Djiby Fall skal erstatte Occean

Fotball-nomaden Baye Djiby Fall har skiftet klubb igjen. Nå skal den tidligere Molde-spissen erstatte en annen spiller med fortid i norsk fotball, nemlig Olivier Occean.

Djiby Fall

Baye Djiby Fall gir tommelen opp for nok et klubbskifte. Nå skal senegaleseren erstatte Norge-kjenningen Olivier Occean i den nyopprkkede Bundesliga-klubben Greuther Fürth.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Senegaleseren ble toppscorer i eliteserien i 2010-sesongen med 16 mål. Nå er han hentet til Bundesliga-debutant Greuther Fürth.

Klubben hvor Olivier Occean (nå Eintracht Frankfurt) bidro sterkt til å vinne 2. Bundesliga ved å bli toppscorer sist sesong.

Fall er en nomade av de sjelde. 27-åringen kan vise til spill i åtte land i løpet av bare ni år. Som 18-åring forlot han Afrika og endte i Frankrike før han havnet i Danmark og Randers tre år etter.

Deretter fristet oljepenger og spill i De forente arabiske emirater i et halvår, før han vendte tilbake til Danmark og Odense.

Suksessen i dansk superliga førte han til Lokomotiv Moskva, men målløs ble han lånt ut til Molde. Der ble han en suksess, og igjen hentet tilbake til den russiske hovedstaden.

Men måltørken fortsatte og Fall ble leid ut igjen, denne gang til Odense. Ved siste årsskifte havnet han i belgiske Sporting Lokeren.

Etter et drøyt halvår ble han klar for sin Bundesliga-debut med nykommer Fürth i Tyskland, hans åttende ”hjemland” siden den spede starten i Senegal.

Fotballnyheter