Brann snudde mot HamKam

Lå under på hjemme i Bergen, men avgjorde i 2. omgang.

 Azar Karadas

Azar Karadas scoret mot HamKam.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Brann vant 4-1 hjemme over HamKam i eliteserien.

NRKSport.no fulgte kampen

På tross av fire mål mot HamKam sliter Brann med å få det til å løsne i angrep etter at Torstein Helstad forsvant til fransk fotball. Men mot dumpekandidat HamKam holder det lenge.

Laget som kjemper en desperat kamp i bunnen av tabellen er så plaget av skader og karantener at trener Arne Erlandsen bare hadde fire innbyttere til rådighet på benken i dag.

HamKams Olewasegun Abiodun i aksjon mot to Brann-spillere.

HamKams Olewasegun Abiodun i aksjon mot to Brann-spillere.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Og etter at Roman Kienast forsvant til Sverige tidligere i uken var det duket for en som lenge har vært forvist ut i det ytterste mørket på hedemarken.

Comeback for Abiodun

HamKams Olewasegun Abiodun fikk nemlig tillit fra start. Nigerianeren har vært en person non grata i HamKam denne sesongen etter mye rot og påstått dårlig oppførsel fra spillerens side.

I pausen uttalte keeper og benkesliter Ivar Rønningen til TV2 at spillegruppa hadde blitt forespurt om deres syn på at Abiodun kunne få nok en sjanse.

Rønningen bekreftet da at nigerianeren har trent godt i flere uker og, som han valgte å ordlegge seg: ”oppført seg eksemplarisk”.

Drømmestart

Abiodun fikk best tenkelige comeback i Eliteserien. Etter at første omgang åpnet noe rotete og uten noe klart initiativ til noen av lagene dukket plutselig nigerianeren opp på en corner fra Pål Strand.

Brann-keeper Håkon Opdal gjorde en heller dårlig figur da han bokset ballen rett i bakken og i kaoset som oppsto satte den tidligere forviste spissen ballen i mål.

Den som sover synder

Da hadde det gått en halv time og det var også tiden det tok før hjemmelaget våknet.

Kalddusjen kom allerede etter fem minutter for bortelaget. Robbie Winters fosset igjennom HamKam-forsvaret og ble meiet ned av keeper Jon Masalin helt nede ved dølinjen.

Straffen satte Olafur Ørn Bjarnason sikkert i krysset.

Det er av sine egne….

Så sovnet hjemmelaget igjen og da Erik Huseklepp forlot banen til fordel for Cato Guntveit så det ikke lyst ut for de rødes kreative angrepsspill.

Men ”Mjøsas Beckham” viste vei.

Tidligere HamKam-spiller Petter Vaagan Moen tråklet ballen igjennom til Azar Karadas som alene med keeper vippet ballen i mål i det 69. minutt.

19 år uten seier

Da var det ikke noe mer luft igjen i en dårlig oppblåst HamKam-ballong som ikke har vunnet i Bergen siden 1979.

De siste fem minuttene raknet det helt for Erlandsens menn.

Først satte Vaagan Moen inn et nydelig frispark rett i krysset, mens innbytter Demba-Nyren fastsatte sluttresultatet like før slutt.

Mot nedrykk

På tross av flere spillere ute med karantene ser ikke hedemarkslaget ut til å ha lært.

Både Jan Michaelsen og Juha Pasoja pådro seg gule kort for munnbruk i forbindelse med målene til Brann.

Det kan bli skjebnesvangert igjennom en høst som ser ut til å bli svært strabasiøs for HamKam.

Svake offensivt, tross fire mål

Brann hadde nok ikke helt klart å få fokuset vekk fra returkampen mot Ventspils i Champions league-kvalifiseringen.

Eirik Bakke ble spart fra start, men kom inn ett kvarter før slutt. Men det er ikke på midten fjorårets vinnere av Eliteserien sliter mest.

På tross av fire mål i dag er savnet etter en målscorer som gjør at laget fortsatt er en middelhavsfarer i sesongen 2008.

Fotballnyheter