Normal

Brann brente sjanser

Brann burde avgjort hjemme mot Viking.

Eirik Huseklepp, Brann
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Brann og Viking spilte uavgjort 1-1 på Brann Stadion.

NRKSport.no fulgte kampen spark for spark

Brann var bedre enn Viking i dag og kunne ha scoret mange flere mål, men treverket og uerfarne spisser gjorde at de kun stod med én nettkjenning etter 90 minutter.

Spissproblem

Det er ingen tvil om at Torstein Helstad er dypt savnet i Bergen. Men han er i Frankrike og Mons Ivar Mjelde gjorde et litt overraskende valg på spissplassene i dag.

Erik Huseklepp har stort sett spilt ving, men i dag var han flyttet opp på spissplassen sammen med Armann Smari Björnsson. Det som er litt rart er at sistnevnte egentlig er midtstopper. Og det kom tydelig fram når Brann skulle omsette målsjansene sine i mål.

Sløste med sjanser

Hjemmelaget spilte til tider svært god angrepsfotball og skapte masse målsjanser, spesielt i første omgang. Én som kommer til å sove dårlig i natt er Armann Smari Björnsson.

I det 19.minutt dundret islendingen ballen i tverrliggeren fra seks meter. Målet var helt åpent etter at Kristian Nicht i Vikings mål hadde mistet ballen nærmest i bena til Björnsson.

Like før pause hadde en annen islending marginene på feil side av stolpen. Gylfi Einarsson fikk stå helt alene på bakerste stolpe, men headet ballen i stolpen i stedet for i det åpne målet.

Brann gikk til pause med fem store målsjanser, men altså ingen mål i lomma.

Effektive vikinger

Gjestene fra Stavanger var aldri en trussel for Brann før i det 73.minutt. Mame Niang headet inn Vikings eneste målsjanse og kunne feire sitt andre mål på to kamper.

Brann utlignet bare noen minutter senere ved Gylfi Einarsson, men maktet aldri å få seiersmålet til tross for massivt press mot Vikings mål.

På bedringens vei

Mons Ivar Mjelde valgte likevel å fokusere på det positive etter kampen.

- Jeg er fornøyd med spillet vårt, spesielt i første omgang. Vi har en helt annen fasong på det vi driver med og dette var helt klart et skritt i riktig retning for oss, sier Mons Ivar Mjelde til TV2.

Branns trener uttrykte også skuffelse over at de ikke klarte å ta tre poeng på hjemmebane i en kamp der de hadde syv-åtte store målsjanser.

Fotballnyheter