Hopp til innhold

100 mil i buss for Barcelona

Vulkanutbruddet tvang Barcelona til en heftig bussreise før mesterligasemifinalen mot Inter i Milano i kveld.

Barcelona i buss

Barcelona i buss: Et uvanlig syn i den moderne proff-fotballen.

Foto: GUSTAU NACARINO / REUTERS

Guardiola og hans Barcelona-lag har hatt en lengre reise enn det som er vanlig til bortekamper. 100 mil i buss er tilbakelagt, og i kveld skal Mourinhos Inter bryne seg på Messi og Barcelona i mesterligaens første semifinale.

Her følger du Inter - Barcelona spark for spark fra kl 20.45!

14 timer brukte Barcelona-spillerne på turen til Milano, men Barcelona-trener Josep Guardiola vil ikke høre snakk om at en slik tur har innvirkning på spillerne.

- Ikke ideelt

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic' lange kropp hadde det tøft i bussen.

Foto: Scanpix/AP

- Det er jo ikke ideelt å reise 14 timer i buss. Problemet er en vulkan og det er ingenting vi kan gjøre med det. Det er en uvanlig situasjon og det har rammet ikke bare oss, men hele Europa. Hvis vi ville spille kampen måtte det bli i buss, og vi har reist så komfortabelt vi kan, sier han.

Barcelonas svenske superspiss, Zlatan Ibrahimovic, synes imidlertid reisen var tøff.

- Det var ikke en morson reise for noen, men ettersom jeg er veldig lang, så var det ekstra kjedelig for meg, Jeg skal likevel ikke klage, sier Zlatan til nedelandske Telegraaf.

Bør bli jevnt

Barca har ikke tapt en eneste bortekamp i sesongens mesterligakamper. Inter er uten nederlag hjemme i samme konkurranse over samme periode. Dermed ligger det an til en jevn batalje.

Smilende Mourinho

Jose Mourinho tror Inter har 50% sjanse for en finale.

Foto: GRIGORY DUKOR / REUTERS

Barcelona kan som første lag på 20 år, forsvare tittelen i mesterligaen. Forrige gang det skjedde sto Milan for bedriften.

Lagene møttes også i gruppespillet. Da ble det 0-0 i Milano, mens Barcelona vant 2-0 på Camp Nou.

- Barcelona fortjente å vinne i november. De er sterke nå, som de var da, men vi er ende sterkere. Det spiller ingen rolle at fotballverdenen mener de er favoritter. Jeg mener vi har en 50% sjanse for å spille i finalen, sier Inter-trener Jose Mourinho.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Surt hjemmetap for Deilas Standard Liège

  Standard Liège tapte 0-2 hjemme for Seraing United i den belgiske toppdivisjonen fredag. Med det røk seiersrekken på fire kamper for Ronny Deilas lag.

  Standard Liège var storfavoritter i fredagens oppgjør motSeraing som kun sto med to seirer hittil og lå under streken. Likevel var det bortelaget som fikk med seg alle poengene ved hjelp av scoringer av Mamadou Mbow og Morgan Poaty.

  Aron Dønnum ble byttes ut allerede etter 26 minutter i kampen.

  Liège-klubben har elleve poeng opp til serieleder Royal Antwerp med én kamp mer spilt. I neste kamp venter Charleroi på bortebane. (NTB)

  MLS: Chicago Fire at New York City FC
  Foto: Brad Penner / Reuters
 • Bayern slo tilbake – første seier på fem kamper

  Bayern München har slitt i tysk Bundesliga i det siste. Fredag tok storklubben sin første seier på fem kamper da Leverkusen ble slått 4-0.

  Stjerneskuddet Jamal Musiala (19) storspilte og bidro med tre målpoeng. Den offensive midtbanespilleren står med fem ligascoringer på sju kamper denne sesongen.

  München-klubben innledet sesongen storslagent med ni poeng og 15-1 i målforskjell på de tre første kampene. Deretter ble det imidlertid tyngre for klubben som i de fire neste spilte tre uavgjort før de tapte 0-1 for Augsburg sist runde.

  Fredag var de tilbake på vinnersporet da de kjørte over et svakt Leverkusen. Det var Leroy Sane, nevnte Musiala, Sadio Mané og Thomas Müller som sørget for en imponerende 4-0-seier i München. (NRK/NTB)

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Drama om Ecuadors VM-plass – klages inn til CAS

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) skal bestemme om Ecuador fratas plassen i fotball-VM i Qatar i kjølvannet av jukseanklager. Chile og Peru vil begge ha plassen.

  Chiles fotballforbund har lenge hevdet at Byron Castillo, som spilte for Ecuador i VM-kvalifiseringskampene mellom landene, er colombianer og ikke har rett til å representere Ecuador.

  Chile ble bare nummer sju i den søramerikanske VM-kvalifiseringen, tre plasser bak Ecuador og to fra omspillsplass. Dersom motstanderne tilkjennes seier i kamper Castillo har spilt, vil Chile imidlertid sprette opp til fjerdeplass og være VM-klar.

  Også Peru mener at de har rett på den siste direkteplassen til VM. De ble nummer fem i kvalifiseringen og tapte omspillet mot Australia.

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har tidligere avvist klagen fra Chile, og nå går saken til CAS. I en pressemelding opplyser de at en avgjørelse kan bli tatt så sent som 10. november. (NTB)

  FILE PHOTO: World Cup - South American Qualifiers - Chile v Ecuador
  Foto: MARCELO HERNANDEZ / Reuters
 • Barcelona-stjerner vraket etter protester

  Spania-troppen til treningskampene mot Sverige og USA er usedvanlig tynn. Grunnen er at de 15 spillerne som nekter å spille for landslaget ikke ble tatt ut.

  I forrige uke sendte 15 spillere på det spanske landslaget et brev til Det spanske fotballforbundet (RFEF), der de gjorde det klart at de ikke ønsket å bære landslagsdrakten fram til endringer var på plass.

  Flere medier melder at grunnen er stor misnøye mot trener Jorge Vilda.

  Vilda tok fredag ut troppen til kampene mot Sverige og USA i oktober, og der var det flere hull. Blant annet manglet det seks Barcelona-spillere som ellers er klare valg. Verken Patri Guijarro, Mapi Leon, Claudia Pina, Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey eller Sandra Paños var å se i tillegg til flere spillere fra andre klubber.

  Det er ikke kjent om alle de er blant de 15.

  På pressekonferansen snakket Vilda om konflikten.

  – Dette rotet skader spansk fotball. Det er flaut. Jeg er forvirret fordi jeg ikke vet hva spillerne krever. Jeg skulle ønske det hadde vært mer klarhet, sa Vilda. (NTB)

  England Spain Euro 2022 Women Soccer
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Meling forlenget kontrakten med Rennes

  Landslagsspiller Birger Meling har utvidet kontrakten sin i den franske toppklubben Rennes med to år. Han er bundet til klubben til 2026.

  Venstrebackens forlengelse opplyses om av Rennes på Twitter. Meling forlot norsk fotball sommeren 2020. Da gikk han til Nimes, og ett år senere ble han en del av Rennes.

  Rennes ligger på 8.-plass i Ligue 1. Lørdag venter Strasbourg på bortebane. Meling har startet fem av de åtte kampene Rennes har spilt denne sesongen.

  Som seniorspiller har Meling vært i Stabæk og Rosenborg. Han har også en fortid i Middlesbrough og Viking som junior.

  Birger Meling
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
Italy England Nations League Soccer