NRK Meny
Normal

100 mil i buss for Barcelona

Vulkanutbruddet tvang Barcelona til en heftig bussreise før mesterligasemifinalen mot Inter i Milano i kveld.

Barcelona i buss

Barcelona i buss: Et uvanlig syn i den moderne proff-fotballen.

Foto: GUSTAU NACARINO / REUTERS

Guardiola og hans Barcelona-lag har hatt en lengre reise enn det som er vanlig til bortekamper. 100 mil i buss er tilbakelagt, og i kveld skal Mourinhos Inter bryne seg på Messi og Barcelona i mesterligaens første semifinale.

Her følger du Inter - Barcelona spark for spark fra kl 20.45!

14 timer brukte Barcelona-spillerne på turen til Milano, men Barcelona-trener Josep Guardiola vil ikke høre snakk om at en slik tur har innvirkning på spillerne.

- Ikke ideelt

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic' lange kropp hadde det tøft i bussen.

Foto: Scanpix/AP

- Det er jo ikke ideelt å reise 14 timer i buss. Problemet er en vulkan og det er ingenting vi kan gjøre med det. Det er en uvanlig situasjon og det har rammet ikke bare oss, men hele Europa. Hvis vi ville spille kampen måtte det bli i buss, og vi har reist så komfortabelt vi kan, sier han.

Barcelonas svenske superspiss, Zlatan Ibrahimovic, synes imidlertid reisen var tøff.

- Det var ikke en morson reise for noen, men ettersom jeg er veldig lang, så var det ekstra kjedelig for meg, Jeg skal likevel ikke klage, sier Zlatan til nedelandske Telegraaf.

Bør bli jevnt

Barca har ikke tapt en eneste bortekamp i sesongens mesterligakamper. Inter er uten nederlag hjemme i samme konkurranse over samme periode. Dermed ligger det an til en jevn batalje.

Smilende Mourinho

Jose Mourinho tror Inter har 50% sjanse for en finale.

Foto: GRIGORY DUKOR / REUTERS

Barcelona kan som første lag på 20 år, forsvare tittelen i mesterligaen. Forrige gang det skjedde sto Milan for bedriften.

Lagene møttes også i gruppespillet. Da ble det 0-0 i Milano, mens Barcelona vant 2-0 på Camp Nou.

- Barcelona fortjente å vinne i november. De er sterke nå, som de var da, men vi er ende sterkere. Det spiller ingen rolle at fotballverdenen mener de er favoritter. Jeg mener vi har en 50% sjanse for å spille i finalen, sier Inter-trener Jose Mourinho.

Fotballnyheter