIS GENE / Afp
Cesc Fabregas

Cesc Fabregas var tydelig fornøyd da han ble presentert som Barcelona-spiller mandag.

Foto: LLUIS GENE / Afp

– Dette er en veldig lykkelig dag for meg. Det tror jeg dere kan se på ansiktet mitt. Jeg har vært noen vanskelige uker og måneder med usikkerhet, sier Fabregas.

Midtbanespilleren gjennomgikk en medisinsk undersøkelse og underskrev en femårskontrakt med klubben mandag.

Deretter bar det ut på gressteppet på Camp Nou.

Fabregas poserte for fotografene, vinket til tilskuerne og så generelt ut som havnebyens lykkeligste mann i sin nye trøye nummer fire.

– Jeg vet jeg skuffet mange av dere da jeg dro, men jeg er tilbake for mitt livs utfordring. Jeg håper å etterlate gode minner, sa Fabregas til folkehavet.

– Flaut

Foran det store pressekorpset på Camp Nou kysset 24-åringen, som har tilbrakt de siste åtte årene i Arsenal, Barcelonas klubblogo på den blå- og rødstripete drakten. Det liker den norske Arsenal-fansen dårlig.

– Det var nesten litt flaut å se på. Det var respektløst og jeg synes han kunne spart seg for det, sier Bård Heggseth som har vært redaktør for Arsenals supporterblad i Norge i ti år.

Heggseth fulgte presentasjonen av Fabregas fra Norge mandag ettermiddag.

– Selv om alle visste at denne dagen måtte komme er det litt trist. Det er et stort tap for Arsenal, men det går an å erstatte Fabregas også, sier Arsenal-redaktøren som mener manager Arsene Wenger nå må hente en stjernespiller til klubben.

– Wenger må nå kjøpe et navn som skaper entusiasme, både rundt klubben og seg selv. Mitt inntrykk er at også den engelske fansen ønsker dette. Etter Fabregas-salget bør vi i hvert fall ha penger til å handle for.

Dyr herremann

Ifølge engelske medier var prisen på Fabregas satt til rundt 280 millioner kroner. Den spanske sportsavisen Marca melder om en pris som er 35 millioner kroner høyere.

Fabregas har lenge vært sterkt ønsket i Barcelona. 24-åringen har ikke lagt skjul på at han ville tilbake til moderklubben.

– Jeg har ventet mange dager, måneder og år på dette øyeblikket. Jeg kommer hjem etter åtte år, sier Fabregas.

Fabregas spilte for Barcelona fra han var 13 til han var 16, før han forlot det katalanske laget til fordel for Arsenal.

Nå venter hard konkurranse om en plass i førsteelleveren i Barcelona. Klubben har allerede spillere som Xavi og Andrés Iniesta på midtbanen.

– Mentalt føler jeg meg klar for alt. Jeg valgte den vanskeligste veien, men det er den veien som kan gi mest glede, sa Fabregas til pressen etter introduksjonen på Barcelonas giganthjemmebane.

Åtteårig æra over

Signeringen betyr at en æra over for Arsenal. Den tidligere kapteinen scoret 57 mål på 303 kamper for London-laget, og rakk også å bli tidenes yngste Arsenal-målscorer.

Han spilte åtte år under Arsène Wenger, og rakk å få med seg én ligatittel og én FA-cuptittel. I samme tidsrom har Barcelona tatt 13 titler.

– Wenger er en spesiell person, han er som en andre far for meg. Han ga meg alt. Jeg kan aldri takke ham nok, sier Fabregas.

Fotball

 • Scoret hat-trick - la press på Sørloth

  Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

  Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

  Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

  Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

  Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

  Dovbyk
  Foto: AFP
 • KFUM Oslo nære sjokkseier mot Bodø/Glimt

  Nyopprykkede KFUM Oslo sjokkerte borte mot serieleder Bodø/Glimt fredag kveld, men det holdt kun til 2-2.

  KFUM skapte de første farlighetene drøye ti minutter ut i kampen med en heading like over mål.

  Etter 18 minutter fikk hjemmelaget en dobbeltsjanse da de vant ballen høyt oppe på egen banehalvdel. Men dessverre for Bodø/Glimt klarte verken August Mikkelsen eller Håkon Evjen å få skuddene i mål.

  Like før pause tok Bodø/Glimt ledelsen. Jens Petter Hauge forserte ned langs venstrekanten og inne i feltet fant han Albert Grønbæk, som satte inn sitt syvende ligamål fra kort hold.

  På overtid av førsteomgang svarte likevel KFUM. En lang ball i bakrom nådde Petter Nosa Dahl, som er på lån fra nettopp Bodø/Glimt, banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed stod det 1-1 til pause.

  – Det var fantastisk å sette den scoringen der. Få noen til å spise ordene sine litt, sa utleide Nosa Dahl til TV, uten å utdype noe mer.

  – Det er for dårlig over hele linja, sa Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 om førsteomgangen.

  KFUM yppet seg også etter hvilen, og etter 64 minutter sendte Johannes Nunez bortelaget i ledelsen med ett skudd i nærmeste hjørne.

  Da måtte hjemmelaget opp og frem, for å unngå sitt andre strake hjemmetap.

  Nino Zugelj tok ansvar og fosset fremover, før han spilte fri Hauge foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og utlignet etter 75 minutter.

  Begge lag hadde gode muligheter til å ta alle tre poengene mot slutten, men uten å score. Uavgjort gjør at Bodø/Glimt fortsatt leder serien, mens KFUM befinner seg på 5. plass.

  Eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og KFUM på Aspmyra stadion i Bodø.
  Foto: NTB
 • The Guardian: Ten Hag får sparken etter FA-cupfinalen

  Uavhengig av hvordan det går i lørdagens FA-cupfinale mot byrival Manchester City, så skal Manchester United ha bestemt seg for å sparke Erik ten Hag som manager.

  Det skriver The Guardian fredag.

  Fremtiden til ten Hag har vært diskutert i lang tid. Denne sesongen ledet han Manchester United til åttendeplass i Premier League, deres svakeste ligaplassering siden 1990.

  Uniteds siste håp for å få en europaplass er ved å vinne FA-cupfinalen på Wembley lørdag. Selv ikke det vil redde ten Hag, skriver The Guardian.

  På torsdagens pressekonferanse ble ten Hag spurt om fremtiden, og begynte da sitt svar med at han hadde ingenting å si.

  – Jeg fokuserer bare på jobben jeg må gjøre. Det er først og fremst å vinne kampen på søndag, og deretter å fortsette å jobbe med prosjektet, sa ten Hag.

  Den nederlandske 54-åringen har vært manager for Manchester United siden sommeren 2022. På sine to år i klubben har han så langt vunnet ett trofé: ligacupen i fjor.

  The Guardian skriver at United har sett på Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, Kieran McKenna, Graham Potter og Thomas Frank som kandidater som potensielt kan ta over for ten Hag.

  FILE PHOTO: Premier League - Manchester United v Newcastle United
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Xavi sparket i Barcelona

  Xavi får ikke lede Barcelona ut kontraktstiden, og er allerede ferdig som manager i klubben etter sesongen.

  Det bekrefter klubben på sine hjemmesider fredag.

  Barcelona skriver at Xavi fikk beskjeden av klubbpresident Joan Laporta fredag ettermiddag. Xavi hadde en kontrakt som først går ut neste sommer.

  Allerede i januar sa Xavi at han hadde bestemt seg for å slutte som Barcelona-manager etter sesongen, men for en måned siden gjorde han helomvending og ville fortsette i jobben likevel.

  – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi da.

  Nå er klubblegenden med 767 kamper for Barcelona likevel ferdig i jobben han har hatt siden høsten 2021. Forrige sesong ledet han klubben til LaLiga-tittelen.

  Flere medier skriver at tyske Hansi Flick blir Barcelonas nye manager. Klubben skriver at de vil offentliggjøre førstelagets nye struktur i løpet av neste dagene.

  Xavi
  Foto: Isabel Infantes / Reuters
 • FA opprettet disiplinærsak mot Paquetá for kampfiksing

  Englands fotballforbund (FA) har opprettet disiplinærsak mot West Ham-spiller Lucas Paquetá, som er anklaget for å påvirke kamper i veddemålsøyemed.

  Brasilianeren skal ha pådratt seg gule kort med vilje.

  FA peker på hans atferd i Premier League-kamper mot Leicester i november 2022, Aston Villa i mars 2023, Leeds i mai 2023 og Bournemouth i august 2023.

  I tillegg skal han ha forbrutt seg mot gamblingreglementet ved ytterligere to anledninger.

  Anklagene mot Paquetá ble kjent i august i fjor. Han ble avhørt av FA i september og ga etterforskerne tilgang til mobiltelefonen.

  Forbundets gransking av spilleren ble foranlediget av mistenkelige spillmønstre rundt hans gule kort for å dytte Bournemouth-spiller Ilja Zabarnji i sluttminuttene av en 1-1-kamp i serieåpningen i fjor høst.

  Paquetá har frist til 3. juni med å svare på anklagene. På Instagram publiserte han allerede torsdag en benektelse.

  – Jeg er ekstremt overrasket og opprørt over at FA har valgt å opprette disiplinærsak, skriver han.

  – I ni måneder har jeg samarbeidet i hvert steg av granskingen, og gitt all mulig informasjon. Jeg avviser anklagene fullt ut og vil kjempe for å renvaske mitt navn.

  West Ham bekrefter i en uttalelse at det er opprettet disiplinærsak mot Paquetá og legger til at klubben vil støtte spilleren i hans forsøk på å bevise sin uskyld. (NTB)

  Martin Ødegaard. Arsenal-West ham
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette