- Burde vunnet med flere mål

Brann fikk en imponerende start på UEFA-cupen med 2-0-seier over spanske Deportivo. - Burde vunnet med flere mål, sier Mjelde.

Jan Gunnar Solli satte inn 2-0 til Brann

NRK fulgte kampen

Brann sliter i eliteserien, men hadde tydelig lagt problemene bak seg da det spanske topplaget Deportivo la Coruña, som åpnet serien i Spania med å slå Real Madrid, kom til Bergen for å spille om en plass i UEFA-cupens gruppespill torsdag.

Bergenserne, anført av en svært opplagt Erik Huseklepp, valset nemlig over spanjolene i første omgang og viste klasse med godt overgangsspill.

- Vi treffer bra med det vi har planlagt og vi er drivende gode i perioder. Jeg hadde sett for meg at vi kunne slå Deportivo, og kanskje slå de mer mer enn et mål, men jeg hadde kanskje ikke sett for meg at jeg stå her etter å ha vunnet 2-0 og være skuffet, sa Brann-trener, Mons Ivar Mjelde, til NRK etter kampen.

Treneren mener at Brann burde vunnet mer enn med to mål, og skulle helst sett at Huseklepp endelig fikk uttelling.

- Huseklepp viser at han er helt klart bedre som spiss i en 4-4-2-formasjon enn som ving i samme formasjon. Huseklepp får herje fritt der framme og har kvaliteter som gjør at han kan gjøre ting på egenhånd. Hadde han fått uttelling ville det gitt ham et ekstra løft, sier Mjelde etter kampen.

- Knapt sett Huseklepp bedre

Overraskende nok tok Brann gjestene på farten. Og det var nettopp tempo som resulterte i 1-0 da Deportivo-keeper Daniel Aranzubia slurvet på et utspill i det 20 minutt.

Erlend Hanstveit fikk ballen på en fin gjennomløping og ble revet ned inne i feltet. Olafur Örn Bjarnason var sikker fra straffemerket.

Brann fortsatte å produsere sjanser på løpende bånd. Og sju minutter før pause la Jan Gunnar Solli på til 2-0 med et skudd fra 20 meter. Aranzubia var på ballen, men klarte ikke å forhindre at Brann doblet ledelsen.

Erlend Hanstveit for også sin del av æren for seieren mot Deportivo.

- Jeg har knapt sett Hanstveit bedre. Han er blitt tryggere i posisjonsspillet sitt og orker mer. Slik er det for flere av spillerne, det er lenge siden jeg har sett dem i så bra form, skryter Mjelde etter kampen.

Imponert over Brann

Også Deportivos trener er full av lovord etter kampen. Han mener at rytmen til Brann var av en annen klasse enn hans eget.

- Vi spilte ikke med samme rytme som vi gjør i den hjemlige ligaen. Jeg er imponert over laginnsatsen deres og spillerne holder et internasjonalt nivå, sa Deportivo-trener Miguel Angel Lotina, og la til at han synes straffesparkavgjørelsen var tvilsom.

- Hendelsen startet utenfor 16-meteren. Dommeren dømte vel mye fordel for Brann, sier han, men presiserer at han syntes dommeren generelt gjorde en god jobb.

8777 tilskuere fikk se at Brann sto distansen ut i griseværet og skaffet seg et ypperlig utgangspunkt foran returoppgjøret i Spania om to uker. Sammenlagtvinneren går videre til UEFA-cupens gruppespill.

Mjelde mener returoppgjøret blir tøft, men at Brann har lyktes med sin taktiske disponering.

- Kanskje det var vanskelig for Deportivo å møte et norsk lag med sonemarkering. Vi dreper rommene, og de ble nok overrasket over å ikke finne dem, sa han.

Deportivo-keeper Daniel Aranzubia

Deportivo-keeper Daniel Aranzubia var ikke førnøyd etter to baklengs mot Brann

• Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

Bayern München trening
  • Reiten mister enda en lagvenninne i Chelsea: – En utrolig reise

Guro Reitens Chelsea mister også storscorer Fran Kirby, som har besluttet å gi seg i klubben etter ni år.

Den annonserte Chelsea i et videointervju med en gråtkvalt Kirby.

– Det har vært en utrolig reise med alle dere. Takk for at dere har tatt dere av meg siden dag én, gjennom både tunge og fantastiske tider. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føles å spille foran dere, sier hun i videoen.

Kirby er tidenes toppscorer for Chelseas kvinnelag med 115 mål på 205 kamper. På sin tid i klubben har hun vunnet 15 trofeer.

Fredag ble det også klart at Maren Mjelde er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det er ikke kjent hva som blir neste stoppested for verken Mjelde eller Kirby. (NTB)

Guro Reiten
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)