Doffen i dialog med Start

Kristofer Hæstad sier at Start er det eneste alternativet dersom han skal fortsette karrieren på toppnivå.

Kristofer Hæstad

I mai avsluttet Kristofer Hæstad samarbeidet med Vålerenga, klubben han har spilt for siden 2008. Nå kan det være duket for retur til Start.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Hæstad sa nylig opp kontrakten med Vålerenga og står uten klubb. Hans sportslige karriere videre er uavklart, men han innrømmer å ha snakket med både Start-trener Mons Ivar Mjelde og klubbens sportslige leder Rune Jacobsen.

– Vi skal sette oss ned å ta en prat når jeg kommer til Kristiansand, sier Hæstad.

Kristiansanderen innrømmer at det frister å flytte tilbake til hjembyen.

Eneste alternativ på toppnivå

30-åringen har tidligere uttalt at Start er eneste klubben som er aktuell i Norge. Nå sier han at heller ikke utlandet frister i hans nåværende situasjon.

– Jeg har fått noen henvendelser blant annet fra Sverige, men jeg har ikke lyst å ta med familien ut av Norge nå. Vi har hatt en plan om å flytte hjem igjen når eldstegutten skal begynne på skolen og det er fortsatt der vi står, sier Hæstad.

– Så egentlig er Start eneste alternativ hvis du skal fortsette på toppnivå?

– Ja, det er egentlig det.

Reiser ned etter eksamen

Hæstad skal ha en eksamen om en ukes til og regner med at han og familien kommer til Sørlandet etter det, og at han da kan få snakket mer med start.

Hæstad spilte i Start fra 2002-2007.

Han var på utlån til Wigan tre måneder i 2007, før han ble solgt til Vålerenga i 2008.

Se Hæstad ta farvel:

Created by InfoDispatcher

I videoen nedenfor, fra Vålerengas hjemmesider, tar Hæstad farvel med lagkameratene:

Video fra VIF

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Frikjent spelar får ny kompensasjon

  Tidlegare Follo-spelar Formose Pape Mendy som blei frikjent i kampfiksingsskandalen frå 2012, er tilkjent til saman 40.000 kroner i oppreisning. Erstatningskravet hans på over 4,3 millionar kroner blei forkasta av Oslo tingrett.

  Oslo tingrett
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Bayern lekte med Atlético

  Bayern München fortsatte der de slapp og vant kontrollert 4–0 hjemme mot Atlético Madrid i mesterligaåpningen onsdag.

  Kingsley Coman ble den store helten for Bayern onsdag kveld. Først sendte han vertene i ledelsen da han smalt et innlegg fra Joshua Kimmich i nettet like før halvtimen var spilt. Så slo han ballen til Leon Goretzka, som satte ballen i lengste hjørne like før pause.

  I andre omgang økte først Corentin Tolisso med en kanon fra over 20 meters hold, mens Coman satte sin andre for dagen 20 minutter før slutt og fastsatte sluttresultatet.

  I kveldens andre kamp i gruppe A delte Salzburg og Lokomotiv Moskva poengene. Kampen endte 2–2. (NTB)

  eurhtu
  Foto: Andreas Gebert / AFP
 • Frisparkperle snudde for City

  Manchester City slet før pause, men våknet i tide og slo Porto 3–1 i mesterligaåpningen. Ilkay Gündogans frisparkmål ble sentral i snuoperasjonen.

  Dermed fikk Citys stjernegalleri en solid start på den nye europacupsesongen. Scoringer fra Sergio Agüero (straffe), Ilkay Gündogan og Ferrán Torres sørget for det.

  Men det lugget lenge for de lyseblå i deres egen storstue. Luis Diaz sendte tidlig Porto i føringen, og gjestene fra Portugal viste ellers gode tendenser i første omgang.

  Hjemmelaget hevet seg markant i annen omgang. Det var derfor ikke ufortjent da Gündogan gjorde 2–1 på frispark i det 65. minutt. Ballen gikk over Porto-muren og dalte i nettet utenfor Marchesins rekkevidde. Det var det siste tyskeren gjorde før han ble tatt av banen.

  I den andre kampen i gruppe C vant Olympiakos 1–0 over Marseille. Koka ble matchvinner helt på tampen for de greske vertene. (NTB)

  shdrdt
  Foto: Tim Keeton / AFP
 • Selvmål reddet Liverpool

  Selv uten Virgil van Dijk på banen holdt Liverpool nullen og sikret 1–0 og tre poeng borte mot Ajax. Kampens eneste målscorer satte ballen i feil nett.

  Oppgjørets eneste scoring kom nemlig da Nicolás Tagliafico var uheldig og satte ballen i eget nett i første omgang.

  Ajax kunne utlignet like før pause, men ble stanset av van Dijks erstatter på stopperplass. Da Dusan Tadic ble slått fint gjennom og lobbet ballen lekkert over keeper, var det en rask Fabinho som med nød og neppe rakk tidsnok til streken og som kunne saksesparke ballen ut.

  Fabinho, som normalt spiller på midtbanen, måtte erstatte nederlenderen etter at han ble tøft taklet av Everton-keeper Jordan Pickford i lørdagens Premier League-oppgjør.

  Søndag opplyste Liverpool at nederlenderen har pådratt seg en båndskade i kneet og må opereres. Han er trolig ute i mange måneder.

  De regjerende engelske seriemestrene har hatt en variabel start på sesongen, blant annet med 2–7-tap mot Aston Villa. Derfor var det nok ekstra viktig å kunne ta med seg tre poeng i mesterligaåpningen.

  I den andre kampen i gruppa slo Atalanta Midtjylland hele 4–0 i Danmark. (NTB)

  egshrdr
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP
 • U19-EM er avlyst

  UEFA avgjorde i går at U19-EM i fotball 2020 er endeleg avlyst, etter fleire utsetjingar.

  EM skulle gått i Belfast, opprinneleg i juli, så i november, så i mars neste år.

  Ei av årsakene er at den siste runden i kvalifiseringa heller ikkje er avvikla. Der skulle Norge ha møtt Italia, Island og Slovenia.

  I EM i Finland i 2018 blei Norge nummer fem.

  Norge - Finland, U19-EM i Finland i 2018
  Foto: Juha Harju / NTB