Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Sørloth scoret da Real Sociedad senket Atlético

  Alexander Sørloth scoret det siste målet da Real Sociedad slo Atlético Madrid 2-0 og tok seg til kvartfinale i den spanske cupen.

  Han spilte fra start på topp sammen med David Silva hjemme i San Sebastian. Adnan Januzaj scoret det første målet da han vant i lufta og nikket inn høyreback Joseba Zalduas innlegg etter en drøy halvtime.

  I det 47. minutt nølte Atlético-stopper med ballen da han ble presset av Sørloth og Mikel Oyarzabal. Nordmannen vant ballen fra ham, satte full fart mot mål og plasserte ballen kaldt til side for keeper Jan Oblak. Dermed var kampen punktert.

  Sørloth ble byttet ut i sluttminuttene, men jobben var gjort.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Tottenham med ellevill snuoperasjon

  Det så lenge mørkt ut for Tottenham da hjemmelaget Leicester først ledet 1-0 og så 2-1.

  Men så skrudde Spurs og Steven Bergwijn på turboen. Først satte nederlenderen inn 2-2 i det 96. minutt etter et flott forarbeid av Matt Doherty.

  Da det så ut til å bli poengdeling, var Bergwijn frempå igjen og satte inn 3-2 til Tottenham i det 97. minutt.

  Dermed ble det tre knallsterke poeng til Antonio Contes menn.

  Premier League - Leicester City v Tottenham Hotspur
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Putella avgjorde El Clásico for Barcelona

  Barcelonas kvinnelag slet med å få ballen i mål mot Real Madrid i den spanske supercupens semifinale, men Alexia Putellas ordnet 1-0-seier på overtid.

  Alexia har fått både Ballon d'Or (gullballen) og Fifas The Best-pris som årets spiller i verden. Onsdag frelste hun Barcelona med scoring på en stolperetur.

  Caroline Graham Hansen startet angrepet da hun sendte Jennifer Hermoso i fullt firsprang nedover høyresiden. Innlegget nådde Asisat Oshoala, som fra kort hold skjøt i stolpen. Ballen spratt ut til Alexia, som satte inn kampens enste mål på Spanias fotballforbunds anlegg i Madrid.

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • – Vurderer å endre omstridt koronaregel

  Premier League vurderer å endre på reglene som gjør at lag kan utsette kamper på grunn av mangel på spillere, skriver The Athletic.

  Før og etter nyttår har det blitt utsatt en rekke kamper som følge av skader, suspensjoner, landskamper og koronasmitte. På det meste har lag som Burnley fått utsatt hele fem kamper.

  Regelen er ikke krystallklar, men Premier League behandler hvert lags tilfeller før en kamp. Det vil si at man kan ha ganske mange koronatilfeller, men allikevel måtte spille. Det er fordi det handler om totalen av spillerfravær og ikke bare koronasmittede spillere.

  Premier League skriver i en uttalelse at de vurderer å endre reglene for utsettelse av kamper, fordi smittesituasjonen i ligaen og England ikke er like massiv.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Minnemarkering for Eggen

  Frå klokka 19 kan du følgje RBK sin supporterklubb Kjernen si minnemarkering for Nils Arne Eggen. Trenarlegenda sovna stille inn natt til onsdag.