NRK Meny
Normal

Bråk etter Klaveness-vraking

Landslagssjef Bjarne Berntsen får kritikk for å ikke takle spillere som er for selvstendige.

Lise Klaveness
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

I går kunngjorde Klaveness at hun gir seg etter 12 år på ulike landslag.

Nettradio: - Hun er altfor fri og kreativ

Nettradio: Berntsen svarer på kritkken

- Han sier at Lise er for fri, og at hun ikke passer inn i systemet. Hun skal være for kreativ, og trenger altfor frie tøyler for å spille godt. Jeg synes ikke det høres ut som noen god begrunnelse, sier landslagskollega Ragnhild Gulbrandsen til NRK.

Bjarne må bli flinkere til å takle ulike typer spillere. Du kan ikke bare ha A4-spillere i et lag

Ragnhild Gulbrandsen

Lite spilletid

Under VM nylig fikk hun lite spilletid av Berntsen, og etter VM fikk hun bekjeden: Berntsen ville ikke lenger satse på henne.

- Jeg har prøvd i lang tid å bli bedre på fotballferdigheter og kondisjon. Men det er ikke der det ligger, og da er det ingen vits for meg å fortsette, sier Klaveness.

Utenomsportslige grunner

Hun føler at det er utenomsportslige grunner til vrakingen. Som veteran i laget har hun ved flere anledninger sagt fra om ulike saker, og det kan ha kostet henne dyrt. Det tror iallfall Gulbrandsen.

- Bjarne må bli flinkere til å takle ulike typer spillere. Du kan ikke bare ha A4-spillere i et lag. Han må akseptere at vi er forskjellige, sier hun.

Avviser kritkken

Berntnsen er ikke enig.

- De uttalelsene får stå for Ragnhilds egen regning. Det ligger utelukkende sportslige grunner bak, og selvfølgelig en total helhet i hvem jeg velger å satse videre på, sier Berntsen til NRK.

Fotballnyheter