Hopp til innhold

- Det er klart at det er ødeleggende

Vadim Demidov går inn på det norske laget mot Portugal lørdag kveld etter at Kjetil Wæhler har blitt syk.

Demidov

Vadim Demidov erstatter en syk Kjetil Wæhler.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

- Det er klart at det er ødeleggende når vi har et midtstopperpar som vi har drillet så mye, sier assistentrener på det norske laget, Ola By Rise til NRK.

Wæhler ble dårlig i løpet av natten og trolig dreier det seg om omgangssyke. Dermed mister Brede Hangeland sin faste makker i det norske midtforsvaret. Duoen Hangeland/Wæhler har vært mye av suksessen til det norske laget etter at de begynte å spille sammen.

Real Sociedad-spilleren Vadim Demidov står oppført med sju landskamper tidligere. Han debuterte mot Uruguay i 2008.

- Jeg er likevel sikker på at Vadim Demidov kommer inn og gjør en bra kamp, sier By Rise videre.

Hvordan vil det gå med Vadim Demidov i det norske midtforsvaret? Diskuter nederst i saken!

Spilte mot Portugal

Demidov spilte også mot Portugal i det forrige møtet, da erstattet han også Kjetil Wæhler, men da bare de siste 28. minuttene.

- Jeg er klar hvis jeg får sjansen, sa Vadim Demidov til NRK på fredagens pressetreff i Lisboa.

Uavhengig av Wæhlers sykdom var også Demidov "folkets" førstevalg som makker til den selvskrevne Brede Hangeland i Norges midtforsvar.

Siste opptreden til Demidov på det norske landslaget var mot Polen i februar.

Norge topper gruppe H i EM-kvalifiseringen med ti poeng på fire kamper. Portugal er nummer to og er tre poeng bak Norge.

Fotball

  • Berge kåret til sesongens spiller i Burnley

    Sander Berge ble hedret som sesongens spiller i Burnley under lørdag kveld. Berge ble kåret til sesongens spiller både i en kåring basert på stemmer fra Burnley-fans verden over og en kåring hvor spillerne selv hadde stemt.

    – Dette betyr mye for meg. Burnley er en fantastisk fotballklubb, sier Berge i pressemeldingen, hvor han også takker supporterne for støtten.

    Lørdag tapte Burnley 1-4 hjemme mot Newcastle. Med to kampr igjen å spille har de fem poeng opp til Nottingham Forest og trenger et lite mirakel for å unngå nedrykk.

    Berge kom til klubben før 2023/24-sesongen.

    Sander Berge
    Foto: Reuters
  • Pellegrino lurte stjernekeeper Lloris – scoret sesongens andre i MLS

    Amahl Pellegrino er for alvor i ferd med å få fart på karrieren i Major League Soccer. Lørdag rundet han tidligere Tottenham-keeper Hugo Lloris og scoret for San Jose Earthquakes.

    Pellegrinos fulltreffer bidro til at laget hans beseiret Los Angeles FC med 3-1.

    Den tidligere Bodø/Glimt-yndlingen satte inn 2-0-målet i kampen ti minutter ut i annen omgang. Etter en strålende pasning av argentineren Cristian Espinoza kom Pellegrino alene med Los Angeles-keeper Lloris. Nordmannen rundet sisteskansen og trillet ballen i nettet.

    Pellegrinos scoring var hans andre for sesongen. 33-åringen startet lørdagens kamp til venstre i Earthquake-angrepet. Han ble byttet ut etter 69 minutters spill. (NTB)

    Pellegrino
    Foto: Reuters
  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

    Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

    Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

    I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

    (NTB)

    1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

    Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

    Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

    Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

    (NTB)

    Bayern München trening
    Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
Erling Braut Haaland